Skocz do zawartości
IGNORED

TECHNICS + HD2 + JAKIE MONITORY ?

adcool

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Na wstepie chciałbym was przywiatać oraz, spytać sie o w miare rozsądne oraz czysto obiektywną opinie dotyczącą sprzetu hifi,

W chwili obecnej posiadam amplituner Technics 2x100 (stereo) albo 5x 75 (D.Surround) współpracuje on z Prodigy HD2 oraz z kablami Klotz La grandge + altusy 110 (wymienione suby na magnata, srednie i wysokie pozostały standardowe)

Co do tych ostatnich chciałbym wymienić te kolumny myśle ze na jakieś monitory, w przedziale cenowym do okolo 800zl max mysle nad używanymi i tutaj zaczynają sie schody, na allegro masa sprzętu lecz nie wiem na co sie zdecydować a co najważniejsze aby nie wyrzucić pieniedzy w błoto..

Co mnie interesuje ? Muzyka stereo gatunki prawie wszystkie Vocal, chillout, house itp itd oraz filmy, z czasem chciałbym dokupić głosniki efektywne, oraz centralnyl...

Prosiłbym o jakies opinie..

Wiem ze temat jest załorzony bardzo podobny, lecz tam trwa bitwa jaka karta dzwiekowa jest lepsza, natomiast ja nie mam zamiaru jej wymieniać poprostu pytam o głośniki ;)

Pozdrawiam !!

https://www.audiostereo.pl/topic/40220-technics-hd2-jakie-monitory/

Mam technicsa i też chciałbym złożyć jakieś porządne stereo. Wiem tylko, że z amplitunerem Technicsa to nie wyjdzie.

Jeśli zależy Tobie na jakości dźwięku, a nie na efektywności przekazu to radzę zmienić amplituner na jakiś wzmacniacz stereo, a z czasem dokupić porządne monitory.

W takim razie co masz na mysli mowiac "jakosc dzwieku" a "efektywność" czy to nie idzie w parze ?

Poza tym, jak wspomnialem ogladam również filmy i tutaj samo stereo mi nie wystarczy... a w trybie stereo 2 x 100W sprzecik gra bardzo przyzwoicie,

Takze nie pytam co zmienić, lecz jakie monitorki dokupić ;)

Pozdrawiam !

Pisząc "efektywności przekazu" miałem na myśli 5 głośników i efekt surround czyli to co daje nam złudzenie naturalności i poczucia "live music". Napisałeś. że lubisz muzykę stereo, niestety jeśli nie wiesz co to jest jakość dźwięku to trudno Tobie coś doradzić. Amplituner Technicsa może grać przyjemnie, ale odbiega to daleko w tył od pojęcia Hi-Fi.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.