Skocz do zawartości
IGNORED

jaki zestaw kolumn do kina do malego pok

marcinsz0

Rekomendowane odpowiedzi

A np. Koda EX566T za 700 zł do Onkyo DR-L50 oczywiście najważniejsza jest cena (niestety) może coś lepszego do 1k zł z dobry basem (jeszcze nie kupiłem bo maja tylko czarne) na razie mam Jamo E410 :-(

w takim razie nie będe Cię przekonywał, ale powtórze posłuchaj potem oceń, to że Ci się coś nie podoba wizualnie to nie znaczy że jest złe. Podsumujmy Tannoy fx w swojej cenie jest pozycją wartą uwagi, kef natomiast oferuje znaznie więcej jednak za "kosmiczną" (jak to ujął elfan) cenę. Ja mimo wszystko uważam że ta "kosmiczna" cena to minimum jakie trzeba wyłożyć żeby kino wogóle miało sens(no chyba że ktoś kupuje z importu, lub sam buduje głośniki na dobrych podzespołach)!!!

ps. ja wiem że nie wszyscy mają pieniądze żeby kupować odrazu sprzęt za tą "kosmiczną" kwote (ja sam do nich należe). Wtedy lepiej jest kupować pokolei, "jak to mówią co sie odwlecze to nie uciecze", oczywiście zawsze można kupić pełny zestaw np. Kody, efekt będzie ale moim zdaniem nie warto, a po za tym stereo na takich zestawach to brzmi słabiutko.:)

pozdrawiam

elfan ja pisze o wyższości kefów nad tannoyami. Oba modele to satelitki, tylko że kefy są droższe o 2000zł (w przypadku kht1005), ale i tak warto dopłacić. Nie ma wątpliwosci ze satalitki w porównaniu z pełnowartosciwymi kolumnami wypadają blado.

ps. dajmy już spokój, niech autor wątku zbierze informacje w nim zawarte do kupy, odsłuha poszczególnych pozycji i dokona wyboru.

ja też jestem za tym żeby autor dokonał wyboru:)

P.S ale się nie zgodze z tym że Kody zestaw w stereo brzmi słabiutko,a suchałeś mojego zestawu (model F51) bo brzmi świetnie w stereo jak na mój gust a wiesz chyba jaki mam bo już pisałem,za tą kase to jest istna rewelacja i nie chwale przez to że mam Kody:)ale podkreślam ze to moje osobiste odczucie i na forum takich spraw jak własne odczucia co do dzwieku danego sprzętu nie da się raczej telepatycznie załatwić,trzeba samemu to stwierdzić osobiście tu mozna tylko podpowiadac co i jak:)

a kosmiczna kwota czyli 3 tyś zł to jak na takie satelity to jest, ale jeżeli brać tu jakieś inne rozwiazania czyli jakieś zestawy w tej cenie ale pełnowymiarowe to jest raczej nie wysoka cena jak na komplet 5 głosników + sub, a jeszcze wróciwszy do tych spraw satelit,to Ja nie oceniam po wygladzie tylko po mozliwościach fizycznych.POZRDO :)

i jeszcze Ja dla autora wątku mam taką propozycje: przesuchać zestaw Kefa i Tannoya i jeszcze na dokładke Wharfedala Moviestar 70+ za 1700zł,i wtedy podejmować decyzje ale mieć swiadomość że zestaw Kefa jest droższy o 2 tyś od Tannoya i o jakieś 1700 zł od Wharfedali,ale jak Kefy przypadną do gustu to wtedy podjąć dezycje czy poczekać i dołorzyć

kasy do nich ale jak któreś z 2 innych propozycji bedzie bardziej atrakcyjna ale nie tylko cenowo ale brzmieniowo bardziej odpowiadać to nie warto dokładać kasy do droższego zestawu tylko kupować ten który się spodoba, i to było by na tyle, miłych zakupów:) POZDRO

no z tym testowanie to bedzie problem ,bo mieszkam na zadupiu gdzie nie ma sklepu z konkretnym sprzetem audio,w MM bylem ale nie mieli nic z tego co by mnie interesowało ,wiec zostaje mi tylko kupować cos z wysyłki w ciemno ,wybierając z tego co mi poleciliście :)

ja się nie podejme wytypowania jednego modelu z tej trójki. Każdy oferuje coś innego, inaczej brzmi i ma inną cene. Tak na dobrą sprawe kupowanie satelitek w ciemno może się okazać zarówno rewelacyjnym wyborem jak i kompletną porażką, czysta loteria. Jeżeli masz mozliwość to odwiedz jakieś większe miasto w którym są te zestawy i posłuhaj, wtedy będziesz miał pewność.

