Skocz do zawartości
IGNORED

Interkonekt DiY z kabla SCSI

fadeover

Rekomendowane odpowiedzi

Tak sobie przeczytałem na DIY , że można spróbować - kabelki posrebrzane, o

izolacja 90 stopni z teflonu , porządny ekran - no to do dzieła:

odizolowałem po 50 kabelków z każdej strony ,Jakoś sie tam wszystko pomieściło - podzieliłem druciki na połowę podłączyłem wszystko do WBT ( a co!!!! ). podłączyłem do sprzętu i jazda :

Na poczatek jak zwykle Caverna Magica, potem Fagen i parę innych....

I rozczarowanie .....nic takiego nowego grał jak..... drut do żelazka ( wiem jak gra drut do żelazka , bo kiedyś taki kabel zrobiłem.

WBT wylutowałem, kabel wyrzuciłem do kosza.

Może miałem zły kabel SCSI ?

https://www.audiostereo.pl/topic/4234-interkonekt-diy-z-kabla-scsi/
Gość Filip MI

(Konto usunięte)

Witam. Mam podobny kabel, zrobiony ponoć z rosyjskiego srebra. Plecionka a'la Kimber, izlacja z przeźroczystego teflonu. Jest beznadziejny. Jedynie widełki WBT sprawiają, że nie wylądował jeszcze w koszu.

Przypomina ni to moje eksperymenty z zastosowaniem skretki UTP Cat 5+ jako kabla glosnikowego zrobilem splot a la Kimber biale druciki razem na minus, a kolorowe razem na plus w sumie bylo tego 2 po 4x4x0,5mm2 tylko, ze graly jak PR4 czuli tak sobie.

pozdrawiam

->Filip Mi

Jeśli myślimy o tym samym, to ten przewod ze srebrem niewiele ma wspólnego. Zgadzam się - słuchałem - brzmienie beznadziejne.

-> Jeśli kabel był do 90 stopni to chyba nie czysty Teflon? Powinno być chyba co najmniej 105?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.