Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  469 członków

Denon Klub
IGNORED

Klub marki Denon

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)
Gość partick

(Konto usunięte)

Kompletna serie A czyli najwyzsze klocki jakie mozesz kupic u tego dystrybutora.

Wygladalo dosc efektownie a gralo przecietnie jak na sprzet za ponad 100.000pln.

no to faktycznie, Hi-End kupują słyszący inaczej.

Chciałbym podpytać szanownych Denon'owców z jakim kolumnami łączycie swoje zabawki

U mnie zestaw cd+wzmacniacz 710 AE + odtw. strumieniowy DNP 720 i gra to z kolumnami Audio Academy Phoebe III.

Zestaw mini, tzn. Denon 107 gra z klumnami Monitor Audio RX1.

W obydwu przypadkach jestem zadowolony.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Nia za bardzo rozumiem , co chcesz przez to powiedziec?

Twoja "wypowiedz" nic nie wnosi do tematu.

Jak rozumiem chcesz jak zwykle wtracic swoje trzy grosze do czegos o czym nie masz bladego pojecia.

Jezeli sluchales wspomnianego Denona (w co szczerze watpie) i dla ciebie jest to szczyt mozliwosci audio to znaczy , ze nie wiele jeszcze slyszales.

Mysle, ze w twoim przypadku szukasz po prostu zaczepki piszac takie brednie i wypociny na poziomie przedszkola.

Gość partick

(Konto usunięte)

Kompletna serie A czyli najwyzsze klocki jakie mozesz kupic u tego dystrybutora.

Wygladalo dosc efektownie a gralo przecietnie jak na sprzet za ponad 100.000pln.

Nia za bardzo rozumiem , co chcesz przez to powiedziec?

że wywalanie ponad 100 tys. na sprzęt grający przeciętnie ale za to wyglądający efektownie, to takie sobie jest.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

że wywalanie ponad 100 tys. na sprzęt grający przeciętnie ale za to wyglądający efektownie, to takie sobie jest.

Dlatego sie go pozbylem.

A nie kupowalem go bo wygladal efektownie tylko podobno juz nic lepszego nie mozna kupic.

No i sie mylilem tak jak i zapewne wielu innych w poszukiwaniu tego odpowiedniego i ostatniego sprzetu.

Chociaz pewnie szukac mozna bez konca.

Poszukuję monitorów podstawkowych do swojego zestawu (na myśli mam KODA K-2000B) - czy to dobry pomysł do tego zestawu? Jak gra?? Jaki kable głośnikowe tak do 600,- do 2x2mtr, mam też korektor Technics sh-8045 (maszynka jest nie przeciętna) ładnie podbija zakresy, nie przebija nic i nic nie kuje, ale nie wiem czy z tym klockiem się nie rozstanę bo na razie jest w dzierżawie.

Kiedyś gdzieś na różnych forach populacja opisywała, że po zmianie clock'a w źródle dźwięk jest co najmniej o połowę lepszy (kontrola, rozdzielczość, przestrzeń, no i głębia) - teraz jest pytanie [czy jak ja słyszę takie szczegóły w swoim źródle jak "smaczki, mniej lub więcej powietrza, detale"] na głośnikach IMAGO ACOUSTIC IM-A 383 /ze stonki/ na przewodach Bandridge ofc zwykłe miedziaki ofc na swoim ALTO na końcówkach Tesla 2N3055 - czy warto zmieniać zegar na

taki zegarek i czy po zmianie będzie dużo lepiej?

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Chyba nie trzeba być znawcą żeby zadawać sobie sprawę że na Denonie audio się nie kończy - no chyba że to dawno bylo...

To chyba zrozumiale , ze sa inni producenci.

Kazdy z nich ma w sojej ofercie cos co stanowi szczyt ich mozliwosci ( ze tak to nazwe).

Niestety rozni producenci na roznych poziomach koncza swoje mozliwosci tworcze.

Denon serii A 1 to na prawde dobry i bezawaryjny sprzet ale za podobna cene mozna miec cos co lepiej (subiektywne odczucie) gra.

Stad zmiana w moim przypadku na innego poducenta z korzyscia dla sluchacza.

