Skocz do zawartości
IGNORED

Mam 1400zl i chce przenaczyc na tv lcd?

krzysieklysy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie jako ze jest to moj pierwszy post na tym forum nie wiem czy tutaj akurat dobrze wceleowalem z tematem. Tak wiec posiadam 1400zl i chce kupic tv lcd do tej kwoty, rozgladalem sie na allegro za samsungiem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) z tego co wyczytalem tv nie jest zly jak za ta cene chce do niego podonczyc ps2 dvd i pc ale to juz ostatecznosc . Moze ktos posiada takowy model i moze wyrazic opinie na temat tego tv albo pocecic co innego z tej polki cenowej :) pozdrawiam krzysiek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/40253-mam-1400zl-i-chce-przenaczyc-na-tv-lcd/

Hm, no z tej polki cenowej to ja kupilem przyzwoity monitor do komputera 20" na matrycy S-IPS.

PS2 podlaczam do niego i wszystko elegancko smiga a nie mam niepotrzebnego grata w pokoju. Polecam takie rozwiazanie, u mnie sie sprawdza znakomicie zwlaszcza, ze pleja kupilem tylko dla jednej gry.

>krzysieklysy

Nie jestem za dobry w tym temacie, ale zdecydowanie odradzam podłączanie ps2 i innych konsol poprzedniej generacji do tv z taką rozdzielczością. Swego czasu miałem pierwszego X-klocka podpiętego do Samsunga HD ready 26 cali - koszmar taki,że nie dało się grać!

POZDRAWIAM!

>krzysieklysy

Nie jestem za dobry w tym temacie, ale zdecydowanie odradzam podłączanie ps2 i innych konsol poprzedniej generacji do tv z taką rozdzielczością. Swego czasu miałem pierwszego X-klocka podpiętego do Samsunga HD ready 26 cali - koszmar taki,że nie dało się grać!

POZDRAWIAM!

Dzieki za wasze sugestie a tv chce kupic bo stary zajmuje tyle miejsca ze musze zmienic a co do kolegi ktory napislal o monitorze to troszke nie zrozumialem pytalem ten o to ze chce miec televizje podlaczona :) pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Gość Przemski

(Konto usunięte)

Obawiam się, że w tej cenie bardzo trudno kupić w miarę dobry telewizor LCD.

Zamiast tego zdecydowałbym się na monitor LCD z tunerem TV.

za 1480 zł na allegro:

Samsung 22'' 225MW

z

TUNEREM TV + pilot

panoramiczny 1680 x 1050

HDMI, DVI, SCART, COMPONENT, ANT

Jeżeli natomiast tuner nie jest konieczny (bo np. używasz zewnętrznego tunera satelitarnego; a w ostateczności

można użyć tunera wbudowanego w zwykły magnetowid podłączony do monitora przez S-Video choćby) i byłbyś skłonny dołożyć trochę funduszy, warto zastanowić się nad tym:

HP Pavilion w2408h za 220 zł więcej

Full HD, 24 cale, szklana powłoka; bardzo ładny design i dobre wyposażenie; do tego znakomicie spisze się jako monitor komputerowy, jak i TV (HDMI)

z wad: matryca TN, ograniczone możliwości podłączeniowe

>Dzieki za wasze sugestie a tv chce kupic bo stary zajmuje tyle miejsca ze musze zmienic a co do

>kolegi ktory napislal o monitorze to troszke nie zrozumialem pytalem ten o to ze chce miec televizje

>podlaczona :) pozdrawiam

Nie napisales w pierwszym poscie, ze zamierzasz ogladac rowniez telewizje.

W takim wypadku telewizor to najlepsze wyjscie z sytuacji ;)

Ja napisalem tylko jak mozna sobie poradzic z ps2 bez kupowania zbednego telewizora.

>A z jaka rozdzielczoscia dziala PS2? Bo jezeli nizsza niz natywna tego LCD (co osobiscie obstawiam) to na >ekranie bedzie kaszana.

Oczywiscie ze nizsza, monitor smiga na 1680x1050. Jak na lcd obraz jest dobry. Moim zdaniem (mialem okazje porownac) nie gorszy niz na dobrym kineskopowcu 21". Dynamika i czern gorsza, za to lepsze kolory i kontrast.

krzysieklysy

Gwoli ścisłości, ten podany przez Ciebie Samsung 2032MW jest monitorem z wbudowanym tunerem TV. Tutaj jest link z opisem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Nawiasem mówiąc może być całkiem niezły, choć oczywiście to matryca TN, więc cudów nie można się spodziewać. Ja właśnie kupiłem na Agito.pl monitor z tunerem LG, konkretnie taki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Dostanę go na dniach, to powiem, co o nim myślę. Będzie podłączony w pokoju córki do odtwarzacza DVD Samsung HD850 kabelkiem DVI-HDMI, no i oczywiście zwykła antena. Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam po krotkiej przerwie nabylem na allegro za 1300zl lcd LG rz 27 lz 55 jest on bez hdmi ale posiada dvi 2 euro :P s-video i component.telewizor nie jest zly jak za ta cene powiedziecie czy oplacalo sie kupic ja mysle ze na razie mi starczy :) pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.