Skocz do zawartości
IGNORED

Cejrowski czy Wojewódzki ... ?

kalimorfa

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Oświadczam, że nie udzieliłem "Dziennikowi" wywiadu, który ukazał się w dzisiejszym wydaniu - napisał na swojej stronie internetowej Wojciech Cejrowski. W środę w "Dzienniku" ukazał się obszerny wywiad z Cejrowskim. Autor - Michał Karnowski zaznaczył, że wywiad jest nieautoryzowany.

Redakcja Wiadomości Onet.pl próbuje uzyskać komentarz redaktora Karnowskiego w tej sprawie. Do tej pory, Michał Karnowski nie odbiera telefonu.

"Z panem Michałem Karnowskim rozmawiałem wczoraj prywatnie przez telefon i umówiliśmy się na wywiad w nadchodzący czwartek - po moim powrocie do Polski. Tekstu pana Karnowskiego nie czytałem, ale z relacji wiem, ze jego treść nie oddaje moich myśli, ani przekonań" - czytamy na stronie Cejrowskiego. "Wychodzi na to, ze Dziennik nie jest gazetą codzienną, tylko kwartalnikiem i nie publikuje newsów, tylko fikcję literacką" - napisał Cejrowski.

We wczorajszym wydaniu "Dziennik" napisał: "Cejrowski wyprowadza się do Ekwadoru. Mówi gazecie, że szykuje się do wyjazdu od dawna. Za rządów PiS kupił w Ameryce Południowej ziemię, a teraz chce się tam przenieść. Jednak nie przeprowadzi się do Ekwadoru na stałe".

"»Nie powiedziałem, że wyjeżdżam. Powiedziałem, że będę wyjeżdżał tyle samo, ile do tej pory. Powiedziałem panu, że mogę mieszkać w Polsce tyle samo, ile do tej pory, jeżeli mi się zachce. Ale na paszporcie ekwadorskim« - tłumaczy »Dziennikowi« Cejrowski. Podróżnik twierdzi, że będzie w ten sposób mógł, bez żadnego problemu, poruszać się po świecie i wpuszczą go nawet do Stanów Zjednoczonych" - napisał 23 kwietnia "Dziennik".

Cejrowski wyjaśnił, że kwestię wyjazdu do Ekwadoru, o którym mowa w wywiadzie wyjaśniał w magazynie Gala w lutym tego roku.

Oto fragment wywiadu z Gali:

GALA: Zacząłeś być postrzegany jako "ortodoksyjny katol", "homofob".

WOJCIECH CEJROWSKI: Jestem katolem i homofobem. I nie mam zamiaru się z tego leczyć. Podobnie jak ktoś, kto nie lubi pająków, nie musi leczyć się z arachnofobii. Odmówiono mi prawa do głoszenia poglądów. Nowa władza zdjęła program z anteny. Dostałem coś w rodzaju wilczego biletu. Przez dwa lata nigdzie nie mogłem znaleźć pracy, wszystkie drzwi były zamknięte. Bywało, że wpraszałem się do mamy, żeby podjeść sera z lodówki.

GALA: Myślałeś wtedy o emigracji?

WOJCIECH CEJROWSKI: Oczywiście, ale to by wyglądało na ucieczkę. Wyjechał, bo mu się nie udało, bo przegrał. O nie! Mam duszę wojownika, nie mogłem uciec cichaczem. Wyjeżdżać trzeba z wyboru, a nie z musu. W momencie, gdy wiedzie mi się świetnie, emigracja jest świadomym wyborem.

(...)

GALA: Teraz jest taki moment. Wróciłeś do łask. Wszędzie cię pełno: w telewizji, w radiu, na targach książki. Wyjeżdżasz na stałe?

WOJCIECH CEJROWSKI: Tak, decyzja zapadła. Czuję się tu coraz bardziej obco. W kraju i w Europie. Europa jest starym kontynentem, zmurszałym intelektualnie i zbiurokratyzowanym. W Ameryce trzeba sobie radzić samemu, a to wyzwala inicjatywę i zaradność.

GALA: Kupiłeś ziemię w Ekwadorze. Osiądziesz tam na stałe?

WOJCIECH CEJROWSKI: Nie zamierzam nigdzie osiadać! Osiada muł w rzece, ja wolę być jak żywe srebro, w ruchu. A Ekwador to tylko inwestycja, planuję też kupno ziemi w Gdańsku. Robię różne interesy, inwestuję, lubię, jak pieniądze na mnie pracują.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wiem wiem, to bardzo ważne kim jest wg. Atoposa...

