Skocz do zawartości
IGNORED

Są chętni na preamp z elektora ?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Są chętni na zrobienie sobie preampa z elektora na PGA2311PA ?

Jakby więcej osób było, to można by taniej obudowy zrobić, częsci i płytki zamówić.

Mam problem z PIC18LF452-I/L, nie wiem jak będzie z PGA2311PA, na razie IT myśli, czy mi sampla przysłać...

Projekt fajny :))

Co do PGA2311 to kupowałem je na allegro od kolegi z forum - Efekt02. Zarówno w wersji P jak i PA o mniejszym THD (P - 0.0004%, PA - 0.0002%). Myślę, że ma jeszcze pare sztuk także warto go zapytać

Tutaj krótka dokumentacja. Później zamieszczę dokładniejszą ze wzorami płytek.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>efekt02

no właśnie.

podobne, ale bardziej zaawansowane były projekty Msfalcona i Weterana.

oba projekty były publikowane na tym forum,

płytki możnaby pewnie zamówić, lub poprosić o dokumentację.

ja używam projektu Msfalcona na PGA2310, dla chcących zastosować 2311 należy wykonać zasilanie na 3,3v

w tym projekcie jest wszsystko, wyświetlacz, pilot, selektor, symetryzator sygnału, polecam

Gość

(Konto usunięte)

Wzmacniacz nie jest oczywiście cudowny, ale ma tą zaletę, że jest kompletny i sprawdzony, wszystkie płytki itd.

Czy brak optoizolacji jest jakimś problemem ? Biorąc pod uwagę dane techniczne, to chyba nie ma problemów ?

>Wzmacniacz nie jest oczywiście cudowny, ale ma tą zaletę, że jest kompletny i sprawdzony, wszystkie

>płytki itd.

zobacz projekty msfalcona i veterana :)

>Czy brak optoizolacji jest jakimś problemem ? Biorąc pod uwagę dane techniczne, to chyba nie ma

>problemów ?

resetowanie w najmniej oczekiwanych momentach -> polnoc i resecik glosnosci na +31,5dB :D

Gość

(Konto usunięte)

efekt02

>>Wzmacniacz nie jest oczywiście cudowny, ale ma tą zaletę, że jest kompletny i sprawdzony,

>wszystkie

>>płytki itd.

>

>zobacz projekty msfalcona i veterana :)

Ale jak zaprogramować mikrokontroler ?, do elektora mam gotowy program do wgrania i źródło.

Gość

(Konto usunięte)

efekt02, 9 Maj 2008, 21:32

>popros autora projektu o zaprogramowanie :) ech wystarczy troche pomyslec...

Nie miałem wcześniej styczności z programowaniem mikrokontrolerów i nie mam o tym zielonego pojęcia, ale rozumiem, że jak ktoś miał z tym do czynienia to widzi problemu :) Serio pytam, jak zaprogramować ten mikrokontroler ?

pozdro

Paweł

zaprogramowac mozna programatorem :) zwykle w przypadki prockow z ISP (In-System Programming) wystarczy port rownolegly i kilka kabelkow...

problemy moze byc jednak dostepnosc wsadu (skompilowanego/nieskompilowanego) - z tego co pamietam, nikt do tych projekow go nie udostapnial.

zapytaj projektantow - nic Cie to nie kosztuje. nie licz jednak, ze dostaniesz je od tak - taki sofcik to kupa pracy i zajetego czasu...

Gość

(Konto usunięte)

efekt02

>problemy moze byc jednak dostepnosc wsadu (skompilowanego/nieskompilowan ego) - z tego co pamietam,

>nikt do tych projekow go nie udostapnial.

>

>zapytaj projektantow - nic Cie to nie kosztuje. nie licz jednak, ze dostaniesz je od tak - taki

>sofcik to kupa pracy i zajetego czasu...

No właśnie, dlatego ten projekt z elektora jest fajny, wszystko jest prawie gotowe (rysunki PCB też mam, w wysokiej jakości, tylko zebrać do kupy... tylko problem z tym PICem.

A swoją drogą, po co ludzie udostępniają niekompletne projekty ? Żeby się pochwalić ? Jak się komuś nie chce, to nic nie udostępnia, jak się namęczył, to też, więc po co niekompletne ?

Gość

(Konto usunięte)

efekt02, 9 Maj 2008, 22:13

>ale napisalem po polskiemu :) Pamietaj - google i szukajka Twoim przyjacielem!

No właśnie długo szukałem i wszystkie są jakieś niekompletne i niedokończone (dziesiątki zdjęć gotowych zmontowanych płytek są mało przydatne ;), ale chyba fascynujące dla twórcy :)

Może jestem leniwym DIYowcem ;) Ale lubię jak projekt jest kompletny (szczególnie, że rzadko coś robię, wtedy gdy potrzebuję, a szkoda kasy na coś w gruncie rzeczy w miarę prostego).

Paweł

obywda projekty maja kompletna dokumentacje i sa gruuuubo opisane. zreszta poslelem Ci materialy.

z racji tego, co napisalem w poscie wyzej, uwazam ze brak hexa to PIKUS! szkola ci dyszki na zaprogramowanie ? - szczegolnie, ze taka ATmega16 kosztuje 8zl, w stosunku do 30 za PICa (nie ma potrzebnej wersji)

ten projekt z elektora jast naprawde cienki, a oprogramowanie do niego zapewne bardzo ubogie...

poza tym napisalem Ci na pw nt. dostepnosci i cen ukladow u mnie/w Polsce

Gość

(Konto usunięte)

shark700, 9 Maj 2008, 22:23

>->XYZPawel

>Jakbyś użył wyszukiwarki to wiedziałbyś że MsFalcon i Veteran oferowali kity.

Veteran i Unisonus to to samo ? Ponad tydzień temu wysłałem maila z zapytaniem: 0 odpowiedzi. Dobrze, że użyłeś czasu przeszłego... Ale historia mnie niespecjalnie interesuje ;)

Gość

(Konto usunięte)

efekt02, 9 Maj 2008, 22:33

>obywda projekty maja kompletna dokumentacje i sa gruuuubo opisane. zreszta poslelem Ci materialy.

>

>z racji tego, co napisalem w poscie wyzej, uwazam ze brak hexa to PIKUS! szkola ci dyszki na

>zaprogramowanie ? - szczegolnie, ze taka ATmega16 kosztuje 8zl, w stosunku do 30 za PICa (nie ma

>potrzebnej wersji)

Nie no, jak zaporgramowanie kosztuje dyszkę, to faktycznie spoko, ale można to zrobić bez problemu ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.