Skocz do zawartości
IGNORED

Uwaga ! Podrobione kable Cardasa

zoltar7

Rekomendowane odpowiedzi

Ponieważ Elb "wyciszył" wszystkich dyskutantów w temacie Uwaga ! Podrobione kable Cardasa, zaistniała potrzeba otwarcia nie cenzurowanego wątku.

Pytanie brzmi, czy faktycznie istnieją mierzalne różnice między kablami różnych producentów, w tym czy można wiarygodnie pomierzyć różnice między oryginalnym Cardasem a jego podróbką (dodam że dość dobrą z wyglądu)?

Pozdrawiam wielkiego machera i magika w jednej osobie, znajomego znajomych, dziennikarza? Mr. Elb

https://www.audiostereo.pl/topic/40664-uwaga-podrobione-kable-cardasa/

>Zolta7

Można , tańszą pomiarówką jak i droższą , włącznie ze skaningowaniem.

Wtedy okazałoby się że 90% niby high-endowych drutów to super RLC.

Lub to samo co za 3 Zł ale w arcy-flaku , ładnym- amerykanskym.

Fakt, w swoim wątku "wyciszył" wszystkich dyskutantów, którzy mieli inne zdanie niż On... ale dowcipniś. Chociaż jednemu się chyba upiekło, albo Elb się pomylił, albo nie doczytał, albo tak zostawił gościa jako ciekawostkę :)

Ale poważnie pytam, czy można pomierzyć w wiarygodny sposób dwa kable uznanych producentów, tak aby z pomiarów wynikały (domniemane) różnice w ich brzmieniu ?

pastwa, 4 Mar 2008, 00:56

>za to my, nawet jak Elb nie chce z nami dyskutowac, to i tak bedziemy z nim dyskutowac, tylko w

>watku obok :"))

Ten wątek to oczywista podróbka wątku Elb... :))

• Redaktorzy

Podrobione kable i podrobiony wątek. O zawartości wprawdzie niezgodnej z tytułem ale co tam, ważne że Elb się wkurzy, co nie? Ale śmiesznie będzie się złościł, ze go TAK ZROBILIŚMY!

Eeee nooo nieeee demonizujmy.

Są dobre i lepsze druty.

Nawet w proffesional też są różne przedziały cenowe , ale tam przynajmniej podają fakty a nie domniemania mniemania jakiegoś złotoucha.

profundo, 4 Mar 2008, 01:05

>nie czujesz, jozwa, takiej letkiej konfuzji w zwiazku z zachowaniem elba? rili?

Mi tam by się nie chciało wyjaśniać czy w tym przypadku słychać czy nie słychać (ja nie słyszę i dobrze mi z tym). Elb się wqurwil, ze ktoś go wyje*al na kablach i dal temu wyraz w założonym przez siebie wątku. Chciał mieć oryginały a nie ma, do tego kilku userów (w moim mniemaniu) rzuciło się na niego docinając mu ile wlezie.

Jestem w stanie zrozumieć takie postępowanie. ;)

Ale co to znaczy "docinać"

Ja np. chciałem tylko uzyskać od niego pomiary... a on mi zaczął "odwracać kota ogonem", że pomiary to on ma ale Technicsa. Facet jest troszeczkę nie poważny, dobrze wie, że nie ma takich pomiarów, ale taka historyjka nie pasuje do audiofilskiej Nirvany, tzw. przeciętny konsument przecież nie może mieć wątpliwości, że gruby drogi ładny oryginalny kabel gra lepiej od cienkiego nieoryginalnego :))

• Redaktorzy

"dobrze wie, że nie ma takich pomiarów,"

Skoro on wie, a ty wiesz, że on wie, to ty pewnie też wiesz. To czemu go pytasz o coś, co wiesz, że tego nie ma? (chyba że jednak jest, jak ja osobiście podejrzewam).

Co gorsza kurcze może sie okazać [ co często ma miejsce] że ten cienki np.z rynku profi jest naprawdę super.

Chętnie udostepnię Elbowi dobrą cyfrówkę 75 Ohm.

Cyfrówkę która w niczym nie ustępuje np. Cocherenc Fadela.

Jest tańszy ...... dlatego może przegrać.

Nie umniejszając Fadelom , bo to są dobre druty w przeciwieństwie do np.Transparentów .....

Chcę, aby sam to przyznał, przeczytaj co mi odpowiedział...

Ale Elb twierdzi, że słyszy różnicę, więc może wie coś czego ja nie wiem, przecież ma znajomych znajomych... ja nie siedzei w tym aż tak głęboko. Chciałem, aby przedstawił jakiś realny dowód, a nie tylko głęboookie przekonanie audiofilów, że słyszą różnicę.

Zoltar7, tak ja to widzę. :)

A wracając do tych nieszczęsnych pomiarów to nie od dziś wiadomo, ze od "kablarza" nigdy czegoś takiego jak pomiary nie dostaniesz. Bo wiesz... ON słyszy i już. ;) I jak mu jest z tym dobrze, to niech tak zostanie. :)

"Nawracanie zostawiam ŚWIADKOM" - wyczytałem gdzieś w sieci. ;)

Większość audiofilów widzi , ceni a później słyszy.

Ale co słyszy ?

Każdy ma swój gust i pojęcie o dźwięku.

Ostatnio jest moda we wskazywanie w ślepych testach na sprzęt a nie na żywą orkiestrę....

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.