Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacze MP3 wysokiego lotu

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

Pierwszy post i już nonsensy.

Warto zapytać jego autora, czy słuchał:

- Teclast vel Vedia vel Vtec V39 (ta sama platforma)

- iPoda Nano 1G (kolejne generacje to pomyłka)

- iRivera E10

- iPoda Shuffle 1G

- iPoda Classica via Line out

Pewnie nie, bo gdyby słuchał, to by podobnych bajek nie pisał. A plejery Creative są najgorsze w całej stawce.

Od "paru lat" mam iRiver H320 ( 20GB ) do tego słuchawki Shure 4 - radze posłuchać ;-)

Mozna sie mocno zdziwić, oczywiście flac i WAV.

Powiem więcej - słucham propozycji - który jest od niego lepszy , ale tylko takich opinii osób ,

które miały iRivera H320 i teraz mają lepszego ..... ?

Miałem iRivera H340 przez kilka dni, to rzeczywiście wysoka półka, ale gra dla mnie nieco zbyt chłodno. Flashowy ifp-799 z tej samej epoki leży mi nieco bardziej, ale H3x0 to cały czas najwyższa klasa dźwiękowa mp3 playerów, i wbrew temu co się niektórym wydaje, powinien rozjechać nawet lepsze discmany, tzn. nie te marki iRiver. ;) Dla mnie topowe mp3 playery to iRiver E10, Vedia V39, iRiver clix2, Rio Karma, iAudio X5 (według relacji, nie słuchałem), iRiver serii ifp 700/800/900. Za hi-end też uchodzą egzotyczne w Polsce produkty dyskowe Kenwooda, Toshiby i JVC.

> Foxbat

Ja gram na ipodzie shuffle pierwszej generacji - nie ma wyświetlacza w ogóle. Trochę utrudnia to sterowanie, za to wrażenia audiofilskie (w bezstratnej kompresji Apple) w pełni to rekompensują.

Ktoś polecił mi gumkę na kabel słuchawkowy filtrującą zakłócenia - szczerze polecam. Czasem do dostania na allegro.

>Na co zwracac uwage?

Oczywiście na jakość dźwięku, na standard wyjścia słuchawkowego, i przede wszystkim na to, czy obsługuje otwarte formaty bezstratne (FLAC, APE) oraz stratne (przede wszystkim OGG, Matroska). Idealnie player powinien umożliwiać dogranie pluginów poszerzających go o obsługę nowych formatów.

Pozdro

Ja osobiscie polecam oczywiscie iAudio X5. Dosc mocno przesluchiwalem rynek drozszych mp3 jakies dwa lata temu i wszystkie iPody, Irivery jak dla mnie odstawaly od X5. Ale to moje subiektywne zdanie. Oczywscie o sluchawkach nie rozmawiamy. X5 czyta FLAC, OGG. Jest wersja z powiekszona bateria X5L ale nie ma co tu sie duzo rozpisywac. Player nie jest juz produkowamy i coz w porownaniu np. do iPodow nie wyglada tak efekciarsko ale.... to nie forum efekciarskiego wygladu tylko audio :) Szczerze polecam posluchac. Oczywiscie jest mozliwosc wgrania innego Firmware ja np. Rockbox... Forum mp3store to kopalnia wiedzy (pomijajac czesto poziom dyskusji...:))

ja słucham na victor XA-C210 i słuchawkach sennheiser px-100, gra to naprawde na wysokim poziomie...obecnie poszukuję przejściówki z dużego jacka na małego jacka żeby podłączyć player pod słuchawki hp-dx1000.

PS ciekawe że wątki na temat music serverów nie znajdują się w PC audio, a nie mający nic wspólnego z PC audio wątek o odtwarzaczach mp3 w tej zakładce się znalazł??

pozdrawiam

A co mają wspólnego odtwarzacze MP3 z PC audio? Kolejna wpadka Redakcji?

:-(

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Czy ktoś z forumowiczów miał do czynienia z tą mp3-ką?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ciekawe, jesli to jest "prawdziwy" dell, to moze byc calkiem dobre... no, ale samemu trza odsluchac...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

iRiver T60 :) za małe pieniądze, bardzo dobre mp3 :) oczywiście po zmianie słuchawek.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

• 1 miesiąc później...

DawidM, 26 Maj 2008, 10:58

>iRiver T60 :) za małe pieniądze, bardzo dobre mp3 :) oczywiście po zmianie słuchawek.

a jeśli T60 to AKG K324 czy VEDIA SRS200 ? - żadnych nie słuchałem ...

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

"Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy".

• 1 miesiąc później...

porlick,

owszem słuchawki odgrywają tu niebagatelną rolę, ale sam odtwarzacz również, wcześniej miałem iPod shuffle i słuchawki PX-100 Sennheisera i dziwiłem się dlaczego ludzie w ogóle je polecają?? dźwięk był naprawdę przeciętny...ale wymieniłem player na JVC XA-C210 i teraz sam polecam innym słuchawki PX-100, jak się okazało - z odpowiednią elektroniką - mają naprawdę genialną jakość dźwięku.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.