Skocz do zawartości
IGNORED

K. M. treści nawiązujących do faszyzmu

camle

Rekomendowane odpowiedzi

adminie, wez cus zrub dla tego, rzebysmy nie mysleli, ze masz podwojna miarke. wiesz, pozartowac mozna, piotr ryka tez niech mowi jak ma ochote, ale k**wa bez takich nawet na komercyjnym forum, co?

thon022, 7 Mar 2008, 01:10

>>Camle

>To pacyfiści nawiązują do faszyzmu ? Możesz podać jakieś przykłady, bo ja jestem już troszkę

>skołowany...

wyłamują się z ustalonego demokratycznego porządku. to wystarczy :)

niesamowite prawda thon022?

a jakże by inaczej można byłoby potępić coś jak nie przez odwołanie się do tego? (czysta abstrakcja nie działa tak dosadnie - zwłaszcza na "poszukiwaczy administratorów")

Niestety, autor tematu zablokował Ci możliwość pisania w tym temacie.

znowu jakis h... chce mi cos powiedziec blokujac mozliwosc zdjecia spodni? hej, h..., hce ci powiedziec, ze hce miec nadzieje, ze hcesz byc hero... dopisz kilka brakujacyh liter, moj ty he. he.

Analogi można się doszukać wiele ;)

When we all give the power

We all give the best

Every minute of an hour

Don't think about the rest

And you all get the power

You all get the best

When everyone gets everything

And every song everybody sings

No tak, żeby potępić trzeba nawiązać, bo inaczej się nie da, problem się zaczyna kiedy ktoś nawiązuje i nie wiadomo, czy potępia czy też wręcz odwrotnie - Jimmy Page grał w mundurku podobnym do SS-mańskiego, w depcząc lalkę mundurze SS sfotografował się Brian Jones. I tu zagwozdka - potępiają czy nie potępiają? A może propagują?

tak - pacyfiści są najbardziej podejrzani

skąd w nich to dziwne zainteresowanie faszyzmem - to jakaś niezdrowa fascynacja bez przerwy o nim gadają i demonstrują, a jak demonstrują to nawet kroki mają jakieś takie sztywne - tak poprawdzie gdyby nie pacyfiści to bym się nigdy o faszyźmie it.p wydarzeniach. nie dowiedział.

normalny człowiek to je, pije, ogląda TV, je, pije i idzie spać a nie zajmuje się jakimś pacyfizmem.

Myślę że warto w tym miejscu przytoczyć tekst utworu Laibacha "Perspektive" który jednocześnie jest ich manifestem...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

camle, 7 Mar 2008, 01:21

>>normalny człowiek to je, pije, ogląda TV, je, pije i idzie spać a nie zajmuje się jakimś

>pacyfizmem.

>

>Dead_Dog mógł utrafić przypadkiem w sedno :)

nie nie to głos zupełnie bez sedna ma być - to taka tradycja forum jest że się robi tradycyjne wycieczki gdzieś w krzaki obok... no to polazłem...

a w tym wątku tak wszyscy się starali trzymac tematu że aż przykro było patrzeć i mnie takie zimnie dreszcze aż przeszły jak na filmach z 1936roku. Takie to poprawne politycznie wszystko - znaczy ta dyskusja że jak admin zobaczy to się zdziwi i bluzgów nie ma - prawdziwy nowy wątek w nowym duchu - mam nadzieję że już tak zostanie na zawsze.

Dead_Dog:

we wstępie zaznaczyłem, że żadne ideologie (nawet te ludobójcze) mnie nie interesują i nie są przedmiotem tego wątku... historię zostawiam historykom, władzę politykom, pieniądze zostają przy mnie a prawda dla prawdziwków...

mnie nie interesują problemy moralne (każdy moralny człowiek wie co to moralność i nie miewa z tym problemów)

mnie interesują >emocje< - chyba tylko ich ilość i jakość odróżnia ludzi od siebie

"anarchiści, pacyfiści, świry" - To oni wyznaczają moralny grunt dla "motłochu"?

Właśnie, "świry" - władza (nie tylko polityczna) bardzo lubi w ten sposób określać swoich przeciwników, więc samookreślenie się jako "świr" niejako odbiera jej argumenty, powoduje zaburzenie systemu dzięki któremu owa władza mogła nad nami sprawować kontrolę. Atakując swoimi starymi sprawdzonymi metodami jedynie sama obnaża swoją dwulicowośc.

Wahałem się z tymi "świrami" (zawsze przecież hołota doszuka się płytszego dna).

Bez żadnego zażenowania przyznaję się do bycia "świrem" - Anarchia to nie tylko zagrożenie dla władzy - to przede wszystkim zagrożenie dla postępującej jednomyślności (a raczej bezmyślności)

To jeden z moich sieciowych przyjaciol - Shamanix.

Norweg, bardzo inteligentny kolo, "świr" i anarchista,

znakomity znawca : szamanizmu, DMT, grzybow halucynogennych etc. :))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

Zbieracz, nie zastanawiałeś sie nigdy co jest nie tak, że laski i faceci pobazgrani na czarno tak cię rajcują?

ten kolo powyżej jest tak kiczowaty, że aż plastik się kurczy ze śmiechu.

k-er, 7 Mar 2008, 02:22

To jeden z moich sieciowych przyjaciol - Shamanix.

Norweg, bardzo inteligentny kolo, "świr" i anarchista,

ale chyba tez i trzecia plec :P

znakomity znawca : szamanizmu, DMT, grzybow halucynogennych etc. :))

najznakomitsi, czyli tacy co nie tylko sa znawcami, ale tez uzywaja obiektow zainteresowania koncza na dworcach kolejowych lub innych smietnikach tego swiata

treści nawiązujące do faszyzmu:

1. branie mediów w swoje łapy (setka z okładem tytułów ITI i Agory)

2. stwarzanie gett- typu mohair.. untermesch

3. używanie organów prawa do walki politycznej- nachalne szukanie haków przez świąkalskiego, afera laptopowa

4. kult siły bandziorów- wypuszczanie aferałów, promowanie obrońców bandziorów (świąkalski, piotrowski)

deifikacja mafi (św.Blida)

5. promowanie Grosse Reich (Unia)- pod przewodnictwem narodu Panów..

Horst,

nie burz (estetycznego) spokoju camle

polityka jest be, jego ciekawi faszyzm, ale bez polityki i przemocy :)

-------------------------

camle,

przepraszam za złośliwości, ale nie widzisz, że nie da się tego oderwać?

jeśli ktoś odwołuje się do faszyzmu, to raczej rzadko chodzi tylko o seksowny mundurek

myślisz, że nie ma w tym żadnej ideologii - nawet ukrytej, czy choćby nieświadomej?

a jeśli ideologia zakłada podporządkowanie jednostki prawom narodu i to poprzez partię polityczną....

to jak chcesz ignorować przemoc i politykę?

A do czego odwołuje się ta płyta ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.