Skocz do zawartości
IGNORED

Philips CD650 modyfikacja TDA1541/D1

F4

Rekomendowane odpowiedzi

OLES - tu raczej chodzi o X5R o pojemności 10-22uF . jedyne znane mi źródło to digikey

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Hej, widzieliście ile osób licytuje Marantza CD94 (to ten sam co pokazał Bartek1, tylko w pięknym ubranku Marantza)

sam się zastanawiam... jak myślicie, jaka może być cena końcowa?

Pozdr

stawiam, że znajdzie się kupiec cd94 za 1,2 - 1,5 kz

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Za stabilizatorami najlepiej zostawić kondy o wyższej impedancji. Najlepsze są starsze Nippon Chemicon no i w sumie FC też często są ok.

Nie można wymieniać "na pałe" niczego tylko po każdym ważniejszym kroku słuchać bo potem można spędzić pół roku szukając przyczyny skaszanionego dźwięku. Szczególnie trzeba uważać z pojemnością przy scalakach. Jak daje się kondy o dużo niższej impedancji niż te oryginalne to trzeba też zredukować pojemność.

apropos TDA1541A, co powiecie na reclocker Pedji ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

to jest porządnie zrobiona klasyka. podobny projekt skonstruował caros fm and na www.diyhifi.org

Tak, próbowałem na tych scalakach - bez problemu. Rzeczywiście fajnie byłoby zrobić na PCB i podłączyć jakiegoś clocka.

1. Rambo - 2 szt jestem chętny na PCB reclockera (fajna rzecz!)

garść informacji na temat Philips CD650 (niestety po niemiecku, ale ocena niezła)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy ktoś się orietuje, kim był/jest Philips CD650 w firmie Marantz?

Oto on :-)

Ukryta Zawartość

post-16896-100008065 1204901420_thumb.jpg

post-16896-100008066 1204901415_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

i oczywiście jako dowód w sprawie :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ucho - w takim razie były 2 Marantze bazujące na tym samym PCB co i Philips CD650,

to zdjęcie pokazuje, że płyta główna jest identyczna z CD650 Philipsa, różni się oczywiście brakiem dodatkowego

"filtrowanego: wyjścia audio, jednak pozostała część jest 100% identyczna.

Pozdrawiam

Właśnie dlatego nie lubię tej firmy. To mistrzowie marketingu. Weźmy przykładowo serię CD=43+x,53+x+y,57+x+y+z,63+x+y+k,67+x+y+z, ( tu przedstawioną jako szereg równań arytmetycznych)

gdzie stałe mają nast wart:

x = mkII

y= SE

z= OSE

k = KIS

Stałe należy podstawić do równań i otrzymujemy wiele różnych modeli. A w rzeczywistości to wszysko jest to samo tylko różni się jakością podzespołów na jednakowej płycie. Człwiek kupuje coraz to wyższe modele nie zdając sobie sprawy że kupuje prawie to samo. A kasa leci... na konto marantza.

F4, mówisz że CD650 to to samo co CD273 mazantza? No nie mogę.... kolejny przekręt. Kupiłbym takiego a potem bym był rozczarowany że to to samo.

• 1 rok później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.