Skocz do zawartości
IGNORED

Próba ataku na forum

administrator

Rekomendowane odpowiedzi

>Zbanujcie od razu cały obszar 83.6*

Neostrada ma tez inne zakresy np 83.11* :D

>Lepiej wywalić z forum cały Mokotów niż pisać coś takiego...Wstyyyyyyd!

Fakt, ten lament i to ustawianie się w roli ofiary krwiożerczych trolli jest znamienne.

Ps czy pingowanie serwera audiostereo to już "atak"? Pewnie tak, normalny użytkownik komputera nie zna tego polecenia więc musi że to już hakier jakiś :D

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Józwa nie jest adminem technicznym, to wojprzy jest administratorem od spraw informatycznych.

Tak to jest - najpierw ozwolić by przez ponad dwa lata ktoś tak opanowywał forum a potem lament, że banują. No ale przecież wciąż będzie mógł czytać forum.

Obecna sytuacja na forum, w tym zawieszanie się co jakiś czas strony, spowodowane jest atakiem zbanowanego użytkownika, dokonywanym za pomocą kilku klonów

Jak sie ktoś postara, to widzi klona zanim się zarejestruje. A co to ma wspólnego z zawieszaniem się strony? Mamy tych klonów 10000000000000000000000000000000000000000000000?

Z botami też sobie nie poradzicie? Trzeba małpkę w adres mailowy wsadzić i rozdzielić go na dwie części:D

>To znaczy, że możesz tu szaleć ile wlezie. Do woli.

Tego nie był bym taki pewny, dość niejasno określona w regulaminie Netykieta na którą non-stop powołuje się administracja + sugestia w pierwszym poście że lista atakersów (czy jak ich tam zwać) nie jest jeszcze definitywnie zamknięta sugerowała by raczej że wszyscy jesteśmy teraz potencjalnymi dusicielami forum. Być może do niektórych szykują się już lotne brygady bojowe, by zbudzić ich o 6:00 z łózka za to że mieli czelność napisać coś w wątku z 2003 r ;-)

Skasować wątek z pozycji admina można zawsze, pozmieniać teksty, kolejność wpisów, przenieść go do innych i co się komu podoba, a tam połączyć z wątkiem "brak humoru na forum".

Można się bić z adminem i go zawsze też tutaj umieścić tak, jakby nigdy nie był skasowany. Tylko po co? Niech się admin bawi. Jego piaskownica. Szkoda tylko, że bez cembrowiny. Dobra firma internetowa powinna się zajmować przede wszystkim produkcją cementu, a od tego jest redakcja, żeby go wlewać tam, gdzie trzeba.

Ja się wyłączam. I tak napisałem w tym wątku więcej niż na całym forum w mojej skromnej karierze. Dobranoc.

Lista atakersów nie jest jeszcze definitywnie zamknięta.

Jasne. To znaczy, że pojawiają sie nowi. Rozszerzają listę, która nie jest jeszcze zamknięta i ją uzupełniamy, choc się rozszerza. Dochodzimy do pewnego momentu, gdzie jest nadal jeszcze nie zamknięta, choć bardziej kompletna, ale pojawiają się nowi. Jest juz prawie zamknięta, ale znowu dochodzimy najwyżej do połowy tej listy, bo pojawiaja sie nowi.

Lista aktywnych atakersów powinna być zamknięta już. Rachunek powinno sie zamknąć, zanim pojawia sie kolejne zmienne.

Zapomniałem dopisać. Rachunek zamyka sie wynikiem.

Wynik jest zamknięty. Jest albo prawidłowy, albo nie. W drugim wypadku trzeba liczyć jeszcze raz, bo nieprawidłowy wynik, to brak wyniku.

Co do tej przerwy technicznej to widziałem potem że liczniki wpisów były cofniete o godzinę przez chwilę. Co to może znaczyć? Próbowaliście zbanować kogoś swoją "cichą metodą" ale ten ktoś nie chciał się wylogować i w ten sposób usiłowaliście zamknąć sesję przeglądarki?

>Administrator

Obecna sytuacja na forum, w tym zawieszanie się co jakiś czas strony,

spowodowane jest atakiem zbanowanego użytkownika,

dokonywanym za pomocą kilku klonów...

WYMIEN PO IMIENIU TEGO UZYTKOWNIKA I TE KLONY,

TY - NIKCZEMNY KLAMCO I MANIPULANCIE !

no niezle -przypomina to dyskusje czy złodzieja w moim domu moge zabic sam -czy musze czekac na policje, a potem na jego uniewinnienie.W dotyczsasowych ankietach wiekszośc jest ze moge zabic sam.Tu wychodzi na to ze złodziej moze zabic własciciela- bo ten jest za słąby w stosunku do sił złodzieja.A to jest generalnie forum jakies- czy poligon doswiadczalny dla hackerów?jak zwykle czeresniaki GÓRA.

Już wiadomo co było powodem nie działania audiostereo,podali go w radio;otóż winne były silne opady śniegu w Szczecinie i władze miasta zastanawiają się czy nie ogłosić klęski żywiołowej.No ale jak to ogłoszą jak forum nie działa ?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Cała noc i dwie strony debaty o... o czym przepraszam? Jeszcze nie łapiecie, że TYLKO o to właśnie chodzi, żeby pisać, pisać, pisać i pisać o złamanej łopatce rozwydrzonego bachora, któremu nie można klapsa w tyłek dać, bo taka moda jest na bezstresowe wychowanie i niektórym nawet nie przeszkadza kupa na środku pokoju, którą szczeniak radośnie rozmazuje po dywanie i ścianach z wrednym grymasem na "niewinnej" buźce pytając I CO MI ZROBISZ?

