Skocz do zawartości
IGNORED

B&W 705 jaki wzmacniacz ???

SeQuenser

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich !

W chwili obecnej posiadam Yamahe Rx-V 559 oraz B&W 705.

Jestem w trakcie zbierania funduszy na nowy wzmacniacz stereo.

Proszę o podpowiedź, który waszym zdaniem jest najpoprawniejszy.

Zastanawiam się także nad nowością NAD Viso Two, albo kinem NAD Viso FIVE.

https://www.audiostereo.pl/topic/44180-bw-705-jaki-wzmacniacz/

> Zastanawiam się także nad ... albo kinem NAD Viso FIVE.

Jeżeli kino jest dla Ciebie priorytetem, to można się zastanawiać. Jeżeli stereo, to odpuść sobie takie wynalazki.

Masz bardzo dobre kolumny, więc wyciśnij z nich tyle ile się da. Nic nie piszesz o źródle. Ma być cały czas amplituner AV? Dobre, niezakłócone źródło jest ważniejsze niż wzmacniacz i to jest zmiana, której Twój system potrzebuje najbardziej.

Właśnie wysłuchałem dziś NADa FIVE - dla mnie to ewenement pod względem brzmienia jak na stereo w sprzęcie 5.1

Rotel 1062 brzmiał jak by kolumny były czymś zakryte.

Poszukiwania nadal trwają.

Na dodatek wcina mi się żona owalory estetyczne i musi być z radyjkiem.

Paranoja.

Polecam Krella 400xi. Sam początkowo myślałem o kinie i Yamaha 3800. Ale jak zacząłem słuchać, to okazało się to całkowitym nieporozumieniem. Różnice są tak kolosalne, że po prostu szkoda by było dobrych kolumn. Nawiasem mówiąc Yamaha nie nadawała się również jako źródło. Słuchałem również Yamahy A-S2000 i jest to wzmaciacz do zaakceptowania. To zależy jakiej muzyki się słucha. Największa różnica jest w muzyce klasycznej gdzie jest dużo basu (np. organy) albo przy dużej orkiestrze. Polecam więc udanie się na odsłuch bo bez tego ani rusz. Jeśli kino jest ważne, to można zostawić sobie amplituner (jeśli Rx-V 559 ma pre-out) i dokupić wzmacniacz, który ma wejście na końcówkę mocy (Krell ma). Wtedy można słuchać i kina i stereo, a w stereo będzie sie można zwyczajnie zakochać. Ja słuchałem z 804s ale myślę, że różnice będą te same.

Pozdrawiam

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

B&W z serii 700 są dość 'suche' w brzmieniu, proponowałbym może MF 3.2 lub 5, albo z drugiego odnóża zestaw pre-power AVMa...

Kris

Star trekkin' across the universe; Boldly goin' forward, still can't find reverse...

• 4 tygodnie później...

Witajcie Koledzy !

Poważnie zastanawiam się nad zakupem NAD-a VISO FIVE napiszcie co o nim sądzicie i jakie są wasze odczucia.

Z czym go słuchaliście i czy wart jest grzechu.

Ja nadal posiadam B&W 705 lecz oglądam się za 704.

• 6 miesięcy później...
  • 2 lata później...

Jeśli spodobało ci się brzmienie nad viso 5 i jego wygląd akceptuje twoja żona to po co dalej szukać, ja bym na tym poprzestał.

Skoro jesteśmy w wątku serii VISO NADa i żon, to przyłączę się do pytania o zabawki z tym znakiem. Uderzyła mnie ostatnio reklama NAD VISO Three. Dość dobrze wpisuje się on w moje zapotrzebowanie na gniazda wejścia i wyjścia. Jego ceny na Allegro w ostatnim czasie zaczęły robić się całkiem przystępne przynajmniej w porównaniu do Two i Five, a żonę uszczęśliwi likwidacja znacznej części okablowania wystającego z za szafy. Problem w tym, że w 3mieście nie mam gdzie tego posłuchać. Ciekaw więc jestem Waszej opinii o wydawanych przezeń odgłosach. Do zamiany prądu w dźwięk będę używał Eltax Linear Response Mr6 lub B&W CDM2SE.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.