Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki solidny CD do taniego zestawu ?

pancurster

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Proszę o poradę jaki solidny odtwarzacz CD kupić do taniego zestawu stereo? Moje wymagania to: neutralność, mała awaryjność i cena. Z moim zestawieniem raczej nie oczekuję cudów, ale chciał bym mieć po prostu w miarę możliwości 'poprawny dźwięk'.

Zastanawiałem się nad Pioneerami, Sony lub Nadem. Ostatnio kupiłem na allegro denona ale był uszkodzony i musiałem go odesłać. Trochę się zniechęciłem do aukcji i w pobliskim komisie znalazłem jedynie PD-S601 za 160zł (mógłbym go przetestować, ale tylko w komisie).

Co polecacie na dobry początek? Może coś z aktualnych ofert na allegro, czy jednak może kupić tego PD-S601?

Pozdrawiam Łukasz.

https://www.audiostereo.pl/topic/44109-jaki-solidny-cd-do-taniego-zestawu/

Ja jestem zwolennikiem starszego sprzetu SONY (patrz stopka), ale jak masz juz wzmacniacz firmy innej i jestes z niego zadowolony, to moze cos z tej samej firmy, bedzie pasowal takze optycznie, zwlaszcza ze nie oczekujesz ze sprzetow cudow akustycznych,

Zaraz mnie tu zlinczują, ale trudno...

Jak nie masz wyśrubowanych potrzeb, to możesz sobie poszukać jakiegoś ... uwaga... Technicsa. SL PG4, SLPS7. Długo tego sprzętu używałem, teraz u znajomych po działkach i domkach letniskowych wiernie służą. Dźwięk jak na klasę cenową całkiem niezły, lasery do nich tanie, mechanizmy trwałe. Nie ma problemu z serwisem. Co do SLPS7, to jak trafisz w dobrym stanie (koło 250 zeta z pilotem i papierami - ostatnio takiego koledze znalazłem) to masz na długi czas spokój i solidny kawał odtwarzacza.

Teraz mam Yamahę CDX 593 po tuningu i też jest spoko, od trzech lat działa niezawodnie.

Pozdrawiam

Myślę że około 300 zł mogę wydać na CD do tego sprzętu który akurat posiadam. Jak mówiłem przede wszystkim trwałość (grać też musi, wiadomo). Wiem że wymiana lasera w tego typu sprzęcie często przekracza wartość CD-ka. Podobno Pioneery to solidne konstrukcje?

na allegro, to trzeba uważać i szukać tylko od osób indywidualnych. jeśli laser jest dostępny, to nie ma strachu. ja kupiłem SONY X505 ES i jestem bardzo zadowolony, ale udało mi się wielkim fuksem kupić nówkę. CD rozkłada po prostu na łopatki popularne CD. dźwięk jest już naprawdę niezły i do tego bogaty.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

>Pancurster

Przede wszystkim majac określoną kwotę, musisz być ostrożny kupując CD na Allegro.

Tam jest wielu handlarzy przywożacych sprzet praktycznie przeznaczony do utylizacji (z poobcinanymi przewodami zasilającymi), przez ostatnich użytkowników.

Polacy ten sprzęt przywożą i podczepiając byle jak przewody zasilające właśnie pchają na Allegro, szukając "leszcza".

Oczywiście nie odnosi się to do wszystkich, dlatego najlepiej jest szukać po komisach zawsze istnieje możliwośc szybkiego zwrotu, a i można jakiś upust uzyskać.

Pozdrawiam.

Kenwood DP5050, 7090 - świetne CD do dostania za zupełnie śmieszne pieniadze, Polecam równiez Technicsa 840tke, , ale w budzecie zmiesci sie ona tylko w przypadku jakiejś okazyjnej ceny.

stary bej słusznie prawi! uważaj na cwaniaków z allegro, którzy zwykłe szroty wychwalają na swoich aukcjach pod niebiosa licząc na jeleni...Ja na Twoim miejscu kupiłbym coś NOWEGO ale ew. na razty, jak Cię nie stać od razu, np yamahę 397

youtube.com/watch?v=azHdFUdMtqc

to wszystko prawda. warto poszukać na forum od jednego z kolegów. jedno jest pewne - zakup CD, to koszmarna sprawa. ja się męczyłem strasznie długo zanim znalazłem. no ale warto było szukać, bo teraz mam pełen komfort.

na allegro był kenwood 7020 i jakoś nie znalazł kupca za niecałe 200stówy. Na forum można o nim poszukać zacny cedek.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.