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

administrator, 8 Kwi 2008, 00:18

"W tej chwili odbywa się próba zaduszenia forum (zwłaszcza zakładek Stereo i Bocznica) poprzez masowe wydobywanie wątków sprzed wielu lat (nicki: lenam i ejakulacjoner), w efekcie czego spychane są wątki aktualne."

To dla mnie zaszczyt, że połączono mój skromy nick z atoposem. Muszę Cię jednak rozczarować: nie jestem niczyim klonem, nikomu swojego konta nie użyczyłem, działam we własnym imieniu i na własną odpowiedzialność. Gdzie mnie, robakowi, do takiego giganta jak atopos.

Do tej pory nie wiedziałem, że dopisywanie się do już istniejących wątków jest zakazane lub w złym tonie. Ba, z mojego doświadczenia wynikało, że takie postępowanie jest nawet na forum internetowym pożądane, z owczywistych powodów. Jeśli jednak obecnie na tym forum zasady się zmieniły, to proszę dopisać do regulaminu punkt zakazujący pisania w wątkach starszych, przykładowo, niż tydzień. Podobnie - skoro odświeżenie przeze mnie KILKU wątków zostało uznane za "zmasowany atak", proszę o regulaminowe ograniczenie ilości wątków, w których można pisać jednego dnia.

Odświeżenie przeze mnie paru starych wątków nie było żadnym "atakiem", tylko próbą przypomnienia, czym było przez lata to forum, oraz podsunięcia na nowo pomysłów sprzed lat - jeden wydał się nawet interesujący redaktorowi. Skoro jednak próby dyskusji o kształcie forum odbierane są jako atak, to może w regulaminie powinien znaleźć się także punkt zakazujący takich wątków?

Przy okazji - administracja wciąż nie zadała sobie intelektualnego trudu zrozumienia fenomenu tego forum. Forum odmiennego od wzorcowego, standardowego forum internetowego. To był bardzo intrygujący organiczny, niemal samoistny byt wirtualny i obserwowanie jego "życia" było przez lata dla mnie wielką frajdą. Nie rozumiejąc tej specyfiki, prostacko depczecie wszystko. Pewnie wygracie.

zwolennik łagodności

• Redaktorzy

Lenam, jeśli tak, to w imieniu administracji forum przepraszam za posądzenie. Tak się pechowo złożyło, że twoje działanie nieszczęśliwie zbiegło się w czasie z akcją zaśmiecania forum przeprowadzoną przez klona "ejakulacjoner". Pozdrawiam.

Redakcja, 8 Kwi 2008, 10:18

>Lenam, jeśli tak, to w imieniu administracji forum przepraszam za posądzenie. Tak się pechowo

>złożyło, że twoje działanie nieszczęśliwie zbiegło się w czasie z akcją zaśmiecania forum

>przeprowadzoną przez klona "ejakulacjoner". Pozdrawiam.

Ja się nie gniewam. Gdyby te niewinne wykasowane wątki wróciły na swoje miejsce, byłoby po sprawie. Moim zdaniem one naprawdę dawały do myślenia. Czasem warto spojrzeć wstecz, choć rozumiem, że w świecie zdominowanym przez marketing to zalecenie jest bezsensowne, a nawet szkodliwe. Szczere pozdrowienia chętnie odwzajemniam.

zwolennik łagodności

• Redaktorzy

Około 20 wyciągniętych w ten sposób na wierzch wątków zostało roboczo przeniesionych do zakładki Njusy, aby odblokować zakładkę Stereo. Potem wrócą. W przyszłości trzeba będzie chyba założyć oddzielne archiwum starych wątków, żeby z jednej strony zapobiec takiemu dziwnemu ich wykorzystywaniu, z drugiej zaś umożliwić wszystkim łatwy dostęp. A biznes nie ma tu nic do rzeczy, wątki to są wątki, stanowią zbiorowy dorobek forum. Ostatnio jeden z doświadczonych forumowiczów korespondował ze mną na temat dostępu do starych wątków, bo na ich podstawie przygotowuje dla forum swego rodzaju kompendium wiedzy o magnetofonach. Jeśli ktoś jest na forum kilka lat i udziela się merytorycznie, jego dorobek, którym zechciał się z nami przez ten czas podzielić, jest ogromny. Tylko łobuz i dureń by to niszczył.

Panowie,

Czy ktoś jeszcze ma ochotę bronić "biednych administratorów", którzy bezczelnie tweirdzą, że wyciągnięcie kilku-kilkunastu-kilkudziesięciu (niepotrzebne skreślić) wywołało blokadę forum??

Przecież to JAWNE KŁAMSTWO!!!!!!!

Nadal uważacie, ze problemem jest Atopos, który się awanturuje, bo go traktują po chamsku?!?!?!?!

Gdyby Administrator robił to, co każdy szanujący się powinien robić (podpowiem - wywalać chamskie osobiste ataki pod adresem innych forumowiczów) to AKTYWNOŚĆ ATOPOSA SPADŁABY O 99%!!!

NIE WIDZICIE TEGO!!

Byłby ekscentrycznym i "płodniejszym" forumowiczem od innych, ale nie byłoby "sprawy Atoposa i jego klonów"

To BRAK REAKCJI ADMINISTRACJI WYWOŁUJE TEN PROBLEM.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.