Skocz do zawartości
IGNORED

Narszszcie sa Nareszcie są - OBUDOWY na

miqolaj87

Rekomendowane odpowiedzi

Nareszcie są - OBUDOWY na elektronikę!

tak tak! właśnie odebrałem paczkę;]

A teraz o tym co w niej znalazłem:

3 typy paczek na elektronikę

- 430x300x100mm w rożnych konfiguracjach front (włącznik + LCD lub tylko włącznik) i back (5x2RCA + panel zasilający lub 5x2RCA + panel zasilający + 2pary wyjsc głośnikowych) panelu

czyli możliwość włożenia całej Integry / końcówek / preampu

- 350x250x150 póki co tylko w jednej opcji pod monoblok czyli 1RCA + para wyjść na kolumnę i panel zasiląjacy, we froncie otworek pod włącznik

- 260x220x65 w opcjach:

Front - LCD + włącznik lub sam włącznik

Góra - otwory pod lampy (pre lampowe nr3 by pkrecz) lub bez tych otworów

tyl - 5x2RCA + zasilanie lub 2x2RCA + zasilanie

czyli obudowa pod wszelkie DACi, PREampy, Słuchawkowe, PVC i inną drobnice...

oczywiście jakieś drobne zmiany i innowacje są możliwe do wprowadzenia - bez problemowo.

szybko z Piotrkiem (pgwave) zabraliśmy sie za złożenie 'póki co' tym co miałem w domu i efekt na fotkach.

aha... FRONTY będą ANODOWANE tak jak na ostatnim zdjęciu.

całość wykonana jest z Aluminium 3mm a panele Frontowe to 8mm wszystko skręcone śrubami M4 na słupkach alu 15x15mm.

jeśli jest ktoś zainteresowany jedną z wyżej przedstawionych a niżej pokazanych;P to śmiało - Chcemy zrealizować wieksze zamówienie.

Zdjęcia są na szybko i budy skręcone tym co miałem wiec nie urzekną was raczej;) ale po anodowaniu wstawię ładne zdjęcia w dobrym świetle. Dając Wam czas do namysłu;)

pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-16170-100003062 1210793991_thumb.jpg

post-16170-100003063 1210793991_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

;)

Ukryta Zawartość

post-16170-100003059 1210794142_thumb.jpg

post-16170-100003060 1210794142_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

;))

Ukryta Zawartość

post-16170-100003056 1210794177_thumb.jpg

post-16170-100003057 1210794177_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

;)))

Ukryta Zawartość

post-16170-100003054 1210794245_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a tutaj

Ukryta Zawartość

zdjecia w wiekszej rozdzielczosci.

Ukryta Zawartość

a pisałem że ze śrubkami 4mm i blachą 3mm będzie problem z ukryciem łebka. ale nie słuchał ;).

z 3-ką można zrobić coś takiego:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

tomant - mam zamiar kupić płytkie impbusy - nie będzie tak źle;) ma to swój urok bynajmniej;)

zobaczę też jak będzie wyglądało z okrągłymi łbami.

Dzikoosek - co to za modyfikacja ma być? bo ta obudowa ma przewidziany otwór pod LCD standardowo;))

Gratulacje. Ładnie powychodziły te obudowy, a z anodowaniem frontu to już bedzie kulturka :-)

Pisałbym się na 2 obudowy:

- 430x300x100mm front (włącznik) i back (5x2RCA + panel zasilający + 2pary wyjsc głośnikowych)

- 260x220x65 Front (LCD + włącznik), Góra - otwory pod lampy, tyl - moze byc 5x2RCA + zasilanie

Witam

Bardzo dobra robota. Pomysł bardzo dobry bo wystarczy zmienić jeden detal i mamy inną funcjonalność obudowy.

Piszę się na 1 szt:

260x220x65 w opcjach:

Front - LCD + włącznik

Góra - otwory pod lampy

tyl - 5x2RCA + zasilanie

proponuje jakoś to usystematyzować... zrobię tabelkę i jakaś listę może do tego?

Uwaga! co do otworów pod LCD niech każdy upewni sie i poda wymiary 'okienka' bo różne są wielkości...

Odnośnie LCD:

Jednak nie będzie mi potrzebny otwór na niego:(.

