Skocz do zawartości
IGNORED

Mordaunt-Short. Warte uwagi??

rafal735r

Rekomendowane odpowiedzi

Przegladajac kolumny w granicach 1000zl na allegro natknąłem sie na cos takiego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Słyszał ktos wogole to cos? Lub słyszał o tej marce? Cena za takie cos to 1200zl. Na allegro sa podobne konstrukcyjnie kolumny Jamo S708 lub S710:

Ukryta Zawartość

Ktore kosztuja podobnie, a nawet mniej. Jak sie maja do tych Mordaunt-short?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

https://www.audiostereo.pl/topic/43247-mordaunt-short-warte-uwagi/

Mordaunt-Short to jest porządna brytyjska firma słabo znana na polskim rynku. A te głośniki, o których piszesz jeszcze parę lat temu w sklepach Top Hi-Fi widzałem za coś ok. 3000zł. Nie wiem czy teraz także Top Hi-Fi jest ich dystrybutorem. Jednak samych głośników słuchałem, bo byłem nawet kiedyś zainteresowany ich kupnem. Nie kupiłem, ale dźwięk z tego co pamiętam sprawiał bardzo pozytywne wrażenie. Pozd. V.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Spotykam sie z coraz wieksza iloscia pozytywnych opinii o tych kolumnach. Zeby mialy tylko wyloty BR z przodu to bym je łyknal. A jak z ich moca? Glosne sa? I co znaczy "uwalnianie powietrza bokiem"?? Maja wyloty z boku? Czy jak?

?👈

W tej cenie zdecydowanie warte uwagi

Ukryta Zawartość

Ciekawe i niebanalne brzmienie

Ukryta Zawartość

łol. Nie spodziewalem sie ze to moze byc az tak dobre. Chyba wezme je zamiast tych Jamo S718 ze wzgledu na mniejsze rozmiary i ładniejszy wygląd. Mam tylko wlasnie jeszcze pytanie. Jak jest z tymi wylotami BR? Sa z tylu? Napisalem meil do tego goscia z allegro co je sprowadza i ma mi podeslac wiecej ich fotek. Sprawdza sie one w muzyce elektronicznej? Bo nie za bardzo tam po angielsku rozumiem. Tylko częściowo.

?👈

Mordanut Short, to firma w sumie w Polsce nieznana, a szkoda... mój kolega ma monitory AVANT 902 (+ tuningowane: Koda KD261 i Denon DCD560 i kable Nykiela); ja za tak niewielkie pieniądze (i nie tylko! ;-) to świetne kolumny, naprawdę robią wrażenie - dźwiękiem i wykonaniem ;-)

x.

>A tak z ciekawości, po co Ci te zestawy? do uzyskania większej ilości basu? czy do poprawy

>brzmienia?

Do jednego i do drugiego. Potrzebuje lepszej srednicy i lepszej gory, nie tak natarczywej. Bas wiekszy tez by sie przydal. Teraz pomieszczenie jest male, ale niedlugo napewno bedzie wieksze. Pozatym wlasnie lubie sluchac glosno muzyki. Nie wiem juz czy lepiej zainwestowac moze w S718? Maja wyloty z przodu, a narazie kolumny (przynajmniej jedna) bedzie stala blisko sciany. Jamo maja tez woofer 25cm, a sa jakies wieksze... Odstrasza mnie ich wyglad i kiepawe wykonanie.

?👈

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.