Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz pod mission m32i

faxiarz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Ponieważ dopiero zaczynam łapać audio-bakcyla postanowiłem ostatnio zakupić niedrogie monitory ,ale możliwie przyzwoicie grające . Byłem zmuszony kupić nowe , gdyż zalezalo mi na odsluchu , a nic konkretnego nie moglem znalezc w P-ń. Ostatecznie wybór padł na mission m32i - odsłuch w salonie audio od razu przypadł mi do gustu .Zagrały bardzo ciepło ,miekko , dynamicznie z bdb basem . Wzmacniacz podlaczony w sklepie to wysoki model Onkyo ( nie pamietam dokladnie ) , na okablowanie nie zwrocilem uwagi - ale na budzet to to nie wygladalo :)

Zadowolony wrocilem do domu podlaczylem kolumny do Pioneera Sa-520 i niestety lekkie rozczarowanie , dosyc słabe nieco przykryte górne pasmo , dół okej -ale jakby w kartonie siedzial :).Przewody mam obecnie budzetowki , ale od czegos musialem zaczac . Zdaję sobie sprawę ,że muszę skompletować/zmienic reszte sprzetu , dlatego proszę was o poradę , jaki wzmacniacz na poczatek ( uzywany ) moglby wydobyć lepsze brzmienie z mission m32i - do 400 zł

Pokoj moj ma 11 m2 , malo zagracony

Lubię miekkie ciepłe brzmienie, wazniejsze jest dla mnie dolne pasmo , ale czasem slabe gorne pasma potrafia zepsuc mi przyjemnosc sluchania . Słucham elektroniki , deep/dub minimal oraz wszelkie odmiany detroit

Przegladając forum stwierdzic mozna ze NAD , Marantz , Rotel , Denon mógłby dobrze wspolpracowac. Teraz pytanie ktory ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jakies inne sugestie ? ew ktore na pewno wykreslic z kregu zainteresowan

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/40398-wzmacniacz-pod-mission-m32i/

Witaj!

Nie znam wzmaka, ale sądząc po Twoim zestawie pierwsze co powinieneś wymienić to karta dźwiękowa.

Swego czasu byłem baaardzo zadowolony z tych miśków, ale dopiero po pozbyciu się creative'a.

Lepiej zainwestujesz 300 zeta kupując leciwe źródło lub uczciwą kartę do blaszaka.

Potem kable, w kategori od 1 do 300 złociszy za metr wygrywają dnm reson. To wydatek ok. 50 zeta za metr, nie trzeba się (na początek) przejmować konfekcją (solid core) więc kupujesz odcinek minimalny, np. 2x1,5m.

Reasumując: 500 zł i pionek z miśkami gra.

Dalej pomyśl imho o nadzie, lecz mniej zaawansowanym wiekiem.

pzdr

no, zmień tą karte. mam x-fi elite pro, ale zadko słucham ( po zakupie dcd700 on służy głownie zaa źródełko )no i nie jest zle, ale może byź gorzej, ma ładny bas, tylko ze to droga karta. lepiej kupić tą co ma kolega pszedmówca,( z opisu widze ) prodigy hd2, z czasem wymienic jakies opampy

fakt, na razie kup sobie jakis CD, juz od 100zl mozna cos upolowac, a za 300-400zl to juz cos naprawde przyzwoitego.

Kable moze nie od razu Resony, ale lepiej ProCaby -5zl/metr. tak czy siak polecam przyjrzec sie temu Rotelowi, sam mam takiego i chwale sobie.

Fakt, z resonami przesadziłem nieco ;-)

Real Cable CAT200? Podrożały do 11 zł/metr, niestety, ale chyba dalej warto.

Do tego ic bandridge lub prolink, prodigy hd2 za 350 + opampy national semiconductors 6-8 zł/szt.

Za circa 400 zeta można już słuchać.

W przyszłości pozbierasz na Nada C320BEE z drugiej ręki i witamy u złotouchych.