Zatem piszę się na 1 szt:

260x220x65 w opcjach:

Front - tylko włącznik, a właściwie otwór pod potecjometr - jaką ma średnicę ten otwór? Chyba najlepiej by było 6 mm.

Góra - otwory pod lampy

tyl - 5x2RCA + zasilanie

dzisiaj Fronty poszły do anodowania. pod koniec tygodnia powinny być. jednak różnie to bywa...:))

dlatego macie jeszcze trochę czasu do namysłu i jak umieszczę piękne zdjęcia w pełnym wypasie bedziemy skutecznie się zapisywać.

jeśli ktoś ma jakieś specjalne wymagania to w zasadzie jesteśmy w stanie wykonać każdą obudowę nanosząc jakieś zmiany. A dla prawdziwych maniaków możemy zrobić cała obudowę wg pomysłu jedyne ograniczenie to słupki czyli wysokość: 60 100 lub 150mm

tomant czy same słupki... hmm jeśli podrasowały by 'nasze' to może jakoś sie dogadamy, ale nie obiecuje bo muszę obgadać sprawę z Piotrkiem. nie ukrywam że to właśnie słupki były największym wyzwaniem. gwintowane są jedynie góra i dół. reszta na wylot;)

Witam ponownie

Pytanie do twórców obudów czy macie w planie posiadać (wykonywać)te obudowy co jakiś czas, czy jest to jednorazowa produkcja. Pytam, bo może jeszcze by mi się przydała kiedyś, któraś z waszych obudów. Fajnie by było, gdyby można je zamawiać w miarę potrzeb i sródków finansowych.

A może jakiś sklep internetowy. Chyba się trochę rozmażyłem?

no 100mm by mi przpasiły. muszę zmienić swoją technologię obudów bo moja wychodzi za drogo.

ostatnio cała kasa wydana na laser i gięcie poszła w błoto dzięki fachowcowi który miał mi przygotować powierzchnię pod anodowanie i malowanie proszkowe. miała być satynka a wyszło sitko. gościu chyba pomylił szkiełkowanie z piaskowaniem a może nawet i ze śrutowaniem ;). co gorsza nie spieprzył jednej blachy tylko wszystkie. poszedł po bandzie.

a wy jak przygotowujecie powierzchnię do anody?

na szczęście mam już nowe blaszki wypalone i nawet część otworów pod łby śrub już porobiłem. ja wolę mieć wszystko "na płasko" i takie wystające śrubki mnie nie urzekają ;). gniazda na łby śrub robię nawet na spodniej ściance.

Ukryta Zawartość

post-4633-100002929 1210967725_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam

Tak jak już Mikołaj napisał chcemy zorganizować większe zamówienie na obudowy według naszych projektów i oczywiście według Waszych sugestii. W zasadzie może być to każdy typ obudowy, nie ma ograniczeń w postaci szerokości, głębokości, ilością otworów na gniazda, perforacji - jedyną wytyczną jest ich wysokości które Mikołaj już podał: 65mm, 100mm, 150mm. Jeśli macie jakiś pomysł śmiało piszcie na pewno razem coś zdziałamy.

Co do kwestii finansowych to koszty Mikołaj również podawał, każdy jeśli chciałby jakąś modyfikacje to nie jest to problem i jest wliczona w cenę - tzn. wielkość otworu pod lampy, lcd, itd. (ew. dodatkowe otwory będą już extra - zależnie od ich wielkości - co chyba jest oczywiste)

Wasze propozycje przesyłajcie na maila obudowy(@)gmail.com, proszę tylko KONKRETNIE jeśli Piszecie że chcecie otwór na lcd to od razu piszcze wymiar otworu żeby później nie było nieporozumień. Ważne aby w korespondencji każdy podał swój nick żebyśmy się nie pogubili w tych zamówieniach...

Jeżeli ktoś chciałby wersję budżetową - tzn. surową blachę również będzie taka możliwość, wszystko postaramy sie jakoś sensownie ująć z Mikołajem jak tylko dopniemy prototypy na ostatni guzik:)

...to na razie tyle i czekamy na Wasze pomysły, propozycje, projekty i oczywiście zamówienia - jak zbierzemy 20 obudów to ruszamy z produkcją, czas realizacji jeśli sprawnie pójdzie realnie około miesiąca:)

Pozdrawiam Piotr - jeszcze moje monobloki na 6c33:)))

...coś nie weszła fotka;P

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.