Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  460 członków

Denon Klub
IGNORED

Klub marki Denon

radas66
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie odnośnie amplitunera DENON AVR-4810 i kolumn Paradigm Studio 100V5 i 20V5 i 690V5. Czy ten amplituner napędzi takowy zestaw. Zastanawiam się też nad wzmacniaczem Denon AVC-A1SR tylko że jest problem z zakupem w idealnym stanie.

Może ktoś ma Denona SR albo SRA do sprzedania.

Witam

Mam tez pytanie do znawców CD .

Co powiecie o denonie DCD 1500 .

Pytania dwa :

Jak on gra czy jestw mirę doby jakosciowo (mam namyśli jakośc dzwieku)

Drugie jak z laserami do tego modelu .kilka postwó wyzej była lista tych z łatwo dostenymi ale tam nie było niz z serii 1500

Proił bym o w mirę mozliwosci szybka i konkretna odpowiedź.

Za co zgóry dziekuję.

Witam

Mam tez pytanie do znawców CD .

Co powiecie o denonie DCD 1500 .

Pytania dwa :

Jak on gra czy jestw mirę doby jakosciowo (mam namyśli jakośc dzwieku)

Drugie jak z laserami do tego modelu .kilka postwó wyzej była lista tych z łatwo dostenymi ale tam nie było niz z serii 1500

Proił bym o w mirę mozliwosci szybka i konkretna odpowiedź.

Za co zgóry dziekuję.

Przeczytaj jeszcze raz ,ale uwaznie ,swoj post.

Denon DCD-1500 2xPCM54HP-K – 2xSM5801P

Laser: źródła podają 2 modele lasera Sony do tego modelu: KSS-121A lub KSS-123A. Oba dostępne na ebay w cenie ponad 100$ więc nietanio!

Brzmienia nie znam.

Ile czasu ja będę jeszcze miał potrzebować, by zarobić to wszystko, wygrać i pokupować.

• 2 tygodnie później...

Wlasnie skonczylem przeglad i usprawnienia wzmacniacza PMA-880R. Po przeczyszczeniu i wyregulowaniu poprawilem mu fabryczne zasilanie. Fabrycznie chyba nie jest ono zbyt dopracowane, ale teraz powinno byc pewniejsze. Kto wie co daje dzwiekowo "New optical class-A" ?, choc faktycznie dzwiek ma wyjatkowy, potezny tak jak i jego gabaryty. Pogram na nim troche, ale na dluzej bede chyba szukal chetnego ktory sie nim zaoopiekuje na dluzej, a sam poszukam cos ze starszych sprzetow,

Srednica to jego najmocniejsza strona. Nieco wysunieta, ale nie natarczywa. Ciagle zaskakuje sluchacza czyms nowym. Rock nabral wogole nowego brzmienia, potezna dynamika w kazdym calu. Bas to typowy Denon z ta roznica ze jest lepiej kontrolowany, nieco szybszy. Narazie wzmacniacz hamuje jego mozliwosci wiec niedlugo czekaja kolejne zmiany.

?👈

Witam i przyłączam się do klubu.

TU-580RD, DCD-960 i dzisiaj kupiłem PMA-1315R. Jeżeli będzie jakieś "ale", to za namową kolegi rafal735r wezmę jeszcze do porównania 1080R. 1315R podobno potrafi zajazgotać ale myślę, że z moimi podgłówkami Mission 702e, które nie eksponują za bardzo góry i średnicy będzie ok.

Mam jeszcze pytanie o system Lambda w CD-ku. Podobno dobrze by było go ominąć. Znalazłem manual ale nie dokładnie do tego modelu, chyba do DCD-860. Może ktoś wie czy i gdzie jest manual do 960 ??

i drugie pytanie: Czy pilot RC-176 steruje też moim tunerem i CD ??

W DCD860 nie ma lambdy tylko Filtr cyfrowy SONYego CXD2551 czyli 18 bitowy..dlatego poczciwa 860 ma ładniejsza przestrzen niz DCD960 która ma własnie lambdę...z ta lambda to nie tak do konca, ze psuje dzwiek..troche tak, z drugiej strony ładnie go zmiekcza co jest taką fajną cechą klocków denona(stosuja to do dzis)

Witam kolegów. Mam możliwość kupna wzmacniacza POA 1500 w dobrej cenie. Co prawda trzeba będzie go troszkę podrasować bo nie działa podświetlanie wskaźników i potencjometry z tyłu do przeczyszczenia. Pytanie: Co jest wart ten wzmacniacz ? Do jakich nowych urządzeń możemy go porównać ? Jaką klasę dźwięku reprezentuje ?

Witam, wszystkich miłośników denona.

Jestem posiadaczem słuchawek ah-d7000 (tzn są w drodze), jako źródło posłuży na7004 marantza.

Szukam wzmacniacza do tychże słuchawek więc jeżeli ktoś ma sugestie to chętnie przyjmę (slucham w zasadzie wszystkiego : hip hop polski/francuski/... , wokale, klasyka, pop, odpada discopolo (choć tego przekazu nie zepsuje ani nie poprawi żadne system :) ) - kocham szczegółowość, bas, lekkie ciepło i poukładany dźwięk.

Testuję od wczoraj PMA-1315R i o wiele bardziej mi odpowiada jego brzmienie niż CA A500. A500 to poprawny anglik, jednak jak dla mnie bez charakteru. Dźwięk ma poprawny, świetną średnicę, precyzyjny i czysty bas ale Denon ma coś jeszcze.

Mam mały problem z tym Denonem ale myślę, że do rozwiązania. Terminal głośników B nie zawsze załącza lewy kanał, szczególnie przy małej mocy. Patrzyłem już na serwisówkę i wynika z niej, że terminal B od A oddziela tylko przekaźnik i wydaje mi się, że tylko tam może być problem (bo terminal A gra bez problemów). Poprzedni właściciel nie używał terminala głośników B i pewnie przez dobrych kilka (lub kilkanaście) lat nie były załączane i zaśniedziały.

Dobrze myślę, że winny może być tylko przekaźnik załączania terminala B ??

Mam mały problem z tym Denonem ale myślę, że do rozwiązania. Terminal głośników B nie zawsze załącza lewy kanał, szczególnie przy małej mocy. Patrzyłem już na serwisówkę i wynika z niej, że terminal B od A oddziela tylko przekaźnik i wydaje mi się, że tylko tam może być problem (bo terminal A gra bez problemów). Poprzedni właściciel nie używał terminala głośników B i pewnie przez dobrych kilka (lub kilkanaście) lat nie były załączane i zaśniedziały.

Dobrze myślę, że winny może być tylko przekaźnik załączania terminala B ??

Wyczyściłem styki przekaźnika preparatem do potencjometrów i jest ok. Przy okazji wszystkie złączki i potencjometry.

Kupiłem dzisiaj z ciekawości Denona PMA-15 (Tak, PMA15). Ciekawie zbudowany wzmak, w środku solidny toroid, po 2 trany Toshiby na kanał i max pobór mocy 185W. Co ciekawe nie ma w nim opóźnionego załączania, jest za to dużo bezpieczników. Nie lubię takich wzmaków bo każdy tego typu wzmak "wali" po kolumnach przy włączaniu.

Co z tego jak pograł 5 minut i zaczał strasznie buczeć i strzelać po kolumnach. Niestety jadę jutro go oddać :( Szkoda bo byłby fajny wzmanciacz do zestawu do komputera, designem przypomina trochę te drogie serie typu POA-8000.

Edytowane przez czolgista778

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.