pozdro

Gość Przemski

(Konto usunięte)

Jeśli masz już kupować w ciemno to na nie zawiedziesz się moim zdaniem po zakupieniu zestawu Moviestar 70+. Nawet w wypadku gdyby nie odpowiadał ci ich charakter to bez najmniejszego problemu powinieneś je odsprzedać.

tylko co do tego obsłuchania to też jest problem bo jak wejdziesz do 30m2 pokoju to może siz zdawać że zestaw gra fenomenalnie a puzniej może być nie małe zdziwienie jak się przyjdzie do domu i podłączy:( wiec nawet po obsłuchaniu wszystkiego nadal występuje pewne ryzyko więc wtedy trzeba się kierować instynktownie:) a jak się dobrze trafi to wtedy bedzie podwójna radość:) POZDRO.

9m2 i ty zastanawiasz sie nad kolumnami podłogowymi, i takim subem??? czego to ludzie nie wymyślą.:) W takim pokoju kino lepiej sobie daruj , to poprostu nie ma sensu! ale jeżeli się uprzesz to jedynym wyjściem są satelitki innego rozwiązania poprostu nie ma!!!

pozdro

mam na 100% 9 m2 bo miezylem wczesniej zle podalem bo myslalem ze mam pokój3X4m a mam 2,6x3,6 m ,czy podlogowe kolumny czy podstawkowe to i tak bez roznicy bo miejsca mi zajmie tyle samo ,bo musilbym dac jakies podstawki

no tylko ze slucham duzo w stereo tak wiec satelity odpadają :( ,najbardziej pasowalby mi F51 tylko gdyby byl w nim jakis mniejszy subwoofer bo ten mi pokój rozwali ,a znowu w AV707 sa duze fronty

no to masz problem !!! jak nie chcesz satelitek to lepiej sobie odpósc kino! przednie odsuniesz o 0,5m tyly o jakies 20cm od sciany i zostanie ci po niecały metr na tyly i jakies 2 metry do przodów, takie ustawienie jest bezsensu! a no i jeszcze chcesz wcisnąć suba?! tylko zmarnujesz pieniądze.........:)

pozdrawiam

wybór nalezy do ciebie ale ale te 9m2 to jest już raczej mało na takie pokój każdy metr się liczy czyli te 12 m2 to dużo więcej więc jak głosniki mają być koło samych uszów to nie wiem czy to będzie dobry pomyśł ja mam 12 m2 ale jest to kwadrat i dość dobrze "ustawny" jeśli chodzi o kolumny więc u Ciebie mogą być problemy ale to musisz sam zadecydować:)

• 2 tygodnie później...

Subwoofer z zestawu Tannoy FX 5.1 ma regulację głośności,więc gdyby bas zbyt mocno doskwierał w tym 12 metrowym pokoju rozwiązanie jest proste-można go po prostu ściszyć!Poza tym zastanawia mnie jek Tannoy skalkulował cenę zestawu(1299)-przecież to grosze jak na ten zestaw.Reasumując pobiegłbym szybko do sklepu,bo ta promocja może się skończyć!Weż pod uwagę także opinie fachowców( np.:http://www.kinodomowe.idg.pl/artykuly/33823_4.html),ten zestaw świetnie wypada w testach.Ładnie oddaje muzykę.I ta cena-chyba że nie gra roli,wtedy polecam B&W!

Gość Poison

(Konto usunięte)

Czy ktoś może mi wytłumaczyc co to za głośnieki KODE F51...

Bo nigdzie czegoś takiego nie znalazłem... może chodzi o CODE?

Jakiś link czy coś... ;)

Jestem teraz na kupnie... i mam deliaktny mętlik w głowie...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.