Skocz do zawartości
IGNORED

Strajk Poczty a zamówienia CD za oceanem

thommy7

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś z Szanownych forumowiczów zamawiał w ostatnim czasie płyty w USA lub w Japonii (amazon, ebay itd.)?

Jeśli tak to proszę napiszcie czy otrzymaliście przesyłki w terminie?

Czy w dalszym ciągu zamawiacie płyty?

Wczoraj i przedwczoraj zamówiłem trochę płyt w Japonii i w Stanach, i teraz nie wiem czy mam prosić sprzedawców o chwilowe wstrzymanie realizacji zamówienia, czy też tak jak dotychczas spokojnie czekać na paczki. W przypadku płyt zamówionych w Japonii mogę oczywiście (zamiast przesyłki poleconej) wybrać wysyłkę za pośrednictwem EMS, ale wiąże się to ze znacznym wzrostem kosztów przesyłki, poza tym nie wiem czy Pocztex też nie strajkuje?

PS. Wczoraj otrzymałem kartkę znad morza, którą wysłałem rodzince w dniu 16 maja br. Trzy tygodnie zajęło Poczcie dostarczenie jej na wskazany adres. A więc jednak sukces!!! Proponuję każdemu pracownikowi PP zwiększyć wynagrodzenie o średnio 1.000 zł netto i obniżyć tygodniowy wymiar czasu pracy do 18 godzin (przy zastosowaniu wymiaru czasu pracy z Karty Nauczyciela). Wtedy może związki (których chyba jest więcej niż samych pracowników) zdecydowałyby się na taki kompromis, ale gwarancji nie ma.

w polsce paczke przejmuje poczta. nie wszystkie placowki strajkuja. wiec jesli ta z twojej okolicy nie strajkuje to mozesz spodziewac sie listonosza. jesli strajkuje to paczka zawisnie to odwolania.

^thommy7

wszystko zależy od lokalnych "okoliczności przyrody" w Twoim miejscu zamieszkania.

do mnie w poniedziałek dotarła pomimo strajku przesyłka z CDConnection w niemal rekordowym czasie 11 dni. ale reguł na pewno nie ma.

być może tam, gdzie mogą (tzn. gdzie nie ma strajku), pocztowcy właśnie teraz starają się jak najmocniej nie dawać plamy. wiem, że we Wrocławiu uruchomiono zastępczą sortownię.

A uruchomiono, uruchomiono :) Mieszkam na przeciwko. Mój przypadek jest jednak tym negatywnym przykładem działania Poczty Polskiej, ponieważ czekam na przesyłkę ze Stanów od 15.maja! Ech... "Take życie" - powiedział żul do kończącej się butelki wina :)

Wysyłka za pośrednictwem EMS na razie odpada, na stronie Poczty można znaleźć taką informację:

„Informujemy, że decyzją Dyrektora Generalnego Poczty Polskiej, Pana Andrzeja Polakowskiego, z dniem 4 czerwca 2008 roku - w związku z trwającą w Poczcie Polskiej akcją protestacyjną - wstrzymane zostaje przyjmowanie następujących przesyłek pocztowych:

- POCZTEX w obrocie krajowym,

- EMS w obrocie zagranicznym,

- przesyłek z zawartością żywych roślin i zwierząt”

Ja kupowałem na HMV w ostatni czwartek (5.06.2008)DVD i....dziś przed południem listonosz przyniósł paczkę.W związku ze strajkami przygotowałem się na dłuższe czekanie,a tu taka miła niespodzianka.

Ja tydzień temu (już podczas strajku) wysłałem paczkę priorytetem z Legionowa do Lublina i za 3 dni była na miejscu.

Natomiast 1,5 roku temu kupowałem sporo rzeczy w USA. Kilka paczek doszło w 2 tyg, kilka w miesiąc, a zamiast jednej po ponad 2 miesiącach dostałem zawiadomienie z urzędu celnego. Najśmieszniejsze jest, że każda z tych paczek nie szła dłużej niż 4 dni z USA do granic Polski (sprawdzałem stemple poczty polskiej). Resztę czasu paczki wędrowały już po Polsce. Paranoja jakaś. Paczka priorytetowa z Anglii szła do mnie 2 dni, a moje priorytety po Polsce idą z reguły 3.

