Skocz do zawartości
IGNORED

Coś się sypie

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryte

obcisłe spodnie mocno zwężane przy nogawkach, dłuuugie szaliki, irokez z niekiedy żelem albo czyś pochodnym, parasolka, unisexowe perfumy, pokrzykiwanie a raczej piszczenie jako gwałtowne reakcje, torby na jedno ramie ala torebka, to obraz obecnego metro-popularnego-delikatnego-wrażliwego-faceta...

ps. a w dodatku jutro marsz lesbijsko-gejowski w krakowie... ehh....

Ukryte

w takim razie polecam cos nie z glownego nurtu... ale tez z kluczowym udzialem facetow i ich postaw:

NO MANS LAND oraz DAS BOOT. oba stare ale jare... tylko czy nie okaze sie 'za mientkie'? ;) jako ciekawostke dla zachety i odwagi dodam, ze pierwszy film 'odbywa sie' bez 'muzyki filmowej' co juz zakrawa na kuriozum w dzisiejszych czasach. :)

Ukryte

Według mnie to tępienie poglądów innych, jest to nie moralne i nie na poziomie... Sam raczej twardo stąpam po ziemi, ale ani ci... lalusie, anie geje jakoś mi nigdy nie przeszkadzali... co do gejów to tylko spada konkurencja :P a co do tych drugich (wrażliwych?) to niech sobie są, przynajmniej nie przeszkadzają innym w żaden sposób. Coś sie zmieniło, ale to chyba normalna kolej rzeczy... ewolucja hehe.

• Redaktorzy
Ukryte

A co tu poglądy mają do rzeczy? Ja tylko z pewnym niesmakiem patrzę na panów, którym staruszki muszą pomagać dźwigać siatki. A niektórym to się wszystko zaraz z nietypowym używaniem tyłka kojarzy :-)

• 4 tygodnie później...
Ukryte

A mnie dużo bardziej drażni typ wspomnianego bezmózgiego osiłka - w dresie, z łańcuchem na szyi i nadgarstku i kijem baseballowym w ręce. Albo blisko spokrewniony z powyższym typ futbolowego szalikowca. I zachowanie a'la goryl, dźwiękami wydawanymi przez toto są oprócz słów niecenzuralnych różnego rodzaju ryki a'la bawół afrykański. Od metroseksulanego przynajmniej nie dostanę po ryju, od dresiarza lub szalikowca - istnieje potencjalne zagrożenie.

<><

• 5 tygodni później...
Ukryte

"przyszedł czas, że żeby przywrócić zamierzchłe proporcje";

"co to za pomysł z tym odjazdem od męskich bohaterów na rzecz gładkich jak węże (na pewno golą sobie klatę!) gości";*

No, no, ostry tekst bez oglądania się na obowiązującą polityczną poprawność.

Redaktor proponuje eliminację męskich "popierdółek" z przestrzeni publicznej?*

Ukryte

Może Kolega Redaktor dałby się namówić na kolejny felieton na temat banału?

Po menach-bibelocikach inny ważki, z racji natrętnej wszechobecności, temat naszych czasów.

Jedna pani redaktor próbowała się do tego przymierzyć jak poniżej. Ale tu czuć kobiecość, to nie tekst dla macho. Bez cochones to jakieś mientkie jest. Tu potrzeba drapieżnej męskiej inteligencji. Stąd moja nieśmiała prośba...Szacun*

"Stwierdzenie banalne nie dlatego jest banalne, że jest nie oryginalne, ale dlatego, że nie dość, że jest nieoryginalne, to jeszcze oryginalne udaje.

...Banalność to na siłę, po raz któryś z rzędu, dowodzony aksjomat. Powątpiewanie w postawioną i udowodnioną kiedyś tam i przez kogoś tam tezę, nie powinno być jednoznacznie uznawane za banalne.

Nie wszyscy, którzy chwalą się posiadaniem klucza, pasującego do zamka od otwartych drzwi, oraz którzy są dumni z jego znalezienia, są banalni.

...Banalni wydają się być Ci, którzy nie chcą i nie chcieli znać uprzednich - udanych bądź nie - prób odnalezienia tego klucza. Takie zawoalowane lenistwo, pójście na łatwiznę.

...Im mniej wiem, tym więcej mam do odkrycia. Nieznajomość osiągnięć cywilizacji/ludzkości nie jest argumentem do obrony przed zarzutami o banalność, a wręcz stanowi dowód banalności. O ile nieznajomość ta jest permanentna i zamierzona.

...Gdzie sześciolatek jest odkrywcą tam dwudziestosześciolatek jest banalizującym ignorantem.

