Skocz do zawartości
IGNORED

monitory i CD do yamaha rx-797

GuS

Rekomendowane odpowiedzi

w gre wchodza:

B&W 685 - fajnie ale odrobine za ostro

Eposy M12.2 - na NAD i CA bas był niestety rozlazły, zero ataku.

Jamo C803

Paradigm Studio Reference 20 v4

jesli ktoś słuchał... SŁUCHAŁ a nie czytał - naczytałem sie juz;) prosze o sugestie, wrazenia.

planowałem do tego CD CA 640 v2

https://www.audiostereo.pl/topic/41408-monitory-i-cd-do-yamaha-rx-797/

wiesz co, ale ten cd rotel 06 jest 4 razy droższy od yamahy 497, więc róznica musi byc na jego korzyść

poza tym troche się dziwię, dlaczego nie wybierzesz zestawu rotela 06, tj. cd + wzmacniacz, a podłączasz do RX 797, czyżby amplituner yamahy grał porównywalnie ze wzmacniaczem rotela 06?

Ty mnie nie podpuszczaj;)

no wlasnie gra.

kwestia rozplanowania budzetu. nie chce wydawac na kazdego klocka 2000

a zona bardzo chciala radio

wiec kupilismy rx-797

do tego jakis cd za ok 1500 - sa roznice miedzy cdx i rotelem

kolumny od 2000-3000, na razie wyglada na to ze to kolumny maja decydujacy wplyw i to na wyborze tego elementu trzeba sie skupic

no i mam audiofilski;) włochaty wełniany dywan. Znacząco skrócił pogłos w pokoju. planuje jeszcze więcej rownie audiofilskich kwiatków - liscie dobrze rozpraszaja dzwiek.

ja też mam RX797 i fakt, od strony pozamuzycznej ten amplituner jest dośc praktyczny - jeden pilot obsługujący wszystkie urządzenia audio-wideo (u mnie, TV, DVD, CD i Ampli) no i timer, które go używam przy nocnym słuchaniu

muzycznie yamaha też jest, w swojej cenie, bardzo ok., :)))))

Miles Davis, Coltrane, Aga Zayran, Możdżer, Sting itp

Red Hot Chili Peppers, Rage Against the Machine itp

Deep Purple

Pink Floyd

Metallica, ACDC, Nirvana

generalnie nie "łoje".

brzmienie musi być precyzyjne, szybkie, z dobrym atakiem. na razie słyszałem cos takiego na Yarach i B&W.

zeby mi nie "rozmywało" kontrabasu, stopa miała wymiar a gitara basowa atak

trąbka nie byla za ostra

wokale detaliczne,

testuje na płytach Agi Zayran, Rage, Miles Davis

pokój 35m2, nadal dość żywa akustyka, kanapa do odsłuchu do 3m do głosników, sprzet na krótszym boku ok 4.5m, preferowany BR przedni - chwilowo brak możliwości ustawienia głosników na podstawkach. beda stały na b cieżkiej (pusta ponad 60kg) szafce 60cm wysokości 45 głebokosci 180 szerokości

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.