O znowu refren sobie przypomniałeś.....

Zygfryd/Horst to jeden głos wyborczy.

Atopos/wladz to dwa głosy wyborcze.Może zagłosujemy kto ma rację.

"Tak samo jak to że wg. twojego bliźniaka (jeśli idzie o myśli o polityce) niejakiego Hardiego, Mikke to imbecyl."

Literek za mało do dniówki nie wiem jak inaczej to zdanie wytłumaczyć.

a tam, po prostu popierasz offset merdialnego poprawnego wazeliniarskiego kłamstwa

takiego np. :

Ukryta Zawartość

za komuny radośnie powielłbyś tego typu "twórcze" dziennikarstwo z TrybunyLudu

;-) poppowielaczu

Ukryta Zawartość

"za komuny radośnie powielłbyś tego typu "twórcze" dziennikarstwo z TrybunyLudu"

O w mordę! wstyd wstyd i jeszcze radośnie?

"poppowielaczu"

Czy to określenie ma coś wspólnego z rozwiązłym popem prawosławnym.

To wątek o WC KW i klonach atoposa.

może to spisek, może zwykła głupota?

ważne że "pisdrak" wyjeżdża - teraz ci co wyjeżdzają to oszołomy, a jeszcze pół roku temu każdy wyjeżdżający "odważnie pokazywał wała totalitarnemu systemowi"

a swoją drogą jestem ciekaw, bo za czasów PIS emigracja spadała... statystyki zobaczymy niestety za jakiś czas....

Zdecydowanie Cejrowski.

Biorąc pod uwagę inteligencję to przewyższa Wojewódzkiego zdecydowanie. Pod każdym względem.

Nie oceniam Cejrowskiego pod wględem jego upodobań politycznych, ale jego program "Boso przez świat" uważam za zdecydowanie najlepszy program tematyczny.

Wojewódzkiego szoł jest nudne, a żarty ma naprawdę żałosne. Raz na miesiąc trafi mu się odcinek który mozna obejrzeć, ale to tylko wtedy jak przyjdzie do niego ktoś inteligentny, jak Kondrat, czy Niemczyk.

Kalimorfa,

szukałem - dupa blada :)

ostatnio dyskutował z Cymańskim bodajże (?) też się męczył??

generalnie Wojewódzki ma problem, bo on chce być taki moralistycznie-odlotowy :)

taki demokratyczny pogromca oszołomów :))

Atopos może im obu buty czyścić!

Agnieszka F. "Frytka" u Cejrowskiego

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

google.pl

wybierz wideo i wpisz

cejrowski frytka

jest wersja oficjalna i nie (oglądałem kiedyś i Cejrowski mnie zniesmaczył, bo założył, że Frytkę można zjechać, więc na poszedł na ostro)

wpisz Bosak i wybierz wideo Wojewódzki Bosak i Panasewicz (ponoć ocenzurowany)

sprawdziłem, ocenzurowane kompletnie, czyli plik usunięty z powodu ochrony praw autorskich; w zamian można obejrzeć Bosaka z Dorotą Masłowską już bez naruszenia praw autorskich???

No to jednego z nich poznaj

Ukryta Zawartość

Zygfryd/horst hahaha nie tak dawno chłopcy po tej samej stronie PiSowej barykady.

Poproś o kasetę.

Ukryta Zawartość

temat wątku bardzo prowokujący:

atopos jest przecież nikim, jak go można porównywać to takich "tytanów" jak Wojewódzki czy Cejrowski?

Mnie ubawiło, jak józwa napisał, że zaproponował atoposowi napisanie artykułu czy czegoś tam o kulturze.

Trzeba być "inteligentnym jak józwa" :-) żeby wpaść na taki pomysł.

Przecież atopos przez kilka lat nie napisał tak naprawdę ani jednego postu o czymkolwiek, co miałoby jakąś treść, w przeciwieństwie choćby do samego józwy.

Wszystko co pisze atopos to luźne, prowokujące hasła bez treści.Żadnych myśli.Setki otwartych wątków o niczym. Tak naprawdę to troll i prowokator. W życiu może być całkiem fajnym kompanem, ale na forum to jednak szkodnik. Mam nadzieję, że nowi właściciele tego forum będą konsekwentni i zbanują tego atoposa na zawsze, a także jego klony. Uważam także , że należy zlikwidować konto kalimorfy.

