Skocz do zawartości
IGNORED

Stereo w okolicach 2000-2300zł dla 20m2

ZiAZiK

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie!!jestem zainteresowany budową zestawu stereo w moim nowym pokoju. rozważałem KD ale w salonie będzie więc nie potrzebuje robić drugiego w swoim pokoju dlatego zmierzam ku stereo... Może i budżet nie jest aż nadto ale nie przesiadam się z dobrego sprzętu więc sądze że nie będe rozczarowany taką konfiguracją. Chce Was prosić o parę opinii na temat sprzętów jakie mogłyby mi "przypasować", mam pare typów ale narazie to sama teoria...

Yamaha RX-: 397, 497, 797 - proszę o opinie :)

Harman Kardon 3380, 3480 - jak wyżej ;)

Co do kolumn... Myślałem nad Jamo S708, czytałem też o Kodach 702, Mission M33 chyba słabszy od Jamo a M34 już droższy...

Nie wiem czy też nie lepiej kupić jakiegoś używanego ampli z wyższej półki...?

Muzyka elektroniczna-rozrywkowa, dance, pop, troche techno i house... także radio i TV :)

Pozdrawiam

Ja od paru miesięcy jestem posiadaczem jamo s606 i moge je do tego typu muzyki (sam duzo takiej miedzy innymi slucham) polecic. ok 1200 na allegro:) napedzam to teac'iem ax 35-mkII (w sumie nie jakis mega potwor - teoretycznie 2*35 moze 2*45 watt) i jest b.dobrze. pokoj mam 20 metrow.

RX797

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

oczywiscie nie polecam mojego modelu wzmaka:) do tych kolumn jednak potrzebny jest mocniejszy piecyk coby lepiej kontrolowal dzwiek:) mysle ze w twoim budzecie spokojnie znajdziesz cos dobrego

To powiadasz że Twoim zdaniem S606 jest lepsze od 708 czy poprostu sprawdzone i dobre ? :) ja czytałem gdzieś "te 606 wystawią cie z pokoju razem z meblami" a przecież 708/718 są większe i odziwo tańsze, podejżewam że przez bardziej cywilizowany kolor i lakier fortepianowy :)

Rozim, czytałem cąły wątek i widze że jesteście zadowoleni z Yamaszki ale niektóre wypowiedzi mnie nieco zniechęciły, może przez amatorskie komentarze... co np znaczy że JBL E100 nie potrafi wysterować... przecież moce ma konkretne... chyba że zmyślone, w co wątpie...

Konkuremtem jest HK 3480, 120W w 8ohm to niezły wynik a cena 1300 w sklepach...

Jednak licze na Wasze propozycje i dalsze opinie ;)

Polecam ponad 50% budżetu wydać na wzmacniacz używany z pewnych, sprawdzonych konstrukcji. Do tego dvd dobre za 200zł na samsunga +

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) z którym się zmieścisz w 300zł z wysyłką. A z kolumnami zacząć od klocków które masz, ew jakichś tanich i potem zmienić kolumny na coraz lepsze do pułapu 2000zł i potem kupić lepszy wzmak

Ukryta Zawartość

z całym szacunkiem, ale nawet w sprzęcie budżetowym jaki mam czyli cd yamahy cdx 497 róznica w odiorze dźwięku między cd a dvd jest znaczna, byc może dvd polecane przez Piotra_1 jest inne, ja porównywałem z dvd philipsa modelem 625 - podłącząłem dvd i cd pod ten sam wzmacniacz i kolumy - cd jednak wypadł znacznie lepiej

>z całym szacunkiem, ale nawet w sprzęcie budżetowym jaki mam czyli cd yamahy cdx 497 róznica w

>odiorze dźwięku między cd a dvd jest znaczna, byc może dvd polecane przez Piotra_1 jest inne, ja

>porównywałem z dvd philipsa modelem 625 - podłącząłem dvd i cd pod ten sam wzmacniacz i kolumy - cd

>jednak wypadł znacznie lepiej

tak, ale nie zaczaiłeś że dvd polecam z zewnętrznym przetwornikiem na dobrych kościach, co zmienia klasę o 4 stopnie wyżej.

Digital to Analog Converter. Zewnętrzny przetwornik sygnału cyfrowego audio na analogowy. Mając takie coś, możesz do tego podłączyć kompa, dvd, cd o ile tylko dysponujesz dobrym sygnałem cyfrowym. O wiele bardziej uniwersalne rozwiązanie. Wejścia optyczne lub coaxialne. Wyjścia normalne chinch. Dobra rzecz, no chyba że Cię stać na Cd player za 3k plus dużo dobrych płyt.

Zapodaj sobie Yamahę RX797 z tonsilowskimi Maestro II 180 - w stereo sprawdzają się znacznie lepiej niż Jamo z serii S.

Posłuchasz na tym każdego rodzaju muzyki i majątku na sprzęt nie wydasz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.