No i ważna sprawa - M32i są dość wrażliwe na ustawienie, min. pół metra od tylnej ściany, dołączone zatyczki basrefleksu są do d.. wsadzić.

Nie sluchalem tych real Cable, tak czy siak sam mam u siebie Missiony M33i, to bedzie zdaje sie to samo tyle ze w duzej skrzyni, dobrze zgrywa sie z Rotelami. Wydaje mi sie ze to 931 to ciekawszy wzmacniacz od NADA 320 ale zalezy co kto lubi.

To jesli zalezy Ci na wzmacniaczu, jesli na CD to moge Ci polecic to co mam i uzywam Denona DCD-980 ( za ok 200zl powinienes dostac) Rotela RCD-930 ( za ok 300zl), badz jakiegos Harmana 710, lub 720 - tu nie sluchalem ale jest chwalony a tez tani.

Kable IC ProCaba to ok 60zl , mozna tanio zlozyc zestaw tylko trzeba pokombinowac:)

kopaczmopa - rotel 931 faktycznie może być lepszy od nada 320.

Ale 320 BEE to już inna bajka, nie wiem co zmienili w środku ale w bezpośrednim porównaniu poległ RA 06.

Wracając do wątku - za budżet o którym rozmawiamy (ok 400?) nie widzę sensu z zakupie niewiele lepszego wzmacniacza przy kiepskim (a nawet beznadziejnym imho) źródle.

M32i miałem w zestawie HT z m3c2i i tannoyami mx1 i karta creativa (audigy2 bodajże) tak zmulała dźwięk, że nie pomógł całkiem niezły amplituner Teaca agh550 (800 euro) ani monobloki cairn loco (3900 złociszy).

Wziąłem przez przypadek na odsłuchy prodiża i SB poszedł do kosza. Podobnie jak wszelkie dvd playery onkyo, philipsa i dvdrw szajsunga. W bezpośrednim porównaniu klękł również Cambridge D300 bodajże.

Ponadto jeżeli płyty mają być wypalane na kompie i później wrzucane do cedeka to nie lepiej pozostać przy pececie jako źródle? Ja ostatnio robię odwrotnie - kupuję płyty, ripuję cd-da extractorem do flac i chowam do szuflady.

HD2 to bardzo fajna karta, można ją dostosować do własnych upodobań i reszty toru..

Od dłuższego czasu poszukuję dobrego cd (tak do 1500-2000 z drugiej ręki) i nic do tej pory nie powaliło mnie na kolana.

Zaczynam się zastanawiać nad przeznaczeniem tej kasy na DACa i użycie audiotraka jako transportu.

Dzięki za tak szybki odzew

Chyba jednak trzeba źródłem dźwięku się zająć w pierwszej kolejności . Podłączyłem caly zestaw pod laptopa Acer pod zintegrowana karte i dzwiek byl wyraznie lepszy od tej audigy se (!!!) .Nie wiem jak to mozliwe , ale slychac to na kazdym dzwieku prawie .

Co do kabli to pomyslalem o tych

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To moje typy z Allegro w tej chwili.

Wszystkie znam (lub bliskich krewnych, np. qed original).

Natomiast wynalazki typu kloce czy alphardy to raczej adaptacja ze sprzętu estradowego na potrzeby domowego hifi i osobiście bym nie ryzykował.

Oczywiście znajdą się obrońcy w/w, nie mam nic przeciwko.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

nie wiem jak robia tye karty teraz, mam stara SB Live i dzwiek z niej jest sto razy lepszy od mojej poperzedniej karty i wcale nie tak wiele odbiega od moich CD.

Z tym wypalaniem plytek to nie jest tak zle, sam wypalilem juz ponad 100 wiec jesli sie ma z czego badz od kogo to warto zafundowac sobie CDka.

Niemniej jednak z tego co slysze to co za CDek sie nie wybierze w cenie do 2-3tys (nowy) gra to tak samo jak uzywka za 200-300zl. Przykre...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.