Skocz do zawartości
IGNORED

potrzebna koncowka mocy min.150rms

ostal1985

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W tym dziale allegro jest jeszcze "kupa" innych...

Jak zagrają ? Zależy z czym i gdzie ???

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

zukzukzuk, 9 Lut 2008, 00:52

>

Ukryta Zawartość

Prawie jak krell...

a poważnie mówiąc to cena jest "chora", bo to urządzeznie typu DIYa nieznanego pochodzenia i projektu... jest warte jakieś 20-30% ceny jaką rząda ten "osobnik" a i to po odsłuchu... wystarczy powiedzieć, że ostatnio Pioneer M-90 sprzedał się za coś koło 1300 zł. Ludzie nie dajmy się zwariować różnym "maniakom" ;-)

Ukryta Zawartość

>ostal1985

A Bose to nigdy żadnej końcówki nie wypuściło? Nie znam produktów tej marki i tylko tak pytam bo doczytałem w twoim "o mnie", że najbardziej byłbyś zadowolony ze sprzętu Bose.

bose robilo koncowki i owszem ale maja po 300watt rms na kanal i po 1200-1300wat poboru a do domu to chyba troszke za duzo....na ebayu idzie kupiec za 250-300euro ale moc troszke duza i mnie odstrasza

>ostal1985

Taki pobór to jakiś problem? Pralka automatyczna z grzałką też nieźle ciągnie, konwektory grzejcze "(i tzw farelki) w trybie max. grzania ciągną 2000W wpięte w gniazdko w instalacji w bloku i nic się nie dzieje.

Jak na raz nie poodpalasz wszystkich prądożernych urządzeń w domu to może to wcale problemem nie będzie.

A będziesz miał Bose które uwielbiasz. No i cena niska wg tego co podałeś. Same plusy.

Poza tym, jeśli końcówki mocy nie pracują w klasie A, to podany pobór jest maksymalny, w praktyce "spalanie" zależy od tego, jak gałka jest przekręcona (i od prądu spoczynkowego).

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

zoltar7

o mnie | ignoruj | PW

stat: 283 / 1508 / 2

9 Lut 2008, 10:56

zukzukzuk, 9 Lut 2008, 00:52

>http://www.allegro.pl/item309539469_jak_krell.html

Prawie jak krell...

a poważnie mówiąc to cena jest "chora", bo to urządzeznie typu DIYa nieznanego pochodzenia i projektu... jest warte jakieś 20-30% ceny jaką rząda ten "osobnik" a i to po odsłuchu... wystarczy powiedzieć, że ostatnio Pioneer M-90 sprzedał się za coś koło 1300 zł. Ludzie nie dajmy się zwariować różnym "maniakom" ;-)

Zaczynasz sie bawic w clo2? Slyszales moze kiedys Krella KSA 150? Oczywiscie odsluch jest tutaj konieczny ale uwazam ze cena nie jest wygorowana jesli to urzadzenie bez zenady mozna postawic kolo Krella.

Pamietam ta krellopodobna koncowke, byla juz kiedys na allegro(chyba rok temu). Chcialem ja nawet kupic ale bylem akurat za granica i balem sie troszke strzelac w ciemno.

Wyglada majestatycznie:)

>Discomaniac71

nie? a ja myślę, że wielokrotnie

Przykład z jednego z wątków, w którym jeden z podirytowanych kolegów cię wystopował:

"disco, może w końcu przestaniesz wypowiadać się na tematy techniczne o których masz pojęcie równie duże jak świeżo upieczony absolwent podstawówki"

Kolejny raz - niedawno w wątku "Znaleziska na ebay i Allegro". Jeśli tam znów się nie zorientowałeś że zaliczyłeś kompromitację to ... cóż, każdy rozumie tyle na ile pozwalają mu jego predyspozycje intelektualne.

Kolejny raz - wątek "Klub miłośników dobrych mini wież" - tam musiałeś się niesmacznie "wycofywać rakiem"

Gdyby przewertował dokładnie to forum, to trochę przypadków by może się jeszcze znalazło, ale podaję to co samo mi się "napatoczyło", szukać nie mam zamiaru.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

clo2 naprawde nie chce mi sie toczyc z Toba polemiki bo zaden z Ciebie partner do rozmowy. Gdybys uwaznie przesledzil te watki i mial jakas wiedze na temat audio a nie tylko spekulowal to moze mialbys nieco inne zdanie. A tak niestety zajmujesz takie stanowisko jakie jest Ci w danej sytuacji wygodne. Nie zaliczylem zadnej kompromitacji jak dotad i nie zamierzam a to ze przeciwstawiam sie klakierom senicza czy windowaniu cen do 200zl za kasete type I ktora kosztowala 6.50 USD za sztuke to juz tylko i wylacznie moja sprawa. Jak wiecej posluchasz i przestaniesz spekulowac to (moze) wtedy pogadamy.

