Skocz do zawartości
IGNORED

Interkorekt do 130zl

rafal735r

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam jakiegos w miare dobrego jak na 130zl interkorekta. Ktory by mial dosc jasne brzmienie. Bedzie on gral NAJPRAWDOPODOBNIEJ z DCD-960 i DRA-735R wiec zdalo by sie by kabelek nieco poskromil bas i ladnie rozjasniej srednice. Wpadlo mi w oko pare propozycji:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wiecej nie moge znalezdz...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

https://www.audiostereo.pl/topic/41206-interkorekt-do-130zl/

Polecam gorąco Klotza La Grange, myślę, że deklasuje wszystkie kabelki do tych deklarowanych 130 złotych, powinien

spełnić Twoje oczekiwania. Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Generalnie mam już kilka kabli złożonych na przewodzie mikrofonowym, klotza itp, jednak te kable mają wady i zalety, a czasem tych pierwszych więcej, w tanim wykonaniu porównanie robiłem np z czymś takim

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i ten kabel zagrał znacznie lepiej, kiedyś nawet był gdzieś opisywany jako bezpieczny IC który ani za dużo nie wniesie ani też nie zepsuje. A jeśli masz choć trochę zdolności motorycznych i chęci sprobuj coś sobie na tym złożyć

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

najlepszy wybor to cos z tych:

Ukryta Zawartość

Ja mam sommera i wg. mnie, biorac pod uwage jego cechy, nie ma lepszego w tej i wyzszej cenie.

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

albo to

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A ten?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

muisz uwazac na podrobki;) lepiej go sobie porownaj z orginalnym na stronce audioquesta.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

audioquest zaczyna sie dopiero od modelu coral [starszy model - nie wiem jak dokladnie nowe jego wcielenie sie nazywa] ostatecznie model nizej od corala - diamondback choc ten mial kompletnie nieuporzadkowany dzwiek. niegdys mozna bylo za ok 120-150 zl nabyc te przewody z metra w poznaniu [kolega osobiscie nabywal, konfekcjonowalismy i sluchalismy - od razu zaznaczam, firmowa konfekcja dawala jednak zdec lepszy rezultat, sprawdzalem]. za cene niewiele wyzsza niz 150 zl mozna nabyc z metra doskonaly przewod plaski - sadwich [trudny we wlasnej konfekcji ale oplaca sie absolutnie wysilek] goertz micro purle miedziany u dystrybutora w gdansku. wszelkie klotze czy cordiale osobiscie uwazam za pomylke, zaznaczam to moje osobiste zdanie [ale owszem bawilem sie takze w ich lutowanie]. pozdrawiam

"Przezroczystość - ten kabel sprawia wrażenie jakby go nie było: nie podbarwia, nie uwypukla żadnych częstotliwości, nie matowi dźwięku, nie ogranicza wysokich tonów.

Budowa sceny stereo szeroka, precyzyjna z dużą ilością powietrza.

Kabel ten można polecić do systemów w których sluchaczowi zależy na czystości, szczegółowości i wierności przekazu."

w 100% potwierdzam ten opis, nie wiem jak bedzie w Twoim systemie, ale w moim jest tak:)

opis do kabla Sommer ;)

rafal735r, 21 Mar 2008, 20:21

>ja nie chce nic lutowac itp, tylko kupic gotowy. To juz nie wiem co ja mam kupic. Kazdy poleca cos

>innego.

:) czasem warto czegos sprobowac, pomeczyc sie a dzieki temu czegos sie dowiedziec, nauczyc, odkryc samemu, zaskoczyc tym czyms ;) nie ma gotowych recept na wszystko... ale moze sie myle...

mozna takze wziac kabel z sobieradka - miedziana lice [audiofilska nazwa - solid core - patrz reson np badz audioquest] za 4 zl metr srednica ok 2 mm i probowac zmontowac to w IC... zaloze sie ze roznice da sie odczuc... to takze przerabialem, bas prezny, zwarty, gorzej z wysokimi bo przeciez izolacja to tania guma i czystosc miedzi nawet nie 4 N... ;) koszt? drozej wyjdzie za wtyczki po 3-4 zl sztuka niz za sam drut :)

>rafal735r

Jednak w twe progi zawitał Klotz LaGrange (opinia), jak widzę średnio pozytywna ale mam propozycję: zostaw wpięty kabelek na kilka dni i słuchaj muzyczki. Później przepnij na to co miałeś poprzednio i dopiero zwróć uwagę czy faktycznie jest aż tak źle jak to napisałeś? Wyniki mogą być zgoła inne niż te, które są spisane na "gorąco".

Powiem jedno o tym kabelku: może jest to instrumentalny przewód, może nie kosztuje majątku ale z pewnością nie wprowadza do systemu zamieszania, nie spowalnia oraz nie rozlewa basu, nie uwypukla żadnego pasma a więc jego wpływ na system jest niewielki - przynajmniej tak jest u mnie a raczej było gdyż aktualnie wpięty jest tańszy brat MY206.

wg. mnie sommer jest spoooro lepszy, ale to zalezy od systemu.

Chyba zdecyduje sie na ultralink matrix. Czytalem wlasnie o nim recenzje w HIFI i zdobyl calkiem niezla opinię. Wedlug redaktora gra szybko, dynamicznie, nie szczedzi skrajow pasma, a jego scena jest na piątkę. Czyli mniejwiecej to czego szukam :)

?👈

>rafal735r

faktycznie już chwilę ten kabelek posiadasz w systemie, jednak wciąż twierdzę, że kabelek NIC nie wnosi do twojego zestawu, czyli jest "transparentny" a basior.. no cóż, jak dla mnie Denon taki basior już ma - co obnażył Klotz. Podmień stopień wzmocnienia i sprawdź czy wciąć tak będzie?

Ja Klotza podłączałem pod Kenwood KA-7090R, Naim Nait5i, NAD302 - i z tymi wzmacniaczami bas był dobrze kontrolowany.. no może NAD lekko się gubił ale nie było tragedii. Dopiero gdy w systemie zaistniała Yamaha RX-V393 (ampli wielokanałowy) to basior się rozlazł.

Moze z nowym CD i tym Ultralinkiem bedzie lepiej. Ale ten bas to tez glownie wina Klotza, bo na zwyklym drucie juz tak nie wali tylko jest nieco za dudniacy. Klotz nieco obcina te gorne pasmo basu ale za to jest wielkie jedne buczenie.

?👈

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.