Skocz do zawartości
IGNORED

Kelly KT2 za 750zl warto?

stecko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanko do fachowcow. Do sprzedania sa kolumny podlogowe w dobrym stanie Kelly KT2 za 750zl warto brac? Bedzie to gralo z Yamaha DSP A2 ... czy lepiej cos innego w tej cenie kupie z podlogowcow? z gory dzieki za info

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

https://www.audiostereo.pl/topic/40074-kelly-kt2-za-750zl-warto/

cześć,

słyszałem KT2 z Musical Fidelity A1. Nawet z nim grało w sumie nieciekawie, a podobno to dobrana para.

Sucha wywalona na pierwszy plan średnica. Należy ich koniecznie posłuchać przedtem. W ciemno możesz być rozczarowany.

dzieki za info ale nie mam mozliwosci sprawdzenia ich z moja yamaha:/ mysle tez o mission M35? lub Tannoy M3 ? warto zawracac sobie glowe nimi?:)

pozdr

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Dołóż trochę, albo ponegocjuj cenę, na tym nie ma wpadki. CUDO.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

co do tych z allegro to odpada bo obecnie mieszkam za granica i byl by problem z transportem:) no i nie odpowiadaja mi wizualnie ( przystane przy tradycyjnych podlogowkach) Mysle tez o mission m34i warto?:)

stecko, 10 Lut 2008, 17:30

Chyba nie potrafię ci doradzić, wchodzą w grę elementy wizualne, nie znam się na tym. Pytasz o Mission. To szmelc z supermarkketu. Królowa angielska ponoć słucha Mission, ale raczej nie tych.

Musical z KT2 może swietnie zagrać, szczególnie A1 lub A2. Kiedys słuchałem zestawienia bodaj z Coplandem CSA8 i było całkiem "kolorowo" i z wykopem ale wzmaki w klasię A raczej bedą jeszcze lepszym partnerem.

Biorąc pod uwagę cenę mozna się nawet pomylić :)

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Hmmm...powinno to fajnie zagrać tym bardziej, że ja słuchałem na Coplandzie, którego zawsze odbierałem jako trochę suchego i rozjaśnionego. Może po latach inaczej bym odebrał dźwięk KT. Tak czy inaczej za ową sumę KT2 to nie jest zła rzecz, chociaż raczej do ciepłych urządzeń.

nie wiem jak zagrałyby KT2 z dzisiejszą konkurencją ,ale zgodze się z xniwax,graja i to nieźle z ciepleiszymi wzmakami,pomimo ze obudowy nie były zbyt piękne(kwestia gustu) to już same głosniki były bardzo dobre(Audaxy i wysokotonowy-wifa w krótkiej tubce) zresztę podobne głośniki lub wręcz identyczne były stosowane w dużo droższych KT3,dodatkowym plusem tych kolumn jest bardzo wysoka efektywność KT2 rzeczywista.

?

dzieki za wszystkie podpowiedzi:) zdecyduje sie te Kelly w ''ciemno'' i mam nadzieje ze zagraja z moim dspA2. Jak tylko bede je mial to podziele sie z Wami... hmm no moze nie tak odrazu bo jeszcze nie mam cd'ka :) namietnie szukam czegos taniego i dobrego i chyba wezme yamahe cdx 596...

pozdr

mam jeszcze jedna wielka prosbe prosze o jakies foto kolumn z widocznymi glosnikami-- chcialbym si eupewnic prze zakupem czy nie byly kombinowane czy nie siedza tam jakies zamienniki bo by mi chyba cos peklo... zylka:)

pozdr

wersja w czarnej okleinie:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No nie wiem. Tam są całkiem fajne Audaxy. Tweetery Vify też przyzwoite. Opracować nowe zwrotnice i będzie grać. Tweetery przy okazji można zastąpić czymś lepszym. Patrząc pod kątem wartości materiałowej to 750zł nie jest złą ceną za takie części plus obudowy.

dzieki za foto ale zaczne od poczatku....:)

w czasie gdy przegladalem internet i pisalem posta na audiostereo jakas cwana bestia sprzatnela mi je sprzed nosa:/ moglem sie szybciej zdecydowac w ciemno:) ehh ... na otarcie lez wzialem(tylko te zostaly) Tannoy M3 za smieszne pieniazki(250zl para) w dobrym stanie. W sumie kupilem je z czystej ciekawosci:) Musze powiedziec jak na takie male kolumienki graja nawet nawet:) ale dalej szukam czegos troszke wiekszego i mocniejszego niz tannoy m3... Mam na oku Mission M34i w idealnym stanie .... tylko znowu nie wiem czy warto... i do ilu jest warto za nie zaplacic....

szukam audaxa HM170 Z0 właśnie do tych kelly kt 2 .praktycznie mogą być cale kolumny które przydały by mi sie na części jako ze posiadam kt2.kiedyś jedna z kolumn sie przewróciła i oderwał sie magnes .został z powrotem skręcony ale wolał bym mieć właśnie oryginalny głośnik (choć chwilowo korzystam tylko ze słuchawek).czy ktoś ma namiary na audaxa lub kelly kt 2.

stecko

o mnie | ignoruj | PW

stat: 692 / 303 / 3 12 Lut 2008, 22:14

dzieki za foto ale zaczne od poczatku....:)

w czasie gdy przegladalem internet i pisalem posta na audiostereo jakas cwana bestia sprzatnela mi je sprzed nosa:/ moglem sie szybciej zdecydowac w ciemno:) ehh ... na otarcie lez wzialem(tylko te zostaly) Tannoy M3 za smieszne pieniazki(250zl para) w dobrym stanie. W sumie kupilem je z czystej ciekawosci:) Musze powiedziec jak na takie male kolumienki graja nawet nawet:) ale dalej szukam czegos troszke wiekszego i mocniejszego niz tannoy m3... Mam na oku Mission M34i w idealnym stanie .... tylko znowu nie wiem czy warto... i do ilu jest warto za nie zaplacic....

spiesz sie zyc,za dlugo sie zastanawiasz.

nastepnym razem nie popelnie takiego bledu:)

ps te tannoy graja calkiem calkiem ... jestem pod wrazeniem jaki wydobywaja bas z glosniczka 16cm bodajze, naprawde potrafia uderzyc... nie pomyslalbym ze z takiego malego glosnika...

pozdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.