Skocz do zawartości
IGNORED

MHZS CD88E - kupno z chin

M@riusz

Rekomendowane odpowiedzi

marcin9999, 24 Kwi 2008, 12:53

>no niestety miałem go ( CD88 ) u siebie całe 3 dni i nie powiem żebym był zachwycony. Płasko i bez

>wyrazu do tego słaba kontrola góry. coś jak odtwarzacz dvd. Może to przykre ale ani nie

>korespondował z C.E.C-em TL5100Z który wcale nie jest rewelacyjny, ani z Denonem DCD-1500 . Nie

>piszę o innych odtwarzaczach bo te były droższe i grały naprawdę dużo lepiej. Jego brzmienie

>generalnie plasuje się gdzieś w okolicy Denona DVD - np 2910. Żadne cudo w każdym razie. Po tym

>odsłuchu bardzo nie mam już żadnych wątpliwości. Czekam na Amplifikatora i wcale nie będę miał

>skrupułów wydając na niego 7 tys - cudownych okazji nie ma.

A to ciekawe co piszesz. Bo ja też miałem tego cedeka w domu, wpiętego w swój system. Hi endem nie jest, to oczywiste, ale do DVD to bym go nie porównywał. Choć przegrał z Meridianem, i to wyraźnie, to nie było też jakiejś porażki. Grał na tyle przyzwoicie, by nie pluć sobie w brodę że wydało się na niego te 2000zł, czy ile on tam kosztuje.

marcin9999, 24 Kwi 2008, 13:36

>Tomek - płasko grał w pórównaniu do pozostałych odtwarzaczy Cd - może to kwestia Twoich doswiadczeń

Jeżeli MHZS gra płasko, to taki np. CD z przetwornikiem szeroko tu opisywanym i docenionym to prawdziwa depresja.

no nie chciałem tego pisać tego wprost ale ten CD88 to naprawdę depresja. mimo najlepszej ( załóżmy nawet że tak jest ) aplikacji ten 1742 to jednak low-end. Dla mnie plasuje się brzmieniem wokół dźwięku dwukanałowego np z Dvd CA lub średnich modeli Dvd Denona. Trudna prawda ale trzeba to w końcu powiedzieć.

Molibden,

>DAC króty w hurcie (1000+ szt.) kosztuje $2 nie powinien się znaleźć w tak drogim odtwarzaczu.

A dlaczego niby nie? A poza tym w jakim, drogim? Poza tym sam wybór DAC-a to jakieś 10% sukcesu, reszta to jego właściwa aplikacja. Firma świadomie obrała taką strategię dokładnie licząc swoje koszta, a jako że CD znajduje nabywców oznacza to że w swoich przewidywaniach błędu nie popełniła i tyle.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Czy nie macie wrażenia, że ten zmasowany atak na "chińskie cuda techniki" (jedne są całkiem dobre inne to totalne g..., jak wszedzie, również w Polsce)są inspirowane przez jakieś grupy intersu, które poczuły się zagrożone.

I co z tego, że zapuszkowali nie swojego DAC-a, a ile to firm puszkuje trafa i podpisuje je swoją marką. Toć to "przekręt stulecia" - link, który ukazał się na stronie tego forum

marcin9999

>10% 20% już było a może 50 procent?

Są dwie możliwe odpowiedzi:

- kupno chińskiego sprzętu nie jest obowiązkowe

- marcinku nie marnuj swojego czasu, klocki Lego czekają

Trochę sensu poproszę.

Gość rochu

(Konto usunięte)

marc, 24 Kwi 2008, 18:24

>Czy nie macie wrażenia, że ten zmasowany atak na "chińskie cuda techniki" (jedne są całkiem dobre

>inne to totalne g..., jak wszedzie, również w Polsce)są inspirowane przez jakieś grupy intersu,

>które poczuły się zagrożone.

Tak mi się wydaje że w naszym pieknym Kraju panuje juz taka tradycja gdy brak jest argumentów to od razu zaczyna się krzyczec o spisku i obcej inspiracji.

Od czasów Gomółki nie wiele się tutaj zmieniło.

Nie wiecie ze ONI maja tam specjalna taśmę dla produkcji do Polski?

Tam te podstępne komunistyczno- imperialistyczne indywidua wklejają to PCM 1742KE, prawdziwy żółty palec na spuście rewolweru skierowanego na nasz lud pracujący miast i wsi!

Trochę sensu poproszę.

gagacek, 24 Kwi 2008, 16:46

>Molibden,

>>DAC króty w hurcie (1000+ szt.) kosztuje $2 nie powinien się znaleźć w tak drogim odtwarzaczu.

>A dlaczego niby nie? A poza tym w jakim, drogim? Poza tym sam wybór DAC-a to jakieś 10% sukcesu,

>reszta to jego właściwa aplikacja.

Tylko 10% - czyli wg tego podejśćia DAC nie jest ważny. Świetnie! W takim razie co jest ważne? Swiecące się lampki? Obudowa?

Jak na CD z DACem za $2 jest to bardzo drogie urządzenie!!!

DAC jest w CD najważniejszy, to w nim powstaje dźwięk. Reszta to dodatki. Aplikacja jest często przeceniana, chyba że jest to taki złom jak 1541 który łaskę robi że wogóle gra.

>Firma świadomie obrała taką strategię dokładnie licząc swoje

>koszta, a jako że CD znajduje nabywców oznacza to że w swoich przewidywaniach błędu nie popełniła i tyle.