Czasami to atopos pisze z tego konta a czasami pewnie ta otumaniona przez niego "działaczka" lewicowa.

Pozdrawiam. Atoposa też.

Bruner Ty świnio ! ;)

>Przecież atopos przez kilka lat nie napisał tak naprawdę

>ani jednego postu o czymkolwiek, co miałoby jakąś treść,

>w przeciwieństwie choćby do samego józwy.

Znasz WSZYSTKIE posty atoposa (we WSZYSTKICH wcieleniach) ?!

Cos w nich jednak musialo byc, skoro WSZYSTKIE je przeczytales,

mimo, ze nie zawieraly - jakiejkolwiek tresci !

Uwazasz sie za bardziej wyrobionego od jozwy,

skoro podwazasz jego ocene ?

>Żadnych myśli.

To w Twojej glowie powinny pojawiac sie mysli.

Nie pojawily sie ? Szkoda !

>Setki otwartych wątków o niczym.

Czy wiesz jak trudno jest pisac o Niczym ?

>Tak naprawdę to troll i prowokator.

Masz monopol na Prawdę, Bruner ?

Nie ze mną te numery ! :)

bruner_, 24 Kwi 2008, 19:08

>temat wątku bardzo prowokujący:

>atopos jest przecież nikim, jak go można porównywać to takich "tytanów" jak Wojewódzki czy

>Cejrowski?

>Mnie ubawiło, jak józwa napisał, że zaproponował atoposowi napisanie artykułu czy czegoś tam o

>kulturze.

>Trzeba być "inteligentnym jak józwa" :-) żeby wpaść na taki pomysł.

>Przecież atopos przez kilka lat nie napisał tak naprawdę ani jednego postu o czymkolwiek, co miałoby

>jakąś treść, w przeciwieństwie choćby do samego józwy.

>Wszystko co pisze atopos to luźne, prowokujące hasła bez treści.Żadnych myśli.Setki otwartych wątków

>o niczym. Tak naprawdę to troll i prowokator. W życiu może być całkiem fajnym kompanem, ale na forum

>to jednak szkodnik. Mam nadzieję, że nowi właściciele tego forum będą konsekwentni i zbanują tego

>atoposa na zawsze, a także jego klony. Uważam także , że należy zlikwidować konto kalimorfy.

>Czasami to atopos pisze z tego konta a czasami pewnie ta otumaniona przez niego "działaczka"

>lewicowa.

>Pozdrawiam. Atoposa też.

Problem naprawde nie w tym co Atopos pisze czy pisal, podobnie Kalimorfa. Problemem jest ustawienie forum gdzie 90% wpisow to bocznica a watki o hi-fi to margines.

Jak sie zaakceptowalo Bocznice to trzeba dac jej wolna reke i jakas tam wolnosc wszystkim. Jezeli nie chce sie watkow o Syriuszu to trzeba trzymac czyste forum o hi-fi czyli watki i wpisy na temat hi-fi a jak ktos sie wychyla z bocznicowym tematem to temat wyrzucamy. No i zadnej tam Bocznicy.

Obecna sytuacja jest chora bo Bocznica ma byc wentylem bezpieczenstwa dla durnoty i agresji a potem nagle ktos ja moderuje. To jest chore, panowie. Powtorze za soso - Precz z Bocznica.

pzdrw

soso

kalimorfa, 24 Kwi 2008, 19:32

>Bruner Ty świnio ! ;)

>

>Znasz WSZYSTKIE posty atoposa (we WSZYSTKICH wcieleniach) ?!

>

>Cos w nich jednak musialo byc, skoro WSZYSTKIE je przeczytales,

>mimo, ze nie zawieraly - jakiejkolwiek tresci !

>

>Uwazasz sie za bardziej wyrobionego od jozwy,

>skoro podwazasz jego ocene ?

>

>>Żadnych myśli.

>

>To w Twojej glowie powinny pojawiac sie mysli.

>Nie pojawily sie ? Szkoda !

>

>>Setki otwartych wątków o niczym.

>

>Czy wiesz jak trudno jest pisac o Niczym ?

>

>>Tak naprawdę to troll i prowokator.

>

>Masz monopol na Prawdę, Bruner ?

>

>Nie ze mną te numery ! :)

Dobra,inteligentna odpowiedź :-)

doceniam :-) zwłaszcza to mi się podoba >Czy wiesz jak trudno jest pisac o Niczym ?<

uważam, że to pisał atopos,

a wy jak uważacie?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.