Skocz do zawartości
IGNORED

Problemy z Harman Kardon DVD 37

srubek13

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich Serdeczni !

Kupilem pare dni temu z polecenia kolegi Harman Kardon DVD 37 do mojego Amplitunera Harman Kardon AVR 630, i jestem negatywnie roszczarowany.

Same problemy,na brenowanych filmach chaczy,mp3 to samo! a najgorsze co mnie wyprowadza z rownowagi to informacja ukazujaca sie u gory ekranu mojego telewizora ze dolby digital jest niedozwolony przez kabel HDMI i zebym zmienil w meni na PCM dokladni brzmi to w ten sposow, napisze w jezyku niemieckim i angielskim polskiego jezyka nie ma (Dolby Digital über HDMI nicht verfügbar Audio über HDMI:setzen Sie Digital Out auf PCM ((Dolby Digital not available over HDMI for Audio over HDMI, set DIGITAL out to PCM) o co w tym wszystkim chodzi? poprostu nie wiem jak to skonfigurowac zeby mi tego nie pokazywalo!!! AVR 630 polaczony jest z DVD 37 coaxialem, a telewizor (Samsung LCD M86BD) kablem HDMI ktory byl dolaczony przy zakupie razem z DVD HK 37. Czy ktos ma podobny problem? czy mogl by ktos mi pomoc? bardzo prosze! i z gory serdeczni dziekuj.

Pozdrawiam

Mariusz.

https://www.audiostereo.pl/topic/40094-problemy-z-harman-kardon-dvd-37/

spokojnie niedenerwoj sie....

po pierwsze.... zmien w ustawieniach "digital output" na "bitstream", chyba ze juz tak miales a jak napis bedzie sie pojawiac dalej to mozna go wylaczyc, jest taka mozliwosc. U mnie przy takim ustawieniu dziala dzwiek prawidlowo.

po drugie....nie jestes posiadaczem uniwersalnego DVD do wszystkiego. Ja mam dokladnie to samo. Harman nie lubi syfnych płyt a zwlaszcza piratów za kilkanascie groszy i nagrywanych wysoka predkoscia. Podczas odtwarzania mp3 potrafi sie zatrzymac i przeskoczyc do kolejnego utworu. Ogladajac film DVD zdarzylo mi sie moze raz ze cos zachaczylo ale to byla raczej zjezdzona plyta.

Jesli duzo korzystasz do sluchania muzyki mp3 to zainwestuj w troche lepsze płytki (najlepiej Audio CD) i nagraj wszystko z mala predkoscia max x10, problem powinien sie zminimalizowac.

mialem wczesniej jakiegos Philipsa DVD model 5960, ktory ciąl doslownie kazda plyte i kazdy format, najwieksze syfy, problemu tego nie bylo.

Niestety ja tez bylem troche rozczarowany ze kupujac takiej klasy sprzet i za takie pieniadze, beda problemy ale nie ma sie czym przejmowac i uwierz mi ze konstruktorzy z Harmana nie postawili na uniwersalnosc tego sprzetu ale na jakosc uzytych materialow. Ponoc zawiera hi-end-owe przetworniki ktore slabo toleruja syfiaste nagrania ale za to masz obraz bardzo przyzwoity a przede wszystkim wysokiej klasy dzwiek. Naprawde znakomicie gra w stereo sluchajac plyt a takze mp3. Moze to jest i dodatkowa wada ale Harman gra lepiej po kilkudziesieciu minutach odtwarzania, im dluzej gra tym lepiej. Przeczytalem na tym forum opinie jednego kolegi ktory posiada model DVD25 i u niego jest dokladnie to samo.

dac znac czy cos ci sie udało wskorac....

Niestety, odtwarzacze CD/DVD Harmana są znane z kłopotów z odczytem niektórych nośników. Doświadczyłem tego na własnej skórze. Z tego co czytałem, winna nie jest sama mechanika (która z powodzeniem jest stosowana też u innych producentów), lecz soft sterujący servo, w którym Harman nieudanie miesza.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Hallo!

Masz racje czodaboy nagralem mp3 z predkoscja 10 a DVD z Predkoscia 8X i wszysto wychodz duzo lepiej!

a co do gornego wyswietlania tej informacji to trzeba przejsc na OK! i potwierdzic zeby wiecej tego nie wyswietlal.

A jezeli chodzi o plyty to kupuje zawsze dobrej jaksci,zazwyczaj VERBATIN przy nagraniu na SONY filmow DivX(AVI) z 4 2 nie chodza.

Pozdrawiam i Bardzo Dziekuje za porade

Mariusz

Witam. Przerabiałem ten sam problem z Harmanem. Ten sprzęt nie toleruje kiepskich płyt nagranych z zbyt dużą prędkością. Z moich doświadczeń i czasochłonnych poszukiwań wynika że najlepszymi płytami dla Harmana są TDK minusy nagrane z prędkością 4X. Jeżeli chodzi o stereo to gra przyzwoicie ale po bardzo długim wygrzaniu. Pozdrawiam

• 2 miesiące później...

Witam wszystkich serdecznie! Jestem nowym forumowiczem ,ale od dwóch lat wczytuję się w problemy tu poruszane .Wiedza i chęć pomocy są bezcenne.Dlatego postanowiłem zadać pytanie :Jestem użytkownikiem h/k dvd 37 połączonego kablem hdmi z h/k avr 247 .Moje pytanie czy jest możliwe zatrzymywanie się samoczynne odtwarzania płyt cd i dvd. W celu kontynuacji odtwarzania trzeba nacisnąć przycisk stop a następnie play i wtedy odtwarzanie jest dalej kontynuowane.Podczas odtwarzania jednej płyty zdarza sie to od jednego do trzech razy. Drugi problem to przeskakiwanie o dwie-trzy sekundy w tył w czasie odtwarzania.Zaznaczam że płytki są oryginalne i nowe.Proszę o wasze opinie i ewentualne sugestie jak rozwiązać te problemy.

u mnie bylo podobnie, podczas ogladania filmów Harman potrafił sie zatrzymac, pierwszy model DVD37 zacinał sie w pewnym miejscu i cos glosno w srodku pstrykało, zaniosłem do sklepu i wzialem drugi model i bylo podobnie z tym ze po zatrzymaniu podaczas odtwarzania wystarczylo odczekac ok 30sek i szlo dalej ale w kazdym razie nic nie pstrykalo. Odtwarzajac dlugie pliki mp3 bylo czasami jeszcze gorzej, Harman zatrzymywal odtwarzanie w pewnym momencie i przeskakiwal do kolejnej sciezki. Duzo pomagalo nagrywanie na markowych CDr-ach (DVD) i w najmniejszej predkosci.

Podobno w Harmanach nie jest problemem wadliwa zadna optyka czy mechanika stosowana w wielu innych konstrukcjach, ale zwalony soft. Cos za cos, brzmienie z tego Harmana powalalo wiele innych konstrukcji, nawet typowych odtwarzaczy CD ale niestety wkurwialo mnie chaczenie na filmach i DVD niesamowicie, bo wydajac ok 1200zł na sprzet oczekuje sie czegos innego, dlatego pozbylem sie tego modelu. Dodam jeszcze ze z odtwarzaczem CD HD970 tez nie bylo idealnie pod tymi samymi wzgledami, czywiscie tez sie juz pozbylem........

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.