Skocz do zawartości
IGNORED

jakie lampy w Xindak 6200 ?

kosio

Rekomendowane odpowiedzi

jakie lampy siedzą w tym wzmaku ? w kupionym przeze mnie były lampy electro harmonixa 6922EH czyli lampy ECC88 , testowany przez p . Pacułę egzemplarz mial lampy JJ E88CC , z kolei na forum znalazłem tyle , że ktos testował w tym wzmaku lampy SYLWANIA 6922 czyli znowu ECC88 , co gorsza na pcb wzmaka koło gniazd lampowych widnieje napis "tube E88CC" ,pytanie moje jest o tyle zasadne ,że lampy ECC88 sa przystosowane do o polowe mniejszego prądu co lampy E88CC czyli logiczne , że jakkolwiek zamiast ECC88 można wstawic E88CC to już na odwrót niezbyt , to czemu zatem graja bez szwanku lampy ECC88 ? obecnie testuje MULLARD 6DJ8 i nic jej nie jest , czy chinczycy sami nie odrózniaja ECC88 od E88CC czy po prostu ustawili mniejszy prąd , a może ja zle rozrózniam te lampy ?

daje temat do stereo bo to hybryda ...

https://www.audiostereo.pl/topic/40263-jakie-lampy-w-xindak-6200/

Tak na marginesie pozwól,że zapytam.. czy jako użytkownik tego wzmaka Twoje spostrzezenia na temat jego brzmienia są zbieżne z recenzją red.Pacuły? Pytam,bo jest to jeden z moich typów na zakup. Pozdrawiam!

sa zbiezne aczkolwiek nie darze p. Paculy ani sympatia ani atencja , problem z ocena tego wzmaka jest taki , ze jego dzwiek sie zmienia w zaleznosci od lamp , tak czy siak jest to wzmak wart uwagi , polecam sluchac go z lampami mullarda 6dj8 , no chyba ze mozna lepiej , ale z tymi mullardami jest juz naprawde dobrze

--- a p.Paculy nie trawie z uwagi na to co wypisuje o ancient audio

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.