>Discomaniac71

Obawiam się Disco, że z tą rozmową będzie trudna sprawa. Albo zaczniesz się zachowywać w rozmowie uczciwie i poważnie albo każda nasza rozmowa będzie się nadmiernie rozrastała, bo trzeba będzie na każdym kroku wiele z twojej wypowiedzi "prostować".

Ja na poziom dyskusji jaką prowadzą dzieci w piaskownicy nie zejdę, a na takim poziomie często są twoje wypowiedzi. Jak zechcesz się w końcu nieco w ogólnej kulturze rozmowy podciągnąć to niewykluczam kiedyś porozumienia;).

discomaniac71, 9 Lut 2008, 12:31

>Zaczynasz sie bawic w clo2? Slyszales moze kiedys Krella KSA 150? Oczywiscie odsluch jest tutaj

>konieczny ale uwazam ze cena nie jest wygorowana jesli to urzadzenie bez zenady mozna postawic kolo

>Krella.

Panowie nie kłóćmy się, człowiek ma problem i prosi o radę.

ps. discomaniac71 z całym szacunkiem, ale przestań w końcu usiłować kształtować ceny na rynku (upchnołeś już po ludziach swoje ESy? To se odpuść), przedmiotowa końcówka to DIYa a nie krell... nie jest wart wiecej niż kilkaset złotych. A co do cla2 to sorry disco ale clo2 może i jest troche zakręcony, ale szczerze mówiąć i tak mam dla niego więcej sympatii niż dla ciebie...

disco - kilka razye się skompromitowałeś, ale nie o tym.

"Zaczynasz sie bawic w clo2? Slyszales moze kiedys Krella KSA 150? Oczywiscie odsluch jest tutaj konieczny ale uwazam ze cena nie jest wygorowana jesli to urzadzenie bez zenady mozna postawic kolo Krella."

Słyszałeś to i stawiałeś obok Krella?

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

clo2 stwierdzilem tylko ze nie jestes dla mnie zadnym partnerem do dyskusji i ze wzgledu na (wybacz szczerosc) brak osluchania nie powinienes komentowac moich wpisow. A to ze kopiujesz nie zawsze zgodne z prawda opinie innych uzytkownikow tego forum bo sa Ci wygodne swiadczy tylko o tym ze nie potrafisz rzetelnie ocenic kto ma racje. Moze kiedys... Kto wie.

zoltar7 nie rob ze mnie handlarza bo nim nie jestem i nigdy nie bylem. Niczego nie reguluje. Nie ja ustalam ceny w Europie (a szkoda hehehe). To czy cokolwiek sprzedawalem i co konkretnie komu i za ile to tylko i wylacznie moja sprawa. Jak kazdy na tym forum szukam swojej konfiguracji tyle ze wzorem dla mnie nie jest tania budzetowka a naprawde drogie i dobrze grajace systemy. Chce sie w jakims stopniu w domowym zaciszu zblizyc do tego idealu. Po kilku latach przebywania na tym forum zawezilem swoje poszukiwania i wydaje mi sie ze pojde droga lete i Oli ktora kiedys zaniechalem. Jest jeszcze sporo do zrobienia ale mysle ze dam rade.

>Discomaniac71

Naprawdę przestań najlepiej wogóle już pisać w tym temacie. Bo jeśli chcesz to mogę "rozebrać na czynniki" twoją ostatnią wypowiedź, w której znowu kryje się wiele niedopowiedzeń i błędnych lub chybiających celu stwierdzeń. Ale naprawdę szkoda na to miejsca, aby na każdym kroku tropić czyjąś - delikatnie mówiąc - nieścisłość intelektualną.

Zajmuje to tylko dużo miejsca. A i tak inteligentny czytelnik twoich co niektórych wynurzeń wie z kim ma do czynienia. Zwieść możesz co najwyżej ćwierć inteligentów lub osoby które nie śledziły całego toku danej rozmowy.

Odpuść sobie disco i pisz najlepiej o tym, w czym się orientujesz, czyli o brzmieniu tych urządzeń których słuchałeś. A na resztę naprawdę szkoda miejsca i unikniesz też "wpadek" które stawiają cię w mało ciekawym świetle.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

annawroc

o mnie | ignoruj | PW

stat: 1302 / 1468 / 7

9 Lut 2008, 13:17

disco - kilka razye się skompromitowałeś, ale nie o tym.

"Zaczynasz sie bawic w clo2? Slyszales moze kiedys Krella KSA 150? Oczywiscie odsluch jest tutaj konieczny ale uwazam ze cena nie jest wygorowana jesli to urzadzenie bez zenady mozna postawic kolo Krella."

Słyszałeś to i stawiałeś obok Krella?