Zastanawia mnie czy można być oryginalnym i banalnym jednocześnie. Czyli banalnym w swojej oryginalności.

..."Nie widziałam Cię już od miesiąca (...) i nic, widocznie można żyć bez powietrza" jest poezją, ale stwierdzenie "czas leczy rany" jest banałem..."*

• Redaktorzy
Ukryte

Przypuszczam że "czas leczy rany" było zwrotem nowatorskim, kiedy użyto go po raz pierwszy, tylko kto to zrobił? Możliwe, że jeszcze jakiś Rzymianin. Obecnie jest to z całą pewnością wyświechtana cliche. Gdyby natomiast cytowany fragment wiersza (co to było, Poświatowska zdaje sie?) upodobali sobie prezenterzy telewizyjni i radiowi, w ciągu roku stałby się nie do zniesienia :-)

Ukryte

Wracając do manifestu. „ Przyszedł czas, że żeby przywrócić zamierzchłe proporcje”

Jak Redaktor widzi od strony praktycznej eliminację męskich "popierdółek" z przestrzeni publicznej?

Twój pomysł rodzi się szereg pytań.

Czy jedynym kryterium oceny jest szerokość klaty?

Jak traktować kłopotliwe wyjatki od reguły, np barczystych gejów- „na pewno golą sobie klatę!”?

A przecież są jeszcze inwalidzi i cały szereg odmieńców nie mieszczących sie w kanonie „facetów z krwi i kości”. Ci wszyscy „ poeci nieistniejących jezior i subtelni kochankowie wątpliwych muz.” mający „ problemy z osobowością, którym nie powierzylibyście nawet podlewania paprotki”.

„Widać taka jest potrzeba: przyszedł czas, że żeby przywrócić zamierzchłe proporcje.... Dziś uniesienie brwi nie wystarczy”

Jakieś deja vu...Poczułem się niepewny. Czy moje 115 w klacie wystarczy? (donoszę, że Brosman ma tylko 100) ? Ale przecież nie golę nóg, nie wypisuje głupot w necie i jestem pełnosprawnym, heteroseksualnym blondynem. Choć podlewanie paprotki pie...le.

„nie czas żałować garnituru, gdy płonie wzorzec osobowy”

„księżniczka Leia, widocznie posiadająca jajka cztery razy większe od swego sennego braciszka”

Znakomite

• Redaktorzy
Ukryte

"Jakieś deja vu...Poczułem się niepewny. Czy moje 115 w klacie wystarczy? (donoszę, że Brosman ma tylko 100) ? Ale przecież nie golę nóg, nie wypisuje głupot w necie i jestem pełnosprawnym, heteroseksualnym blondynem. Choć podlewanie paprotki pie...le."

Osobniki realne mnie nie interesują: podobnie jak każdy wielki reformator (Lenin na przykład) nie mam do nich cierpliwości :-) Pisałem o sztucznym wzorcu narzucanym stopniowo z zewnątrz, przez przekazy medialne różnego rodzaju. W mojej opinii w ciągu ostatnich lat zmienił się sposób eksponowania kobiet i mężczyzn: kobiety pokazywane jako wzorzec do naśladowania leją po ryju inne osoby, w tym mężczyzn, aż miło (wystarczy obejrzeć trochę filmów akcji), a nawet osobiście ratują świat przed zagładą ze strony jakichś śliskich męskich typów. Z kolei kobiety negatywne (a więc drugi w kolejności wzorzec do naśladowania) są często ambitnymi bizneswomen albo płatnymi morderczyniami - osobami władającymi i dokonującymi ważnych posunięć. To samo dotyczy wielu reklam, z wyjątkiem reklam proszku do prania i pieluch.

W porównaniu z tym, mężczyźni w filmach i wielu reklamach to głupawi, bezradni, zagubieni młodzieńcy, ewentulanie konformistyczne dupki w garniturach, które wszystko zawalają. Potrzeba dopiero silnej kobiety, która wykopie ich z akcji i ustawi świat tak, jak trzeba. Uwaga: nie chodzi tu o homoseksualistów, we właściwym tekście zaznaczyłem, że moi ulubieńcy są zdecydowanie hetero! W innym wypadku nie mogliby żerować i wieszać się na swoich kobietech i ogólnie być takimi żałosnymi palantami.

Moja ulubiona reklama w tym rodzaju: jasnowłosy półnagi młodzieniec skulony koło sedesu, śliczny jak Shirley Temple, otoczony pzrez dwie czy trzy dumne, wyprężone piękności w typie prostytutek lub gwiazd pop, sprawujące nad nim najwidoczniej kuratelę. Jedna gładzi go po lokach. Widzicie, compadres, co się dla nas szykuje? :-)