Skocz do zawartości
IGNORED

Nieudane tranzakcje z forumowiczami

tranzystorek

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem przygode na tym forum,otóz sprzedałem forumowiczowi o nicku "F4" Cd NAD C521 BEE,wysłałem mu na "gebe" ,ze niby pozniej zapłaci.Było to w listopadzie 2007 roku.Kwota 600 zł za Cd była okazja tymbardziej ze był w idealnym stanie.Za kilka dni twierdzil ze zrobi przelew,pozniej tak jeszcze tydzien i tydzien...W koncu stwierdził ze wysłał kase zaraz przed samymi swietami,czekałem tak do połowy stycznia..ale nic,myslałem ze poczta zwleka,ale nic na koncie sie nie pojawiało.Potem gdy zainterweniowałem ,to stwierdzil ze oczywiscie wpłacil i nie ma ochoty juz płacic drugi raz.Na moja prosbe zeby przesłał mi skan wpłaty stwierdził ze sie gdzies zgubil i go nie ma.Wiec nie potrafił mi nawet udowodnic ze wogóle taka wpłata nastapiła.Gdy go mocno nacisnąłem wpłacił łaskawie 300 zł czyli połowe kwoty.Reszte obiecał pozniej..i do dzis nie mam nic i juz nie wierze ze wpłaci ,bo za kazdym razem sie wykreca.Uwazajcie forumowicze na tranzakcje z "F4" a w kazdym razie nie sprzedawajcie mu nic dopoki nie zaplaci.Chciałem isc człowiekowi na reke ,a teraz czuje sie oszukany przez niego.UWAGA NA "F4"

https://www.audiostereo.pl/topic/43801-nieudane-tranzakcje-z-forumowiczami/

Juz odblokowany,ciekaw jestem czy znow powie swoje smnieszne tlumaczenia za przez przypadek gdzies zgubił kwitek nadania płatnosci,przeciez taka sprawe mozna wyjasnic na poczcie,takie tranzakcje sa rejestrowane w systemie i jakby był jej pewien to mogłby wyjasnic chocby dla wlasnej sprawy?Do tej pory nie przyczynił sie do tego...Zalosne

a jak mam nazwac takiego delikwenta,było by Ci milo gdybys komus zaufał,a on Cie tak zrobił.Dla mnie zwykly naciagacz ,skoro jasno nie potrafi wytłumaczyc płatnosci...A jesli juz to jest odblokowany.Sa widac ludzie którzy nie maja swojego honoru a z pewnoscia "F4" do nich nalezy.

mysle ze to dobry pomysl.

2 dni temu mialem klienta na auto w kredycie,wyslalem wiec go do brokera.tam,przedstawil zaswiadczenia o zatrudnieniu i zarobkach,ale mial pecha,bank sprawdzil ze firma wyrejestrowana,i powiadomil policje o probie wyludzenia,dzis juz jest po sprawie,zgodzil sie na wyrok w zawiasach.ekspresowe tempo policji z tego co dzwonila brokerka.

ja nie toleruje oszustwa i kombinatorow.

w` zadnym wydaniu.

• 1 miesiąc później...

No i stalo sie "F4" po wielu moich naciskach rozliczył sie ze mną "w sprzecie".Wiem ze jest conajmniej jeszcze jedna osoba na tym forum która naciagnał na wzmacniacz Drakuli ,który to padł po krotkim czasie uzytkowania.Obiecał sie rozliczyc i jak zwykle nic...obiecanki cacanki.Mysle ze jak kolejny naciagniety zglosi sprawe na policje to otworza sie mu oczy.

wiesz to mozna powiedziec ...jak mozna komus zaplacic nie dobierajac najpierw sprzetu.Dla Ciebie słowo zaufanie chyba nie istnieje..sa ludzie i sa meterialisci których Ty reprezentujesz

• 5 tygodni później...

F4 po kilku telefonach i grozbach rozliczył sie łaskawie uszkodzonym i tuningowanym nieudolnie sprzetem..z tego co wiem oszukał jeszcze jedna osobe której sprzedal wzmacniacz Drakula ,a ten padł po niedługim czasie...Forumowicze nie kupujcie nic u niego !!! On prowadzi jakąs firme komputerową ,jak tak obsługuje klientow to naprawde wspólczuje ! dla mnie to skonczony oszust kłamca i totalny dziad !!!

Witam.

Ja zakupiłem u pana F4 preamp nr 3 na płytkach barszczyka.W opisie było że w komplecie z nim dostanę "Rosyjskie teflony 0.1uF/500V jako bocznikujące".Niestety preamp przyszedł bez tych teflonów.Na moje zapytanie dlaczego mi ich nie przysłał nie dostałem żadnej odpowiedzi.Czuję się trochę oszukany bo towar niezgodny był z opisem.

Moim zdaniem dobrze jak ktoś zwraca uwagę na takie zachowanie forumowiczów.

Pozdrawiam

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

tranzystorek Ja cię dokładnie rozumiem. To działa w dwie strony ale... Przeprowadziłem około 250 transakcji i się nauczyłem - ogólnie przyjęty brak zaufania. Tam gdzie w grę wchodzą pieniądze tam niema żartów. Brutalna prawda. Jak widać kolega F4 to zwykły cwaniaczek.

Niestety też raz się naciąłem przeprowadzając "transakcję" z w/w forumowiczem... Umówiliśmy się mailowo na wymianę pewnych części. Wysłałem paczkę, F4 miał zrobić to samo... po dwóch tygodniach zapytany czego paczka do mnie nie doszła powiedział że nie miał czasu wysłać a wogóle to mu się nie opłaca ta wymiana bo spodziewał się że dostanie coś innego. Po negocjacjach coś odjął ze swojej paczki i w końcu wysłał...

Co do reszty transakcji jakie miałem okazję przeprowadzać z innymi forumowiczami (było tego trochę...) wszystko odbyło się jak najlepiej, poza tym jednym przypadkiem ani razu nie miałem powodu do jakichkolwiek pretensji i mam też nadzieję że nie dałem do nich powodu drugiej stronie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.