Skocz do zawartości
IGNORED

Lampucera DAC

Rekomendowane odpowiedzi

Obudowa którą pokazywałem wyżej ma też wnętrze:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-3550-100008770 1238727376_thumb.jpg

post-3550-100008771 1238727376_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

no i jak gra ta lampucera maxi? Szczerze mówąc kolorowe obrazki są dobre dla uczennic gimnazjum...

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

McG, to może załóż oddzielny wątek ze zdjęciami... przecież to widać że nie robisz tych ładnych obudów dla siebie ale odpłatnie dla kogoś. Gdybyś uczciwie stawiał sprawę to przynajmniej napisałbyś dla kogo i gdzie ewntualnie tego można posłuchać, a tak nieudolnie uprawiasz kryptoreklamę... a podobno duży chłopak jesteś. Nie wstyd?

Same zdjęcia nie sprawiają specjalnego wrażenia - może dlatego że zajmuję się fotografią nie od dzisiaj.

Pytałem o dźwięk. Jak ze średnicą w porównaniu do "małej lampucery"? Czy musiałeś wymieniać standardowe kondki w zasilaniu czy są wystarczająco dobrej jakości?

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

mlb

>Same zdjęcia nie sprawiają specjalnego wrażenia - może dlatego że zajmuję się fotografią nie od dzisiaj.

Czy z takim powodzeniem jak lamucerą? Jeśli tak to odpuść sobie;)))

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

widzę że mój osobisty troll się pojawił :-) McG, szybki telefon to gagacka i już jest reakcja :-))

Niezorientowanym wyjaśniam - gagacek zawsze się pojawia gdy się pojawa jakaś opinia nieprzychylna działalności McG. Dziecinada...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Masz manię prześladowczą, stąd te teorie spiskowe. Dziecinadę to ty uprawiasz czepiając się fotek i czytając między wierszami. Zrób coś swojego i pokaż zamiast odreagowywać swoje frustracje.

A że Gagacek cię nie lubi, to sam sobie na to zapracowałeś, mnie nic do tego.

McG, to nie żadne teorie spiskowe - prześledź ten wątek i sam oceń czy mam manię prześladowczą... Mnie gagacek ani grzeje ani ziębi, ale z uporem zabiera głos w sprawie o której nie pojęcia. Jakby coś sam złożył czy komuś dobrze doradził to może nabrałbym do niego szacunku.

Swoją lampucerę mam zamkniętą w czarnej obudowie, mogę zrobić kilka fotek o ile kogoś to interesuje.

zamiast się kłócić to byście może zastanowili się jak technicznie polikwidować buble w lampucerze - np . kiepskie odsprzęganie zasilania odbiornika, źle umieszczone i o błędnej wartości elementy c22, c23 i R2, skopane odsprzęganie cs4397, zmiana aplikacji op ampa. Roboty jest sporo ....

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

mlb

>Niezorientowanym wyjaśniam - gagacek zawsze się pojawia

Dziecko, rozbawiło mnie to, że Tobie tak żal tyłek ściska:))) Popatrz - prosta lampucera, kilkanaście elementów na krzyż a przez pół roku nie potrafiłeś zrealizować nic sensownego. Wystarczy poczytać Twoje wpisy...

Nie wspomnę już o Twoim "ignoruj";)

:))) buziaki:))

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

McGyver

używasz kondów SCR 4.7 :) mkp Pa niezłe są też mnie się spodobał tylko że troszke w innej aplikacji a prudowałeś może SCR z seri SA żekomo bardzo wyważony kondensator?

Włożyłem to do takiej obudowy jak poniżej. Solidne wykonanie, całość z aliminium, wymiary: szerokość:24 cm, wysokość:10,5 cm głębokość: 37 cm. Kupiłem na ebay za około 150$ z przesyłką (to jedna z części obudowy do dzielonego wzmacniacza) gdy jeszcze dolar był nisko.

Ukryta Zawartość

post-1032-100008698 1238787189_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>zamiast się kłócić to byście może zastanowili się jak technicznie polikwidować buble w lampucerze -

>np . kiepskie odsprzęganie zasilania odbiornika, źle umieszczone i o błędnej wartości elementy c22,

>c23 i R2, skopane odsprzęganie cs4397, zmiana aplikacji op ampa. Roboty jest sporo ....

Dlaczego o błędnej wartości? Z tego co pamiętam to są wartości dla niższych częstotliwości próbkowania, ktoś zmieniał na te wyższe i gorzej grało dla CD. Odsprzęganie jest faktycznie kiepskie, trzeba przerabiać - nie wrzucam zdjęć mojego wnętrza bo jeszcze ktoś się przestraszy mojego montażu przestrzennego :) Mało miejsca, trzeba kombinować. Moim zdaniem nie ma co się bawić w zmianę aplikacji opampa, ja zrobiłem to na oddzielnej płytce uniwersalnej.

mlb - przyznam się , że wartości dla pętli PLL to zobaczyłem z tabeli noty odbiornika dla zakresu 32-192 kHz i były różne od tego co na schemacie, poza tym na stronie lampizatora też były zmieniane te elementy i dalej nie wnikałem. Jeszcze jest to, że zdecydowanie polecają dla tych elementów bardzo krotki montaż a ten chińczyk nawet tu zrobił głupoty. Przesłałbyś mi na skrzynkę fotkę, bo chcę też pozmieniać odsprzęganie i wsadzić tafo wejściowe i trzeba jakoś pokombinować montaż. Jeśli chodzi o odsprzęganie zsilania, to będę kleić na scalakach małe prostokąty z laminatu ze szczeliną po środku. Nad tą szczeliną w miedzi chcę polutować właściwe odsprzęganie i potem od tego podlutować cienkimi drutami do pinów układów scalonych. Z takiego czegoś nad cs4397 planuję też od razu podłączyć nowy zasilacz tylko do cz. analogowej.

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Rambo - elementy pętli PLL lutowałem bezpośrednio na nóżkach. Potrzebna lutownica grzałkowa z cienkim grotem, precyzyjna penseta, dobre oświetlenie, lupa też może się przydać.

do filtra i zasilania va odbiornika też robię 1 małe PCB, które dokleję do obudowy scalaka. PCB jest na tyle proste, że "wyfrezowałem" je ręcznie

>>mlb, 3 Kwi 2009, 18:07

>Mnie gagacek ani grzeje ani ziębi, ale z uporem zabiera głos w sprawie o której nie pojęcia. Jakby

>coś sam złożył czy komuś dobrze doradził to może nabrałbym do niego szacunku.

gagacek jak zawsze podkreśla - pomaga tylko na PW ;) A to, że pojawia się znikąd i robi kupę tam gdzie nie trzeba, to już chyba taka jego natura. Całe szczęście, że nie tylko ja go mam za debila ;)

A po cholerę ma tam tkwić? Zrobiłem przecież kompletną nową analogówkę na lampach. Oryginalna analogówka lampucery została całkowicie odłączona, ale wylutowywać wszystkich drobiazgów to już mi się nie chciało ;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi