Skocz do zawartości
IGNORED

Budowa zestawu ... kolumny VIENNA MOZAR

zulon

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chce wrócić do stereo ,pokój 20 m2 małó mebli , upolowałem w sklepie w okolicy VIENNA ACOUSTIC MOZART stały w sklepie conajmniej 4-5 lat i teraz je przecenili z 5000 na 3000 i mozna je na raty skubnąć.

Na jaki wzmak sie nastawiac do około 3 kzł.Moje typy i to co moge przesłuchać to

CA 840

DENON 1500 ae

CREEK

myslalem tez o uzywanym

MARANTZ 17

Czy warto wchodzic w te kolumny , czy moze kupic cos innego i do tego dobierac zestaw np KEF Q7 dali ikon6

Muzyka to głownie rock yes , David Bowie, Rush itd

Może to zabrzmi śmiesznie ale będe jako jedno z głownych zródeł wykorzystywał ipod classic 160

przez stację dok denona

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/43828-budowa-zestawu-kolumny-vienna-mozar/

bierz te kolumny a do nich szybki wzmak - nie kupuj kefów:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

tutaj podobny temat.

Ukryta Zawartość

Ojej, Mozarty za taką cenę, nie chwal się kolego bo jutro nie będziesz miał z czego (jak się ludzie dowiedzą) ;P Bierz je z pocałowaniem w rękę sprzedawcy, do tego tak jak pisze Seba, szybki, jasny wzmak, tylko żadnej Kambodży, bardziej Caspiana czy wyższego Rotela i ciesz się muzyką :)

PS. Kefy to nawet przy nich nie jękną ;)

I love the sound of crashing guitars

Dali Ikon 6 zrobiły na mnie dobre wrażenie. Ale Mozarty to już inna (czytaj wyższa) klasa. No i to luksusowe wykonanie, będace kompletnym zaprzeczeniem badziewia. Kupować i już. Co do wzmaków za dużo nie podpowiem, słuchałem z ósemką Coplanda, było co najmniej nieźle. Chociaż coś czuję, że za podobne pieniądze można lepiej. Roksan, może Arcam FMJ? Jakbyś już chciał odsłuchać Mozartów z moim A32, chętnie się wproszę:)

Bluesound Node ▶️ Synthesis Roma 96DC+ ▶️ B&W 706 S3

cena jest spoko jedyna ich wada to lekkie wgniecenie obudowy na podstawie kolumny, decyzja podjeta biore je bez odsłuchu , potem pokombinuje ze wzmakiem

P>S> Czy ktoś kombinował ze zmianą okleiny w takich kolumnach może kogoś polecacie ze ślaska , czy to calkowita profanacja grzebac cos w takich Mozartach

pozdrawiam

Sympatyczny wzmak to i kupiec się znalazł;)

A propos uszkodzenia obudowy - jeżeli nie jest ewidentnie rzucające się w oczy, to bym sobie darował jakieś wymiany okleiny czy naprawy. Nie powiem Ci tylko czy da się to zrobić, ale pewnie wszystko się da. Pozostaje kwestia wykonania, takie paczki powierzyłbym tylko doświadczonemu profesjonaliście. No ale w temacie obudów/oklein jest kilka osób na forum, które mogą napisać coś bardziej konstruktywnego:)

Szybki, detaliczny, muzykalny z piękną średnicą i doskonałym basem to Roksan Caspian.

Polecałem go Maćkowi1 we wcześniejszym wątku, właśnie do VA Mozart. Kupił Caspiana i możesz sie od niego czegoś więcej dowiedzieć.

Pzdr.

Nie musisz się zastanawiać, czy A80 da radę, skoro na angielskim ebayu możesz kupić FMJ-a właśnie za około 3kzł. Albo spróbować z tym Roksanem, skoro to już sprawdzone z Mozartami rozwiązanie. Więc może przypasuje i Tobie. Pzdr, Tomek.

kolumny zakupione narazie zostały w aucie bo mnie grypa dopadła i nie mam siły tego wsadzic do mieszkania, gdzie mozna kupic tego roksana caspiana czy candy jest za słaby mają to gdzies na sląsku ,pisalem do kolegi z poprzedniego wątku ale narazie nie odpowiada

pozdrawiam

candy nie kupuj. Nie słuchałem wprawdzie - ale mówią, że jednak mocno zubożony i wcale nie najlepszy w swojej klasie. Caspian natomiast to napewno jedna z najlepszych propozycji w swojej klasie i tego słuchałem i ręczę głową, że to wzmak bez wad. Kupić można tam gdzie wskazane w poprzednim wątku. Ewentualnie druga ręka - jak chcesz to dam Ci namiar na gościa z UK który w dobrych pieniądzach sprowadzi ex demo lub używkę - dowolną wersję.

do 3kzł to dussun V6i lub V8i

Ukryta Zawartość

V8i podobno rozwala Jeffa Rowlanda Concerto $6000 w USA, co akurat mnie nie dziwi! :))

Opinia posiadacza Jeffa Rowlanda Concerto z forum audiogon:

"I can't speak to the Jungson--I haven't heard it--but the Dussun V8i sounds VERY big: it actually sounds a lot more commanding than its 250W rating would lead you to believe. You really have to see this thing in person to truly appreciate it. It's an absolute monster, weighing in at close to 90 pounds! When was the last time you saw that in a $2,500 integrated? There aren't many speakers out there that the Dussun can't drive to lease-busting levels. And it'll do so with a control and presence that is truly impressive, price be damned. It pretty handily bested my $6,000 Rowland Concerto integrated. IMO, it's one of the best deals in all of high end. It does need a couple hundred hours to really strut its stuff, though. Hope this helps"

Ukryta Zawartość

Dużo lepszy niż 02 czy 06 jest rcd 971 rotela. 02 i 06 to zubożone wersje 971, który jest zrobiony na porządnych częściach, stosowanych w hi-endowych CDP. Kolega qman nosi się z zamiarem wymiany CD, napisz i zapytaj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.