Skocz do zawartości
IGNORED

hd ready - jaką rozdzielczosc w dvd ???

se8a

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie kupiłem lcd-ka 32 cale HD ready (z najnizszej półki cenowej) i czytam te instrukcje i za cholere nie wiem jaką ustawić rozdzielczość w dvd 0nkyo tak by był optymalny obraz i nic nie popsuć w telewizorze a są do wyboru:

1) 720x480p

2) 1280x720p

3) 1920x1080i

4) 1920x1080p (na tej nie działa ale wiem ze jest dla full hd)

Aha i jeszcze funkcja w component out: 1) progressive 2) interlace

Z góry DZIĘKUJĘ za pomoc bo ta instrukcja do onkyo jest tak napisana że szlak mnie trafia......

https://www.audiostereo.pl/topic/41443-hd-ready-jak%C4%85-rozdzielczosc-w-dvd/

póki co nie ma jeszcze źródeł video z tak wysoką rozdzielczością jak 1280 (bądź wyższą), to jedynie opcja monitorów dla wyświetlania obrazu komputerowego. Najwyższa rozdzielczość natywna (dla HDTV i Blu-ray) to 1080p. Ze standardowego DVD można uzyskać upscaling do 1080p, ale jedynie w telewizorach z Full HD. Ty masz HD ready, czyli makymalna możliwa rozdzielczość to 720x480. Wyższej nie uzyskasz.

cortez71, 30 Mar 2008, 12:50

>póki co nie ma jeszcze źródeł video z tak wysoką rozdzielczością jak 1280 (bądź wyższą), to jedynie

>opcja monitorów dla wyświetlania obrazu komputerowego. Najwyższa rozdzielczość natywna (dla HDTV i

>Blu-ray) to 1080p. Ze standardowego DVD można uzyskać upscaling do 1080p, ale jedynie w telewizorach

>z Full HD. Ty masz HD ready, czyli makymalna możliwa rozdzielczość to 720x480. Wyższej nie uzyskasz.

O czym Ty piszesz ????

Jak nie ma źródeł video o rozdziałce 1280 (bądź wyższą) ??? A blu-ray to co to jest (odtwarzacz kosztuje już 1100 PLN) ? Tam masz do 1920x1080.

Dalej też źle piszesz - jakie 720x480? Mieszkamy chyba w PL i tu obowiązuje PAL czyli 720x576 ale to i tak nie ważne bo:

HD ready oznacza że odbiornik jest gotowy na przyjęcie sygnału HD (np. 1280x720) a nie jak piszesz cyt:"Ty masz HD ready, czyli makymalna możliwa rozdzielczość to 720x480. Wyższej nie uzyskasz." - bo to jest śmiechu warte.

Sorry jeśli Cię ostro potraktowałem, ale sam widzisz że namieszałeś urwisie :P

• 2 miesiące później...

czyli jaka bedzie optymalna opcja na tv hd ready?

720p

czy 1080i

?

pozdr

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

hmmm ciezko stwierdzic ( jak sprawdzic??) gdzie jest lepszy skaler? prawde mowiac to ani tv (orion 37'' lcd 37rn10d a dvd pioneer dv400v) nie jest gornych lotow:) ale dla przecietnego ogladacza filmow ok:)

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.