Skocz do zawartości
IGNORED

Gdzie kupić pasek do Thorensa 318 mk II

jay

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

poszukuję paska napędowego do Thorensa 318 mk II. Nabyłem ten gramofon (co prawda pod troszkę inną nazwą - Blaupunkt AP 6750). Pasek jest już trochę wyciagnięty i chciałbym kupić nowy. I tu problem - gdzie takie coś można kupić ? Najchętniej w Warszawie. I jeszcze jedna rzecz przy okazji - czy któryś z Kolegów dysponuje może instrukcją (a może serwisówką) do tego cuda ? Udało mi się znaleźć w sieci ale tylko instrukcję do wersji Thorens 318 (mk II różni się trochę, ma między innymi inne ramię).

z góry dziękuję za wszelką pomoc.

pozdrawiam

jay

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .... opcja szukaj/search ....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

dzięki ahaja. Miałem nadzieję, że gdzieś w Warszawie kupię ten nieszczęsny pasek. Pozostaje jak widzę tylko e-bay. A co do drugiej części mojej prośby, jakieś pomysły na manual do 318 mk II (no może być i do Blaupunkta AP 6750) ?

jay

Manual ściągnij z vinylengine. Musisz się tylko zalogować i szukaj w 'Library' .

No w Polsce, naszym pięknym kraju możesz również kupić .... jak dostałem wycenę do mojego td318 to wyszło coś 140zł/szt. .... :-). Kupiłem na ebay 2 sztuki w cenie 15$ razem z przesyłką.

jeśli nie tam, to u dystrybutora czyli w Best Audio tel. 042 633 59 07. strona www.bestaudio.com.pl.

informacje o swoim thorensie znajdziesz na stronie www.thorens-info.de .pozdrowienia

a jaka rozmiarówka w tym THorensie bo w moim 280 mk2 był 21,4 cala , na ebayu jest tego ale troche kłopot z płatnoscia zeby bezpiecznie było, na giełdzie we wrocławiu kupiłem w niedziele, pasek 27 cm czyli ok 54 cm na długosci mam załozony, narazie sie sprawdza chociaz nie orginał, na starcie jest problem jakby cos stawiało opór ale minimalny i moze sie dotrza,

cana giełdowa 8 zł za szt

pozdr

waldek

wo1,

te 54 cm to tak prawie 21,4 cala. Więc powinno działać jak nalezy. A w moim 318 mk II według wszelkich dostępnych materiałów jest taki sam pasek jak u Ciebie (i taki jak w Linnie). te 8 PLN to dobra cena. Tylko dziwi mnie ten opóźniony start - wygląda jakby pasek był za luźny. Nikt nie ma pomysłu na manual ???

jay

Kup pasek oryginalny.Nie baw się w zamienniki.Ja dałem za pasek do 320 coś koło 70 zł.Zamówiłem w Best Audio.To tylko pozorna oszczędność, a sporo śmieci jest na e-bayach.Wiem,bo kupiłem kiedyś pasek nieoryginalny do Sondeka.Katastrofa.

Pozdrawiam

Wojtek

Doceniam zakup oryginalnego paska ale gdzi to kupić ?? Z paskiem z Best Audio jest o tyle problem że mają wyłącznie paski do aktualnych modeli (wszystkie o długości 52 cm). Takiej informacji udzielił mi telefonicznie godzinę temu pracownik Best Audio. A te 52 cm to za mało jak do mojego Thorensa 318 mk II (vel Blaupunkta AP 6750).

Nie rozumiem,

w zeszłym roku zamawiałem pasek i pokrywę do TD-320 i nie było żadnego problemu.Może trafiłeś na jakąś niekompetentną osobę.Gadaj z salonem a nie administracją.

Myślę że pasek do 320 jest taki sam jak do 318.

Albo zmienili zasady działania, albo trafiłeś na leniwego sprzedawcę lub biurwę.

Próbuj jeszcze raz.

Ja wszystko załatwiłem telefonicznie ( mam do Wawy 6 godz.).

Pozdr.

W.

Witam ponownie,

dostałem z Best Audio oficjalną informację że nie ma możliwości zamówienia u nich paska do mojego Thorensa. Poszukiwania w sieci wskazały że do 318 mk II pasek jest identyczny jak do wszystkich Linnów. A w Linn Polska można pasek dostać "od ręki". Tyle że cena to ok 130 PLN. No i tu mam dylemat - 130 za oryginał czy kilkanaście funtów (e-bay UK) za "pasek który pasuje do Thorensa i Linna". Jak kupię ten pasek i wymienię wkładkę to bez mała podwoję wartość całego gramofonu.

A pomysłu na manual ciągle brak...

jay

Spróbuj może u nich:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sprawdzony sprzedawca i towar:

Ukryta Zawartość

Napisałem do niego i wysłałem pieniądze w kopercie ... po 6 dniach miałem paski u siebie ... po co kombinować ....

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.