Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  176 członków

JBL Klub
IGNORED

Klub zwolenników JBL

Rekomendowane odpowiedzi

Test JBL Studio Monitor 4312M II znalazłem dzisiaj w irlandzkim empiku czyli easonsie, chyba w hi-fi news.

Gość podaje przepis jak sprzedać te kolumny w 41s. "zapuść klientowi "Notbush City Limits" Tiny Turner - jest na każdej jej składance. Odczekaj do wejścia basu w 40 sekundzie. Wtedy powiedz: "kosztują 900 funtów". Zapakuj, idź do magazynu po następną parę." :)

Ogółem recenzja bardzo dobra, kolumny dostały 85/100 co jest świetnym wynikiem jak na monitorki tej wielkości.

Recenzent praktycznie nie doszukał się wad, podkreśla wielką szczegółowość a jednocześnie gładkość, brak agresji na wysokich, doszukuje się podobieństw do monitorów w stylu typowo brytyjskim. Ale najważniejsze: bas! Bas jest poza zasięgiem małych Brytyjczyków.

Podsumowanie jest takie, że w końcu doczekaliśmy się ls3/5a z normalnym basem. :)

Kurka, gdybym miał gdzie, to chętnie bym posłuchał tych mikrusów...

Edytowane przez il Dottore

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Na ebay jest parka L150-tek za $2200 + $600 wysylka. Z jedna nedzna fotka oraz brakiem opisu stanu i detali zycze temu pajacowi udanego "dilu".

Sent from my SGH-T989 using Tapatalk 2

Na Marktplaats NL jest parka L150-tek za 350 euro i nikt nie chce... Trzeba przykleić z powrotem loga, wyciągnąć kopułki średniotonowców: http://link.marktplaats.nl/580063499

Obudowy już odpicowane, refoam zrobiony (z tego co jest napisane w ogłoszeniu)

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Zawsze się śmieje jak czytam o "oryginalnych zamiennikach" zawieszeń w używanych kolumnach JBL. Nie ma czegoś takiego, nigdy nie było i nie będzie. Nie znaczy to jednak, że montaż takowych zamienników wpływa negatywnie na pracę głośników. Mimo tego w mojej opinii pisanie o jakiejkolwiek oryginalności przez sprzedających jak mniemam pasjonatów JBL jest co najmniej nie na miejscu i nieuczciwe mówiąc najdelikatniej.

Tymczasem gram na swoich klonikach 4344 i muszę powiedzieć, że warto było je zbudować. Poziom satysfakcji z ich dźwięku jest na równi z oczekiwaniami w nich pokładanymi, a te muszę powiedzieć do najniższych nie należały. Jak ktoś z Was maniaków ma chęć "rzucić uchem", to system z nimi na czele jest zestrojony wystarczająco dobrze, by poddać je krytycznej ewaluacji.

Edytowane przez Amnes

Panowie, chciałem zapytać, czy w tych Urei 813 B, są basy oryginalne, z tego co wiem, nie stosowano na zawieszeniu gumowym, tylko piankowym , no i cena fajna, a obudowę można zrobić nową;0)

Ostatni model ,,C,, który słuchałem, bardzo mi się podobał.

http://www.ebay.com/itm/UREI-STUDIO-MONITORS-MODEL-813-PAIR-L-R-/180941516744?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a20f46fc8

K...nie w tym wątku napisałem;0)

Edytowane przez Azus

Ciężko powiedzieć co to jest, na jednym zdjęciu wygląda jak błyszcząca pianka, coś jak w Tannoyach.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Wyglądają na oryginalne, na Lansing Heritage są zdjęcia modelu B z identycznymi basami. Nie ma się co oszukiwać, u nas tylko garstka osób miała kontat z Urei 813.

Natomiast najbardziej martwi mnie: Ships to: Local pick-up only

Tanie! Ciekawe jak to gra....

Konstrukcje słuchałem ,...w którymś wątku opisywałem brzmienie, ale to był model,,C,,

Wyglądają na oryginalne, na Lansing Heritage są zdjęcia modelu B z identycznymi basami. Nie ma się co oszukiwać, u nas tylko garstka osób miała kontat z Urei 813.

