Skocz do zawartości
IGNORED

uszkodzone zawieszenie głośnika?

Mik

Rekomendowane odpowiedzi

mam pytanie odnosnie widocznego na zdjeciu uszkodzenia. czy moze ono miec wplyw na brzmienie glosnika?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przy glosnych odsluchach powinno byc slychac jakies charczenie itp. Moze jakis czarny silikon by pomogl? Podkleic od wewnatrz. Jak nie sluchasz kolumn na maksymalnych obrotach powinno spokojnie wytrzymac.

?👈

Podkleić i to jak najszybciej, bo użytkowanie może spowodować powiększanie się uszkodzenia. Przez takie przerwanie będzie z obudowy uciekać powietrze, przy czym powinno być to słyszalne już przy średnich poziomach głośności. Kolumna dodatkowo może gorzej sobie radzić w zakresie niskich częstotliwości.

no wlasnie wydawaloby sie, ze powinno to byc slychac, ale nie slychac. nie ma zadnego charczenia, dudnienia ani nic takiego, nawet przy duzej glosnosci. wydaje mi sie, ze to pekniecie moglo byc kiedys sklejone, albo po prostu nie przeszlo "na wylot". krawedzie nie rozchodza sie - nie ma szczeliny. swoja droga ciekawe jak cos takiego moglo powstac.

no ale wyglada nie najlepiej. czy ta gume mozna wymienic niezaleznie od reszty glosnika czy ewentualnie trzeba by wymieniac caly woofer? i to pewnie w obu kolumnach, zeby bylo porzadnie...?

> Mik, 5 Cze 2008, 15:13

> swoja droga ciekawe jak cos takiego moglo powstac.

Sprawcą zapewne są ciekawskie pazury kota. Identycznie mój załatwił mi kiedyś dwa woofery.

Niestety głośnik do wymiany, nie czarujmy się.

Pozdr

Miałem podobne uszkodzenie w Infinity Reference 50 na skutek wykruszenia się zawieszenia - furkotały nawet przy minimalnej głośności :( Aż nie chce mi się wierzyć, że tego nie słychać.....

Pewnie jakiś kocur sprawcą, też tak czuję. Co do naprawy, to podkleiłbym kawałkiem gumy i dobrym klejem, np. do naprawy dętek rowerowych, wpływ na dzwiek powinien być znikomy. Mozna tez próbować wymienić całe zawieszenie głośnika, ale myślę ze gra nie warta świeczki... :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.