Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  137 członków

JMLab Klub
IGNORED

klub niewolników JMLab

Gość masterofdeath6

Rekomendowane odpowiedzi

To ja w kwestii producenckiego opisu ustawienia.

Czy dobrze zrozumialem, ze oni polecaja ustawiac je rownolegle, czyli nie kierowac frontow na sluchacza?

Mialem przez pewien czas fronty na sluchacza, mialem rownolegle... ostatecznie najbardziej jestem zadowolony z ustawienia posredniego.

zgadza się ,ale zdjęcia były robione zaraz po zakupie to były pierwsze przymiarki ,ostatecznie wylądowały na dłuższej ścianie lekko dogięte ,ale ustawienie musi każdy zrobić indywidualnie -inne pomieszczenie ,wygłuszenie itd.,dziwie się że nikt nie zauważył ściągniętych korektorów fazy to też próbowałem ale z góry nie polecam ,tak samo dociążanie są to jedyne znane mi kolumny ,które są fabrycznie tak zrobione, że nie potrzebują takich zabiegów.Pozdrawiam wszystkich audiofili.

masterofdeath6, 10 Maj 2010, 12:51

>P.s. Do przodu też chyba bardziej jest wysunięta?!

Przeciez Szwejo napisal "zgadza się ,ale zdjęcia były robione zaraz po zakupie to były pierwsze przymiarki ,ostatecznie wylądowały na dłuższej ścianie lekko dogięte".

Wiadomosci z frontu.

Mini zagraly mi bardzo ladnie z goscinna amplifikacja w postaci:

- preamp Manley Shrimp,

- koncowka Linn Akurate 2200.

Podaje w celach informacyjnych, bo dla mnie to sa na razie abstrakcyjne poziomy cenowe (ok. 25 tysiecy), ale moze kogos takie zestawienie interesowac.

W skrocie - barwnie, zywo, soczyscie. Bez suchotnictwa, sciemnien czy zmulen i z nieskrepowana dynamika.

masterofdeath6, 13 Maj 2010, 08:03

>ja ni w grzdę nie poznaję ani klocka :)

A ja jednego poznaję. SONY Plejstejszyn 3 ;)

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

W srodku stereo Audioneta czyli CD, pre i końcówka. Z Prawej DVD Audioneta poniżej hmm jakis procesor i dalej chyba dwie koncówki Arcama (chyba). Z lewej jakis tuner Accuphase (?).

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Audionet... wlasnie... moze to jest jakis trop?

Dlaczego? Odpowiem pytaniem.

Ktos kojarzy, z jaka elektronika Zoller wystawial swoje kolumny na AudioShow? Bo mam rozbiezne informacje - albo Audionet albo Avm. Zoller dosc dlugo uzywal glosnikow Focala... zakladam, ze wiedzial, co robi, dobierajac elektronike...

Jesli chodzi o Lexicona, to znam go tylko z tego, ze zapakowali jakis odtwarzacz OPPO w swoja ladniejsza obudowe i sprzedawali 10x drozej ;-).

"tylko nie accu do mini ,bedzie za ostro ,przerabialem to"

"również nie lubię accu, z jm labami gra to "bulasto" :)"

Panowie to się zdecydujcie, czy ostro czy bulasto bo to jakby jedno zaprzecza drugiemu ;-)

U mnie gra to z Accu genialnie i jakby naturalne ocieplenie przypisywane klockom Accu zgrywa się z dość analitycznymi i przezroczystymi JMLabami. Jest doskonały bas - mistrzostwo świata, jest szczegół, góra i barwa, jest scena ,ogólnie polecam.

Ale przyznam ,że jest ciekawy połączenia moich kolumn z wysokiej klasy lampa - nie koniecznie drogą - myślę o DIY.

post-870-100004426 1273758907_thumb.jpg

Jak Manfred Zoller jeździł na AS to dobierał inną elektronikę np. Helios i Audio Aanalogue

Guttek, a gdzie masz oryginalne standy?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.