Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmak do 3000zł do JBL XTi100

Joku

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Nie znalazłem potrzebnych informacji na forum więc założyłem ten wątek i mam nadzieję że koledzy pomogą mi w doborze "optymalnego" wzmaka.

Słucham różnej muzyki począwszy od jazzu (mało)poprzez pop (Maggie Reilly, Roxette, Madonna, M. Jackson itp) a skończywszy na lekkich odmianach metalu (Rammstein, Metallica, Nightwish)

Chciałbym aby wzmak był uniwersalny i grał w całym paśmie ponad przeciętnie.

Pytanie:

Jaki wzmak do 3000zł do JBL XTi100 ?

Moje Żródło to ONKYO DX-7711

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - mocny wzmak, pociagnąłby je aż miło ! szkoda, ze w komplecie z CD.....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - ten też niezły, ale to nie A 300.....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Dussun V6i - wzmacniacz o brzmieniu wycenianym grubo powyżej 10 000 zł i mogący napędzić każde kolumny. Do kupienia w okolicy 3000 zł.

Mam jego młodszego brata DS99 i napędzam nim kolumny na Scan-Speak-ach. Wielka kultura brzmienia i niesamowita dynamika.

Dussun V6i jest jak dotąd najlepszą propozycją.

Albo lampowiec na KT88 (była propozycja Jolidy 502, z drugiej ręki powinno się dać wyrwać, a jak nie to Spark710 albo inny chińczyk).

A następnym krokiem będzie wymiana lub tuning źródła, bo jak kupisz taki wzmak, to zaczniesz dostrzegać jego braki.

Może i NAD powstaje w Chinach.

Ale z tyłu podane jest Designed In England, Manufactured In Denmark.

Wszystko co Chińskie jakoś do mnie nieprzemawia, chociażby z powodów jakościowych.

Z powodów jakościowych, powiadasz? A słuchałeś Dussuna V6i? Słuchałeś Sparka 710? Cayina A88T? Xindaków? Opery? MingDa? Prima Luny? Porównywałeś z NADem za podobne pieniądze? Jeżeli słuchałeś, porównywałeś, to nie mam więcej pytań. Jak Ci się nie podobało, to trudno. Ale jeżeli nie słuchałeś, to co wiesz o ich jakości? Na jakiej podstawie oceniasz?

Mówie o jakości wykonania a nie o jakości dzwięku.

Z wyżej wymienionych dzwięk z lampy mi nie pasuje (może niedorosłem do takiej prezentacji dzwięku) a z tranzystorowców słuchałem Xindak A-06 i Dussuna bodajże DS99 i mi nie podeszły.

P.S. Np NAD S300 ma XLR-y i to dla mnie plus.

Jakość wykonania Dussuna V6i Ci nie odpowiada? Jakość wykonania Sparka 710? Cayina A88T? Opery? MingDa? Prima Luny? Wolne żarty! Są wykonane znakomicie. Ale widzę, że chyba nie ma co dyskutować. Uparłeś się i już.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ale to słaby model i trzebaby go trochę podtuningować. Cena dość wysoka jak na tą jakość.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tego nie słuchałem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Gra świetnie prosto z pudełka, trzeba tylko dać mu się troszkę wygrzać. Cena wysoka, da się taniej.

Ukryta Zawartość

itd.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

WOY, 8 Lip 2008, 21:58

>Joku

>Myślę że w Twoim przypadku, wymienił bym źródło na bardziej ciemne. Wzmacniacz to wzmacniacz. Zrobi

>to co poda mu żródło.

Znasz taki wzmacniacz? Bardzo proszę o jakieś namiary na niego.

WOY, 8 Lip 2008, 21:58

>(...)Wzmacniacz to wzmacniacz. Zrobi to co poda mu żródło.

Jeżeli w istocie tak by było, to wystarczyłoby żeby istniał jeden jedyny model wzmacniacza. I to załatwiałoby sprawę. Ale tak nie jest. Dlatego mamy wybór.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.