Pozostala mi jeszcze Cara , ktorej nie zamierzam zmieniac bo jest jak na swoja cene na prawde zaskakujaco dobra.

Witam,

Dla miłośników marki DENON mam w chwili obecnej na sprzedaż bardzo fajne słuchawki tej firmy, które wystawiłem niedawno na allegro.

Słuchawki DENON DN-HP700, konstrukcja zamknięta, składane (na gwarancji do 2014 r.) + wzmacniacz słuchawkowy gratis.

http://allegro.pl/denon-dj-dn-hp700-fiio-e6-gratis-poznan-gw-pl-i2577511629.html

Sprzedaję bo zbieram na nowe zabawki :)

W razie pytań proszę o kontakt.

Pozdrawiam.

Plantman

Witam. Mam pytanie czy wzmacniacze Denon pma 560 i pma 860 różnią się tylko mocą, czy jest też różnica w dźwięku, a jeśli jest to jaka?

Glupie pytanie. Oczywiscie ze sie roznia, tak samo jak PMA-860 wzgledem PMA-1060.

?👈

A słuchałeś te modele? Porównywałeś bezpośrednio? Czy może tylko "gdybasz"? PMA 1060 mnie nie interesuje. Jeśli masz coś konkretnego do powiedzenia w temacie to napisz, a jeśli nie to...nie pisz.

Kolego Marku. Choćby różniły się tylko mocą to i tak była by różnica. Właśnie ze względu na tą moc... Kolumny grają swobodniej jeśli dostają więcej prądu i to słychać. Druga sprawa, jeśli masz większy zapas to możesz słuchać na mniej odkręconym potencjometrze wolumenu głośności i na kolumny nie idą zniekształcenia.

Xavian XN evo 250, Arcam Alpha 7r, Samsung BD-C5900, QED Silver Anniversary-XT, Sennheiser HD 555.

A słuchałeś te modele? Porównywałeś bezpośrednio? Czy może tylko "gdybasz"? PMA 1060 mnie nie interesuje. Jeśli masz coś konkretnego do powiedzenia w temacie to napisz, a jeśli nie to...nie pisz.

Nieeee. Wszystko gra tak samo. Akurat tych nie mialem, ale mialem multum innych Denonow i nie tylko i nie ma tak ze model wyzszy z danej serii gra tak samo. Bo jezeli by tak bylo to po jaki grom ludzie mieli by przeplacac. Zastanow sie zanim sie oburzysz po raz kolejny.

?👈

Rafał, absolutnie się nie oburzam, chcę tylko powiedzieć że niektóre budżetowe wzmaki z tej samej serii różnią się naprawdę niewiele. Czasami są to tylko niuanse. Przykładem są Pioneer serii 6x6 (616,656,676).Słuchałem wszystkich i różnice były znikome. Być może na dobrych kolumnach było by ich więcej, ale na Quadral all craft (modelu nie pamiętam) było podobnie choć nie tak samo. I właśnie o takie różnice w dźwięku mi chodzi pomiędzy 560 i 860. Pytanie zadałem ze względu na to, że kupiłem pma 560. W muzyce jakiej słucham moim zdaniem spisuje się bardzo dobrze,ale jestem po prostu ciekawy co oferuje ten drugi. Jeśli mój wcześniejszy wpis Cię uraził to przepraszam-nie było to moim zamiarem. Pozdrawiam.

Witam

Szanowni koledzy, jakimi końcówkami Denon'a warto się zainteresować, sam zamierzam coś takiego nabyć.

Pozdrawiam

DJ LUCAS

Może trochę więcej informacji na ten temat??

Typu stare nowe,gdzie ma grać i z czym a przede wszystkim za ile?

Edytowane przez Krisby67

Zapisuje sie do kulbu z PMA 2010 AE.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Witam

Moje pytanie jest odmienne a mianowicie kto śpiewa pierwszy utwór? --http://www.youtube.com/watch?v=UZNDA3szKjQ&feature=related

Z góry dzięki

Pozdrawiam klubowiczów i proszę o przyjęcie mnie do grona z kompletem 1510ae

skk

• 4 tygodnie później...

460zł to dobra cena jeśli faktycznie jest niegrzebany, nie ma co wybrzydzać.

W dodatku zadbany egzemplarz swoje kosztuje.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.