Natomiast najbardziej martwi mnie: Ships to: Local pick-up only

Marek,.. brać, najwyżej może ktoś odkupi, na,...jako dawca.

Konstrukcje słuchałem ,...w którymś wątku opisywałem brzmienie, ale to był model,,C,,

Marek,.. brać, najwyżej może ktoś odkupi, na,...jako dawca.

Bierz te z Londynu, blizej i autem mozna podjechać, moge pojechać na drugiego kierowce :-) Lipy nie będzie, przecież wiesz że Urei to jest top! Jeśli ma sie warunki to jest to koniec poszukiwań...

Bierz te z Londynu, blizej i autem mozna podjechać, moge pojechać na drugiego kierowce :-) Lipy nie będzie, przecież wiesz że Urei to jest top! Jeśli ma sie warunki to jest to koniec poszukiwań...

Ale,... z USA mam przesyłkę darmową;0)

Na PW, mam zlikwidowane nasze rozmowy, i nie mam do Ciebie nr.tel., większość numerów utraciłem z powodu zniszczenia aparatu.

Edytowane przez Azus

Oj cieszy, cieszy.

Jak je zobaczyłem przy tym Lebenie to pomyślałem, że to najbardziej "cukierkowy" zestaw jaki widziałem.

A że jakiś młodzian z obsługi robił sesję zdjęciową profesjonalną "armatą" to i ja wyciągnąłem swoją "Zorkę 5" w telefonie, a co!

Pewnie myśleli, że jaja sobie robię jak po zrobieniu fotek poprosiłem o zapakowanie.

Co prawda zaprzyjaźniony sklep ale miny panów - "bezcenne". :)

post-17911-0-68551900-1343851144_thumb.jpg

Na razie pierwszą, historyczną integrą NAIMa.

Nie planowałem takiej "zdobyczy", to i napęd jaki był w domku.

Może doczekają się gustownej lampki.

Ich cena detaliczna 4998 zł.

post-17911-0-58241100-1343851804_thumb.jpg

Chyba, niema konstrukcji głośnikowej przewyższającej jakość zmyślnej i tak klarownej konstrukcji jak JBL *

* tyczy wybranych konstrukcji, która firma na świecie nie ma i nie będzie miała!

*tyczy zwykłych kopułek i wszelkiego rodzaju 18" popierdziawek.

• 2 miesiące później...

Na razie pierwszą, historyczną integrą NAIMa.

Nie planowałem takiej "zdobyczy", to i napęd jaki był w domku.

Może doczekają się gustownej lampki.

Ich cena detaliczna 4998 zł.

Korekta!

Źle wklepałem cenę.

Cena to 3998 zł.

Wszystkich przepraszam.

Na osłodę i przeprosiny jeszcze jedna fotka:

post-17911-0-67533300-1351771842_thumb.jpg

Jeśli jest ktoś posiadający JBL-e serii Ti to mam pytanie o wysokie tony kopułek Titanium, jestem posiadaczem Ti 600 i brakuje wysokim tonom dżwięczności - trochę jakby przygaszone, wycofane.

Czy one takie są, czy też to kwestia zwrotnicy ?

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

"Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy".

Korekta!

Źle wklepałem cenę.

Cena to 3998 zł.

Wszystkich przepraszam.

Na osłodę i przeprosiny jeszcze jedna fotka:

witam,

jaką powierzchnię ma Twoje pomieszczenie, w których te JBL-e grają?

dzięki

Nawet tanio w porównaniu do cen na Ebayu :o)

JBL SV1800 i SV2800

Po prostu bardzo dobre kolumny , już niestety nie produkowane , obecne JBL590 to niestety miło grające substytuty.

Nowe reedycje starych JBL to mim zdaniem nieporozumienie, szkliste granie bez nasycenia.

Już możecie kasztanić w majciochy:

http://vernieuwd.marktplaats.nl/a/muziek-en-instrumenten/speakers/m618050387-jbl-4435-studio-monitors.html

:-))

Ze studia w którym kupiłem 4311A. Gdybym tylko miał luźne 3000-3500 euro już bym siedział w samochodzie po nie.

Edytowane przez czolgista778

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.