Skocz do zawartości
IGNORED

mała rzeźnia : )

Cervantes

Rekomendowane odpowiedzi

witam. Ostatnio z kumplem zabawiliśmy się w masowe zakupy ryb i ich szlachtowanie w akademiku.Teraz przymierzamy się do prosiaka.Zamierzamy kupic zabitą i wybebeszoną świnie.Poszukuję schematu rozbierania mięsa i co polecacie zrobić z mięsem oprócz mielonego ,białej kiełbaski i wędzenia(bo z szafy w akademiku wędzarni nie zrobie - raz sie już przymierzałem) .Proszę o sprawdzone przepisy (peklowaine itp.).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-8966-100009479 1203633841_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/40375-ma%C5%82a-rze%C5%BAnia/

kobayashi

Ten z prawej na ostatnim zdjęciu śni mi się po nocach... nie znam faceta ale portret pamięciowy dokladnie bym przedstawil na policji...nawet jesli nie chodziloby o niego.... jednym słowem - WINNY! ;)

bez urazy, luźne przemyslenia;)

Przypomina mi się historia pewnego gospodarskiego syna któren w milicjanty poszedł. Kiedy już przyobleczono go w mundur i wyposażono w służbowego P-64, przyjechał do rodziców akurat na świniobicie. Z wyższością płynącą ze stanowiska u władzy stwiedził "odsuńcie się, ja to załatwię", przystawił lufę swej śmiercionośnej broni do łba świni i pociągnął za cyngiel.

Siedzącego na dzewie z opresji ze strony rozsiedzonej nierogacizny wyratował dopiero zawezwany przez przerażoną rodzinę znajomy myśliwy.

nie no my chcemy tylko już ubitą kupić i przerobić : ) własne mielone, kiełbaski dzięki Yogi-emu, skwareczki i te sprawy. za tego wielkiego łososia daliśmy 80 zł. do tego pstrągi, karasie, makrelki. Było miło. teraz mamy ochote na wieprzowinkę a nie jakieś gówno z mięsnego szynką nazywane. gdzie to kurde szynkę widziało. wiecie że krakowską suchą "prawdziwą - domową" można przez ponad pół roku w spiżarni trzymać. teraz się nawet nie wędzi tylko do jakiejś solanki naszpikowanej "aromatem wędzarniczym identycznym z naturalnym" wrzuca. dość jedzenia tego shitu. jak bym mieszkał na wsi już dawno bym się za to zabrał. kiedyś myślałem że w mieście się nie da, a jednak YOGI pokazał że można.

Dzięki Yogi : )

graboszczaku -> my się nbie znamy, przynajmniej ty nie miałes przyjemności mnie poznać! Skąd te uprzedzenia? Jesteś pedałem? Moje anty pedalskie cie tak porusza? Czy istnieje inny powód. Jesli tak, to chętnie go poznam.

Honorowo i skutecznie POTRAFIĘ dać w ryj:)

Jeśli więc bedziesz czuł się zagrozony możesz polegać na mijej lojalności i koleżeństwie będąc pewnym że w sytuacjach groźnych nie ucieknę jak tchórz:)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.