Zalanie DACa plastikiem i przykrycie czarnym dekielkiem z napisami to nie jest ani właściwa aplikacja ani też strategia (może strategia.... "na jelenia"), a udział w kosztach tego DACa jest marginalny.Po prostu taniej się nie dało. Więcej kosztuje nawet TDA1543. Chinole to chytre sk...syny pragnące wyciągnąć jak najwięcej z białasów, taka jest prawda.

>rochu, 24 Kwi 2008, 19:33

>marc, 24 Kwi 2008, 18:24

>

>>Czy nie macie wrażenia, że ten zmasowany atak na "chińskie cuda techniki" (jedne są całkiem dobre

>>inne to totalne g..., jak wszedzie, również w Polsce)są inspirowane przez jakieś grupy intersu,

>>które poczuły się zagrożone.

>

>Tak mi się wydaje że w naszym pieknym Kraju panuje juz taka tradycja gdy brak jest argumentów to od

>razu zaczyna się krzyczec o spisku i obcej inspiracji.

>Od czasów Gomółki nie wiele się tutaj zmieniło.

Spisek jest wtedy jak ktoś próbuje Cię przekonać, że DAC za $2 będzie w sprzęcie za 2500zł OK. Może on i jakoś gra, ale jego miejsce jest gdzie indziej.

Molibden, 24 Kwi 2008, 20:09

>Zalanie DACa plastikiem i przykrycie czarnym dekielkiem z napisami to nie jest ani właściwa

>aplikacja ani też strategia (może strategia.... "na jelenia"), a udział w kosztach tego DACa jest

>marginalny.Po prostu taniej się nie dało. Więcej kosztuje nawet TDA1543. Chinole to chytre sk...syny

E tam... wydaje mi się że biorąc pod uwage materiały, cenę sprzedaży a także postępowanie firm trzecich to własnie oni podchodzą do sprawy (na razie) bardzo rzetelnie.

Co wolałbyś kupić będąc laikiem, to co widzisz czy dopieszczoną elektronikę w pudełku po butach?

Trochę sensu poproszę.

marc, 24 Kwi 2008, 18:24

>Czy nie macie wrażenia, że ten zmasowany atak na "chińskie cuda techniki" (jedne są całkiem dobre

>inne to totalne g..., jak wszedzie, również w Polsce)są inspirowane przez jakieś grupy intersu,

>które poczuły się zagrożone.

To przeciez oczywiste, przynajmniej dla mnie, najlepsza byla tu 'niezalezna' Redakcja (Alek Rachwald i przyjaciele), ktora wyskoczyla ze swoim Advancem (widac dystrubutor dal zlecenie), jako killerem wspomnianego MHZS i generalnie wszystkiego co sie rusza,chwalac patriotycznie mysl francuska i potepiajac konkurencje za rozwiazania techniczne. Nie trzeba tez przypominac, ze ow (dosc przecietny) Advance jak byk sie swieci wlasnie na tymze forum, to sie nazywa 'przypadek'...

ps. a najlepsze, ze ludzie jak w malignie powtarzaja ten sam zwrot, pochodzacy w rzeczywistosci od sprzedawcow z ebaya, jako slowa producenta MHZS...

pastwa słyszałem mhzs i napisałem że to kupa niczym nie handluje i niczego nie sprzedaje , sie chyba radia maryja nasłuchałeś bo tak spisku szukasz zamiast zrozumieć że to syf i tyle.

a czy ja sie ciebie Marcin997 o cos pytam ?...uderz w stol, a nozyce sie odezwa, zachowujesz sie jak jakis nawiedzony handlarz w rzeczy samej,ktory nakupil Advancow i nie moze ich teraz opchnac to nawala na MHZS bez sensu. Skoro jestes taki osluchany, powiedz mi co wedlug ciebie dobrze gra, strasznie mnie to ciekawi...Ja sie tez chetnie moge zgodzic, ze MHZS to kupa,ale kupa wowczas bedzie dla mnie rowniez wiekszosc tego co jest na rynku do 4 tysiecy, mowie tu o nowych urzadzeniach...zwlaszcza tych szanowanych,dobrych marek, nie 'chinskich' zlych...

marcin9999

Założyłeś obok idiotyczny wątek, gdzie już Twój pierwszy autorski wpis odkrył nam głębię myśli Twoich...

I co? Mało Ci? Będziesz już zawsze głupio pieprzył po wszystkich podobnych wątkach?

pastwa - co według mnie gra ? otoż powiem Ci mam obecnie 5 typów : Accuphase DP-500 mój nr 1, Amplifikator Bitofon, Linn Majik, Bladelius Freja, i Naim CDX5. To moim zdaniem Gra a jak chcesz wiedzie cco gra jeszcze lepiej to posłuchaj Accuphase Dp800/Dc801. I nie pisz mi że to kosztuje bo te pierwsze nie kosztują majątku i nie wygaduj bzdur o osłuchaniu

> Gagacek,

może problem został trochę za bardzo rozdmuchany, ale kupując odtw. CD chciałbym wiedzieć jaki ma DAC, żeby np. móc odnieść to do podobnych cenowo modeli innych producentów.

Tutaj producent chowając wstydliwie układ układ był na tyle pewny siebie, że nawet nie zatarł jego oznaczeń :-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.