Skocz do zawartości
IGNORED

Moja jedna slownie JEDNA ulubiona plyta.

Piotr__

Rekomendowane odpowiedzi

ABs dzieki znowu o nim zapomnialem moze przez to ze ma 9000 wpisow i sporo osob wpisuje tam np. czego slucha w aktualnym dniu czy tygodniu badz co ich mniej wiecej zainteresowalo, dlatego o wiele klarowniejsze wydaje mi sie podawanie swojej ulubionej plyty w wiekszym przedziale czasowym.

dzzaro jak zaznaczylem na poczatku powody sentymentalne czy snobistyczne w wyborze swej plyty sa malo przydatne dla koogokolwiek poza jej posiadaczem, tak wiec twoje problemy emocjonalne takze nie wydaja sie zbyt interesujace i wartosciowe, choc jak czujesz bardzo potrzebe podzielenia sie tym, podaj jeszcze kod wspomnianej plyty bedzie latwiej ja znalesc.

Tad utwor moze byc na singlu badz innej reklamowej czemu nie, czy cd czy lp czy szpuli czy kasecie nie ma az takiego znaczenia w przypadku dobrego poziomu utworow, wokalistow, tworcow tekstow, muzykow, realizatora dzieku, wytworni... oczywiscie to wzgledne ale co z tego? oki znikam do do czasu az mi sie zmieni moja ulubiona plyta :)

tad w koncu nie odpowiedzialem, bo jeden utwor ktory ciagnie przecietna plyte w gore to dzisiejsza komercyjna moda, na wybitnych w swym gatunku jest zwykle kilka, a calosc ogolnie przedstawia dobry poziom

dzzaro typ poczucia humoru nic kompletnie nie wnoszacy a rozwalajacy kazdy watek masz na bocznicy, wysokie poczucie humoru to nic innego jak cos z czego mozesz sie posmiac ty, ja i przypadkowy czytajacy, jesli kogokolwiek w tej ukladance brakuje to nie swiadczy o moim braku humoru a twoim.

Wbrew pozorom nie jest to prosta sprawa jeżeli słucha się od "jakiegoś czasu" , no i po ciężkich bólach wybieram

CANNED HEAT AND JOHN LEE HOOKER " HOOKER'N HEAT" ( oczywiście wydanie MFSL), lecz innego dnia może być inna płytka.

Pozdrawiam , AD

Piotr_ jest to postawa mi obca. Jak słucham symfonii Szostakowicza, to słucham wszystkich 4 (czy ile miał) części. Nawet jak jaka się dłuży, to jestem przekonany, że Szostakowicz tak chciał, bo ma dla mnie "nagrodę" w części następnej. Albo ostatniej. Taki był jego zamysł. Przyjmuję, że moja wiedza na temat muzyki jest malusieńka w porównaniu z jego wiedzą. Nie mieszam też tych części, bo utwór kompletnie traci sens.

I to jedna z różnic między integralnym utworem a sieczką złożoną z "kawałków".

Tad cale szczescie ze ludzie sa rozni i roznie mysla, slucham glownie muzyki rozrywkowej wiec tam nie jest potrzebne okreslenie np. BOX a wystarczy plyta, dziekuje za uwage, pozdrawiam wszystkich zainteresowanych szukaniem muzyki.

"No to zapraszam do wpisow moze dzieki niektorym ktos tam tez sobie znajdzie swoja nowa ulubiona plyte do czasu znalezienia nastepnej".

Fajna niezobowiazujaca formula watku . Winner is : Threshold Houseboys Choir- Form Grows Rampant.

Od ponad roku ulubiona plyta do poduszki.

Dla mnie jest taka tylko jedna - Msza z 29.06.1985 r. z bazyliki św Piotra - Msza "Koronacyjna" KV 317 Mozarta. Mszę odprawia Jan Paweł II , Filharmonikami z Wiednia dyryguje Karajan

Chwilowo Mastodon "Blood Mountain"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jacekk011, 27 Mar 2008, 09:01

>Brian Eno - Apollo

dołączam do sekty! :-)

płytę znam na pamięć od kilkunastu lat i obecnie słucham baaardzo rzadko, ale za każdym razem jak już poleci z głośników nie mogę wyjść z podziwu, w jaki sposób można było stworzyć TAKĄ muzykę!

Jaurim - 'True' Live

Ukryta Zawartość

post-18681-100006060 1206835225_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bardzo fajny kawałek.Nie znałem tej artystki.

Mają jakieś dobrze zrealizowane płyty?

Możesz coś doradzić?

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

> daru0105

Jeżeli nie przeszkadza Ci to że to koreańska kapela i 90% kawałków jest właśnie w tym języku :)

True Live (świetnie zrealizowana koncertowa płyta... klimat, energia warto jej posłuchać)

ashes to ashes

Remake Album - The Youth Admiration

i na koniec dwa solowe albumy Kim Yoon Ah

Shadow of Your Smile i Glass Mask (bardzo audiofilskie można by rzec)

Kupiłem 7 czy 8 egzemplarzy, po prostu ile razy coś tam kupowałem w Merlinie nie mogłem się oprzeć okazji.

Ukryta Zawartość

No i zdaje się wreszcie opróżniliśmy magazym, no ale może gdzie indziej jeszcze jest to (tak w gigancie widze po 8,49zł)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zawsze i wszędzie Can "Ege Bamyasi"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

• 4 tygodnie później...
  • 4 miesiące później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.