Skocz do zawartości
IGNORED

DNM reson vs Tara Labs Klara bi wire

LunaticAllegro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam....

stanalem przed dylematem...

Chcac jeszcze troszke wiecej wycisnac(zlagodzic wysokie tony) z CA+Kef mam dylemat czy kupic Klare - Tara Labs i polaczyc moje Q3 (fronty) wlasnie tym kabelkiem w polaczeniu bi-wire czy zakupic DNM reson jako single wire i wpiac go w system..

Cena oczywiscie bardzo zblizona a mozna by powiedziec ze ta sama... DNM 49 zl/m a Klara w bi wire 48zl/m jesli dobrze pamietam...

Zalezy mi aby zmniejszyc ilosc wysokich tonow nie tracac na srednicy - tak dobrze prezentowanych przez Kef-a oraz zwiekszyc kontrole basu i moze delikatnie poprawic scene i stereofonie....

Jako interconekt uzywam Tara labs - 2200i.... i na chwile obecna zostanie.. a glosnikowe jakie uzywam to na dol Kimber Kable 4pr a na gore Xlo ER-14...

z tego co sie orientuje do CA+Kef polecaja tare ale chcialbym zyskac tak jak wczesniej napisalem na kontroli....

Czy polaczenie bi wire :DNM reson na dol i Tara Labs Klara mialo by sens???? wyjdzie powiedzmy 1/3 drozej ale ... czy warto??? Klara w single wire 25zl/m

Prosze o pomoc w tej sprawie

https://www.audiostereo.pl/topic/42921-dnm-reson-vs-tara-labs-klara-bi-wire/

Hej,

ja kilka dni temu pozbyłem się CA, zanim to zrobiłem szukałem kabla dość długo, u mie super się sprawdził kabel DIY na kablu od czujnika, byłem zdziwiony jak się zgrał, a miałem podobny problem troche sucho, za duzo góry.

Okazało się zępoprawiła się scena stereofonia, całość przesuneła się ku totalnej równowadze, zmieniłem wzmaka na Baltlaba epoke i klapa :(, zalety kabla które maskowały pewne wady CA stały się wadami.

Jeżeli chcesz to mogę Ci za flaszke odstapic (materiały), i tak u mie będą leżały, oczywiscie po uprzednim odłuchaniu

2x 1.5m mogą byc krótkie

Mam tez na sprzedanie Cardas Crosslinc 2x2m, tez kupione do CA w tym samym celu

Kable ktre piszecz w tym przedziale cenowym wydaje mi się nie podołają zadaniu, jak dzwięk przyciemnieją to całe pasmo, ale to gdybanie

Pozdr

Pozdr

Pracuje w firmie produkującej maszyny przemysłowe, zostały kable od czujników analogowych,

czyli pomyślałem spróbuje, kupiłem plecionke izolacje termokurczliwe i zrobiłem,

podpiołem pod CA i zadziałało, a Baltlabem juz nie.

Ja też nie byłem przekonany, ale troche checi i grzebania w sumie mozna spróbowac

Moge kabelki przesłac żeby spróbować, ale jak chcesz, teraz czekam na CD, może z nim sie zgra,

ale znając Baltlaba raczej nie, potrzebuje kabla neutralnego i stawiam na Albedo,

Pozdrawiam

LunaticAllegro->

Miałem CA, i powiem grało to, ale wiecznie czegoś mi brakowało, troche emocji, naprawde duzo kombinowałem, szarpnołem się na Baltlaba i powiem pozamiantane.

Polecam

Witam. kilka tygodni temu mój znajomy za namową zakupił sobie kefy model q 15. A że nie ma na razie reszty toru kolumny zrobiły rundę po różnych systemach budżetowch. Kefy przeszły rotele arcamy akaie marantze i chyba jeszcze coś ale nie pamiętam. Stwierdziliśmy że to świetna kolumna do jazzu i klasyki, którą najlepiej podłączyć z jakąś lampą niedużej mocy bo kolumienki mają91DB sprawności i świetnie sobie radzą. Ale do rzeczy. W dwóch z tych systemów kefy grały z DMN i tarą jako chinch.

Przy tym zestawieniu padły Qedy Talki i Kimbery. Problem jest inny. CA sam z siebie gra ładnie ale trochę nijako a DMN jest bardzo konkretnym kablem w porównaniu do reszty wymineionych innych kabli i być może też niekoniecznie się spasować twoim zestawem. Może trzeba się dowiedzieć z czym się sprawdza wogóle zestaw CA a potem próbować i próbować coś dobrać.

pozdrowionka

z tego co mi sprzedawca proponowal to kef z CA dobrze gra z tara labs i wireworld.... ale nigdy nie sluchalem...

coprawda tare mam ale interconekt... a glosnikowe morduje sie z kimberem i xlo.... porazka

kimber ma slaba kontrole basu... a xlo zapiaszczone wysokie... niestety...

moze lepiej zrezygnowac z bi-wire na konto duzo lepszego przewodu single i dobrych zworek????

dzis zamienilem przewody w moim systemie...

gora za ktora odpowiadal xlo er-14 poszla na dol a dol (kimber 4pr) poszedl na gore...

powiedzmy sobie szczerze...kimberowi brakuje kontroli na dole pasma za to ma duzo glebszy bas...lepsza stereofonie i scene choc jest nadal za jasny do mojego systemu...

er-14 kontrola super, brak niskiego basu ale za to stereofonie i wysokie ma duzo gorsze niz kimber..

na chwile obecna troche tak poslucham ale napewno bedzie trzeba cos znalesc zeby mialo przynajmniej taka kontrole jak xlo a stereofonie detale i scene jak kimber choc jeszcze ciemniejszy kabelek by sie przydal....

jakies propozycje????

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.