Skocz do zawartości
IGNORED

OSTRZEGAM przed ALEGROHIFI

WOY

Rekomendowane odpowiedzi

Ostrzegam Was koledzy przed zakupami na allegro, pod linkiem ALEGROHIFI.Kupiłem tam lampy i zostałem oszukany.

Za przesyłkę zapłaciłem 25 pln. a lampy przysłano mi w kopercie owinięte w gazety(pewnie ta krakowska hiena liczyła że się potłuką)i problem będzie miała poczta. Drugi szok to same lampy, miały być nowe i parowane, a tu po sprawdzeniu jedna 50% a druga 60% emisji. Czyli parowane bo dwie, nowe bo dodając procenty mamy 110%.Co jeszcze ciekawe hiena wysyła z Warszawy a sama siedzi w Krakowie na Kołłątajowskiej.

https://www.audiostereo.pl/topic/41593-ostrzegam-przed-alegrohifi/

bo lampy panie kolego, to się kupuje u Pana Rogera Adamka w Katowicach ,bodajże na ulicy Matejki,

-ja tam zawsze kupuję i zawsze jestem zadowolony- a nie wiadomo u kogo na Allegro ale dzięku za informację, będziemy pamiętać!

• Redaktorzy

Czy ta sprawa została w jakiś sposób rozstrzygnięta? Dostałem wniosek o zmoderowanie tego wątku, z dołączonym cytatem z korespondencji między nabywcą a kupującym i muszę wiedzieć, co się dzieje. Czy doszło do zwrotu przesyłki lub jakiegoś zadośćuczynienia?

Zwrot - zwrotem, zadośćuczynienie - zadośćuczynieniem ... a kant pozostanie kantem !!!

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

Dlaczego Redakcja nie zajmie sie usuwaniem tresci bedacych jawnymi pogrozkami zamieszczonymi na tym forum a moderuje sprawe zwiazana z zachowaniem uzytkownikow poza serwisem? Ze tak za przeproszeniem zapytam: co to Redakcje obchodzi? W watku o PA - 012 zawarto grozbe popelnienia czynu usankcjonowanego Kodeksem Karnym w zwiazku z tym czuje sie zagrozony i zamierzam wniesc sprawe na policje. Czy to Redakcji nie interesuje? Zamiast rzetelnie moderowac lepiej samemu udzielac sie w debilnych watkach typu Rolandsinger vs discomaniac71 na Bocznicy. Wstyd zenada i zero poziomu.

>matee

>Zwrot - zwrotem, zadośćuczynienie - zadośćuczynieniem ... a kant pozostanie kantem !!!

Matee ma rację. Sam miałem nie najlepsze doświadczenia ze sprzedającymi na Allegro. Nie widzę najmniejszego powodu, aby dokonać moderacji tego wątku niezależnie od tego, czy sprzedający zadośćuczynił czy też nie. Wielu handlarzy przyjmuje strategię niepełnego opisu, celowego ukrywania części wad sprzedawanych przedmiotów czy niektórzy wręcz bezczelnego oszustwa.

Niektórzy "wpychają" wadliwe rzeczy z myślą, że jak klient będzie upierdliwy to najwyżej sprawę się "odkręci" (tzn przyjmie zwrot i odda kasę). Taka "polityka" jest powodowana tym, że większość osób "macha ręką" i jest plus dla naciągacza czy kanciarza. Kasę wziął większą niż przedmiot był wart a jeszcze na koniec dostanie pozytywa, bo wielu kupujących gdy już "macha ręką" nie wstawia negatywów w obawie, że dostanie od kanciarza komentarz odwetowy. Sam wstawiłem kilka pozytywnych komentarzy mimo iż w tych przypadkach powinny być ZDECYDOWANE NEGATYWY. Ostatnio powiedziałem basta i wystawiłem swojego pierwszego negatywa. Oczywiście kanciarz bezczelnie wpisał "odweta", ale mam to daleko w d...

Szanowna redakcjo, kant zostaje kantem i nie widzę najmniejszego powodu aby moderować opisy przypadków oszustw czy naciągactwa przez Allegrowych handlarzy. Grunt aby podać dokładnie o jakiego sprzedającego chodzi i o jaką aukcję, aby nie były to bezpodstawne oskarżenia miotane pod czyimś adresem "ot tak sobie" (np "świnka" podrzucana przez konkurencję).

>Redakcja

To chyba żart!!! Ta hiena z alegrohifi z którą korespondowałem od trzech tygodni jest z Wami w spółce?

Trzy tygodnie prosiłem o zwrot pieniędzy obiecując zwrot lamp(przypominam że lampy to był jedyny dowód oszustwa pozostający w moich rękach). Zwracając je, traciłem wiarygodność pozostawałem bez dowodu i pieniędzy. Tak czy inaczej tą sprawą zajmie się policja. Forum wykorzystałem jedynie do ostrzeżenia kolegów. Jeśli mi się uda zamieścić zdjęcia jak ta hiena reklamowała towar sprzedawany na allegro i to co otrzymałem to sami sobie wyrobicie na ten temat zdanie.

To zdjęcia:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

To otrzymałem:

Ukryta Zawartość

post-17441-100005464 1207477786_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

po to jest wlasnie forum jozwa maryn zeby takie rzeczy zalatwiac , wymoderuj sobie wlasny mozg co Ci sie lasuje od pykania fajeczki...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

• Redaktorzy

PRZECIEŻ PYTAM, więc co to za dziecinne uwagi? Nie można odpowiedzieć jak normalni ludzie, trzeba od razu rzucać mięsem? Otrzymałem zgłoszenie do moderacji od jakiegoś użytkownika, zapewne kontrahenta założyciela wątku, więc sprawdzam, o co tu chodzi, zamiast usuwać na jego życzenie wątek. Proszę więc sie nie wygłupiać.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.