Skocz do zawartości
IGNORED

denondp- 23F+ denon dl-103- da się?

Arek80

Rekomendowane odpowiedzi

Witam posiadam ww. gramofon, dla ułatwienia, jest to dokładnie taki sam model:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

zamówiłem do niego wkładkę donona dl-103 oraz pre project phonobox se. Kiedy udałem sie z gramofonem do sklepu po odbiór wkładki i pre, oraz zamontowania i zkalibrowania całości, sprzedawca stwierdził, że nie zamontuje mi tej wkładki do takiego gramofonu bo jej poprostu szkoda i z tym ramieniem bedzie niszczyła płyty i kiepsko grała, namawia mnie oczywiście do zakupu lepszego gramofonu i oczywiscie ma racje, chetnie kupie lepszy ale najpierw chcę spróbować czy analog jest dla mnie. Dlatego pytanie do znawców tematu. Czy sprzedawca ma racje nie montując mi tego zestawu, czy raczej dramatyzuje i mogłoby to dać jakaś namiastkę analogowego grania? Będę wdzięczny za podpowiedź co z tym fantem zrobić.

A i jeszcze jedno czy zamiast denona dl-103 może lepiej kupić sumico bluepoit no.2?

pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/41748-denondp-23f-denon-dl-103-da-si%C4%99/

Tak jak napisałeś będzie to namiastka. To trochę tak jakbyś chciał sprawdzić czy będzie frajda z jazdy BMW ... testując na skodzie ... :-).

Ograniczeniem pierwszym będzie gramiak, drugim preamp. Wkładka jest świetna - D103.

K

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

Dzięki za szybką odpowiedź. Mam mośliwość kupić vpi scouta uzywanego ale w super stanie( od znajomego) za 5500. Czy to dobra cena i oczywiscie gramofon do tej wkładki? Czy ten project jest naprawdę aż tak słaby?

D103 gra u mnie na czymś takim:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ...kosztował mnie 300zł. Gra świetnie. Jak ma dobry pre to pokaże naprawdę dużo. Nie jestem fanem nowych pseudo gramofonów....jak już to coś ala Transrotor. Wolę vintage bo to zrobione jest porządnie. I gra.

K

Ukryta Zawartość

Sorry, zły link. Ten jest correct:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.