Skocz do zawartości
IGNORED

Czy monitor załatwi sprawę ?

IGNAC

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. Wpiąłem w sprzęt (jaki ? - patrz o mnie) w słabo wygłuszonym pomieszczeniu o pow. 25m2 i pojawiły sie problemy z basem. Jest go za duzo i jest za mocny, dudni i buczy. Ktoś doradził mi iż sprawę powinny załatwić monitory i tu zastanawiam sie nad wymianą AE Evo III na AE Aelite 2. Co o tym sądzicie ? Dodam, iż kwestia wygłuszenia pomieszczenia to sprawa drugorzędna, wiecie wymarzony salon żony i jakieś ustroje akustyczne - nie przejdzie :(. Doradźcie !!! Każdy pomysł na wagę zlota :)

https://www.audiostereo.pl/topic/44102-czy-monitor-za%C5%82atwi-spraw%C4%99/

Moniotry sobie też bez niczego poradzą, Usher to dobre, tanie i dobrze brzmiące rozwiązanie.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Bez sensu. Problemu ze złą akustyką pomieszczenia nie da sie obejść przez wymianę sprzętu, to wyrzucanie pieniędzy w błoto.

Nie musisz instalować ustrojów akustycznych, istnieją inne zabiegi poprawiające akustykę. Mozna to zrobić używając do aranżacji wnętrza zwykłych przedmiotów użytkowych bądź ozdobnych (dywan, kwiatki, półki z książkami, obrazy na ścianach itp.

McGyver .. kwiatki napewno się żonie spodobają :). Dzięki na informacje ... bede kombinował.

Ale i tak kuszą mnie te AE Aelite 2, podobno srednica i wysokie o niebo lepsze od serii Aegis.

Mac ma racje:) Ja podałem ushery, bo myślałem że masz już kwiatki, dywan, jakieś półki na książki bądź płyty dvd czy cd. Najpierw zaopatrz sie w dywan(jeśli masz panele), nie musi być duży, grunt że będzie. Potem w resztę naturalnych ustroi akustycznych, następnie będziesz musiał próbować z ustawieniem kolumn itd. Czasem nawet minimalna zmiana(5/10cm) może być pomocna.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

dzieki panowie za porady. udało się. przytkałem bas refleks. wczesniej jak był całkiem zatkany zniknął najniższy bas, kolumny trochę się dławiły. teraz jak otwory zostały jedynie przytknane jest ok. bynajmniej po 3 godzinach (w sumie) odsłuchu jest OK :) pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tu akurat ktoś sprzedaje.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.