Witam kolego co do naszej poczty t jest parodia ja zamowiem w dawnym akkusie 2vifa i juz ida drugi tydzien i nic tak wiec uzbrojcie sie koledzy w cierpliwosc pozdrawiam :)

ja dzisiaj byłem na poczcie i pytałem się jak wygląda sytuacja z PP... a wygląda tak, że nic nie działa, a porozumienia nie widać (dzisiaj też niby są jakieś negocjacje). Nie tak dawno temu był strajk. Powiem tak, dla mnie PP to jedno wielkie BAGNO - nawet w normlnym trybie priorytet nie dociera o waściwych terminach. Powinno się ustalić karę za każdą niedostarczoną we właściwym terminie przesyłkę i wtedy może by coś głąby zrozumiały. Prezesa to bym porządnie opier... i zwolnił bo widać zarządzać za cholerę tym burdelem nie umie! Pozostaje modlić się o szybciej wchodzącą konkurencję!

witam

Chyba nie ma reguły. Ja na przykład wczoraj otrzymałem paczuszkę z płytką cd z Japonii (kupiona na ebay) a z USA czekam już 4 tydzień. Gość pisze, że dawno już wysłał do mnie, a u mnie cisza. Trzeba się uzbroić w cierpliwość i czekać. Gdzieś wyczytałem w prasie, że Poczta Polska ma 350 milionów długu. Niech ją rozpędzą na 4 strony świata i będzie spokój. Wejdzie prywaciarz to może się poprawi jakość świadczonych usług. Żeby to nie były tylko moje pobożne życzenia.

Pozdrawiam wszystkich oczekujących na przesyłki.

Ja juz czekam na przesyłke z CDC od 14.04. Wiem , że do Pl dotarła 28.04. Formalności celne i wysyłka do mnie trwa i trwa...Podobno wyszła do mnie 2 tyg temu. Ręce opadają i szoruja parkiet...

Zakupiony ostatnio na allegro IC Tary szedł do mnie priorytetem 2 tygodnie...

Przyjmowanie EMS i Pocztex na Poczcie zostało przywrócone z dnie 9 czerwca.

Duze problemy z doręczniem wszystkich przesyłek na dzięn dzisiejszy moga wystepowac w Łodzi, Wrocławiu, Szczecinie, Gorzowie Wlkp. oraz oczywiscie jak zwykle w Warszawie. Wszystkie przesyłki z zagranicy przechodzą przez Warszawę ale przechodzą (Warszawa - sortownie pracuja). Problem jest skumulowanie przesyłek przez pierwsze dni strajku.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Panowie,po to jest ten strajk,po to nie negocjuje sie,po to wywolali ten strajk ludzie chetni do przejecia za gosze PP.

skoro jest taka zadluzona,chetnie kupie ja z jej dlugami za symboliczna zlotowke.

kazdy przedsiebiorca jest w stanie postawic ja na nogi finansowo w 2 miesiace,oraz poprawic place zalodze.

na takiej branzy nie da sie stracic.

dzialania sa celowe,jest przyzwolenie rzadzacych.

Tomek

Poczta Polska nie jest na ten moment zadłużona, jeszcze w zeszłym roku była na plus bez zadnych długów.

Co do sądu, iz to moze byc celowe działanie kosztem pracowników - byc moze. Problem w tym, ze strajkuja w zasadzie pracownicy zwiazani z "Solidarnoscia" - w tej chwili mniej niz 10% wszystkich zatrudnionych w tej firmie.

A jakim cudem PP może być zadłużona? Przecież tyle osób i moherowych beretów łąduje tam kase.. a prowizja za każdy przelew 2,5zł. No po prostu nie wiem, chyba prezes ma pensję 10xprezesa NBP!

Panowie spokojnie.

Poczta Polska nie gubi absolutnie żadnych paczek. Wszystkie "zagubione" można znaleźć tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Podejrzewam że laptopy i inne takie rozchodzą się wśród pracowników przed aukcją :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

towar zamówiłem 28.V. (USA), dostałem wczoraj (10.VI).

jest więc ok.

nie zakładaj nic z góry; bądź nieskazitelny w słowach; nie bierz nic do siebie; rób wszystko najlepiej jak potrafisz.

Głupoty ktos pisze. W koluszkach sa licytowane przedmioty z przesyłek niedoręczalnych (brak na przesyłce adresu nadawcy i adresata, przesyłki niechciane przez nadawcę i adresata itp. - jest termin dla takich przesyłek - bodaj rok czasu musza byc przechowywane) wszystko zgodnie z prawem.

Jeszcze jedno nie ma co sie podnicac - nic ciekawego, brudne gacie , uzywana odziez itp. sporadycznie trafi sie nawet...nowy siknik do samochodu lub cała skrzynia biegów, rower.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.