Jasne jasne ze sie skompromitowalem i w ogole nie powinienem slowa na tym forum pisac LOL. Niezle:) Moze zaczniesz czytac dokladnie moje wpisy? Bo podejrzewam ze na podstawie takiego pobieznego czytania i moze po czesci dla wlasnej satysfakcji zostala postawiona teza rozpoczynajaca powyzszy wpis. Napisalem wyraznie ze "odsluch jest konieczny" i "cena nie jest wygorowana jesli to urzadzenie bez zenady mozna postawic kolo Krella". Mam jeszcze raz napisac duzymi literami czy juz rozumiesz o co chodzi? Czy ja napisalem gdziekolwiek ze sluchalem tej koncowki? Nie. Ale chetnie poslucham jesli bedzie okazja. Znam Krella KSA 50 S. Niestety nie bylo mi dane sluchac wyzszego modelu. Uwazam ze to doskonale urzadzenie choc nie do konca miesci sie w mojej filozofii dzwieku.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

clo2 oki ja przestaje tylko powiedz mi jakie masz konkretne rady dla zalozyciela watku? I prosze na privie rozebrac na czynniki pierwsze moja wypowiedz. Ciekaw jestem co jeszcze wymyslisz.

no właśnie, napisałeś "Napisalem wyraznie ze "odsluch jest konieczny" i "cena nie jest wygorowana jesli to urzadzenie bez zenady mozna postawic kolo Krella"

tylko co w przypadku jeśli nie można bez żenady postawić koło krella? tego nie wiesz, bo nie słyszałeś, ale napisać musisz. Skoro lubisz sobie gdybać, to gdybaj. Wiem, wiem, tylko Tobie na całym forum nie (uwaga Twój ulubiony argument w polemice z każdym)"brakuje osłuchania" :))))

Bardzo dokładnie czytam Twoje wpisy i jak chcesz, to mogę kilka zacytować- będzie trochę śmiechu. Poza tym po Twoich aukcjach na allegro i psującymi się urządzeniami nie będę Cię nigdy traktował poważnie.

>Discomaniac71

>zoltar7 nie rob ze mnie handlarza bo nim nie jestem i nigdy nie bylem. Niczego nie reguluje. Nie ja ustalam ceny w >Europie (a szkoda hehehe).

Ale jakoś w sprawie cen bardzo często zabierasz zdanie i w dodatku jak rynek pokazuje ceny nie po twojej myśli, to protestujesz.

Pamiętasz - rozmawialiśmy o rynkowej cenie TA-F770ES w Polsce. Wyszło nam jakoś tak 1400zł z małym hakiem (m.in. tyle w normalnej licytacji dał najwyżej licytujący). Ile to było oburzenia m.in z twojej strony, że to za tanio bo to był niby egz. w stanie kolekcjonerskim i powinien kosztować ... no właśnie ile twoim zdaniem, bo poza tym że 1420zł to za tanio niczego się nie dowiedzieliśmy.

Potem nagle w przypadku aukcji z kolekcjonerską kasetą Pioneera zacząłeś krzyczeć że to za drogo i potencjalnemu kupującemu "wsadzać" że jak kupi to jest "pokręcony". Okazało się, że na ebay te kasety Pioneera schodzą w kosmicznych cenach.

No to mamy niekonsekwencję w twoim rozumowaniu - raz z Sony TA-F770ES cena za niska bo to sprzęt w stanie kolekcjonerskim kolegi zafopa, dwa kolekcjonerska kaseta Pioneera - i ... okazuje się że uważasz iż to za drogo (mimo że na ebay drożej), bo ... no właśnie, bo co?

Do dnia dzisiejszego nie możesz przyjąć albo zrozumieć, że ceny ustala rynek.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

annawroc

o mnie | ignoruj | PW

stat: 1302 / 1468 / 7

9 Lut 2008, 13:45

Poza tym po Twoich aukcjach na allegro i psującymi się urządzeniami nie będę Cię nigdy traktował poważnie.

Pokaz mi komu sprzedalem psujace sie urzadzenie? Poprosze o konkret: imie i nazwisko lub nick z forum (czekam na privie). Ewentualnie jakas konkretna opinie na tym forum ze ktos kupil cos ode mnie i cos sie zepsulo. Czytales moje komentarze na Allegro? Nie sadze. Wiec pieprzyc sobie mozesz ale do racjonalnych zarzutow trzeba miec podstawy. Jesli masz ochote podesle kilka opinii ludzi bardzo zadowolonych. Ale co ja pisze... Jakby tych aukcji bylo niewiadomo ile a ja przez kilka lat uzbieralem az 60 komentarzy z czego w 2/3 przypadkow bylem kupujacym. I co niezly handlarz ze mnie co? Wstyd i zenada do kwadratu.

czytaj ze zrozumieniem, gdzie jest napisane, że sprzedałeś komus coś, co się zepsuło? Sprzedawałeś rzeczy, które nagle się psuły w trakcie aukcji, a później o dziwo odżywały i nie były naprawiane :))

>Discomaniac71

... i cała durna, zdecydowanie zbyt długa i wogóle niepotrzebna dyskusja w wątku o Es-ach była spowodowana głównie twoimi mało ścisłymi twierdzeniami. A na koniec jak coś nie po twojej myśli, to wpisujesz bana. A wystarczyło tylko nie pisać bzdur i wogóle bzdurnej dyskusji by nie było.

Disco, nic już "rozbierał" nie będę. Naprawdę szkoda mi już czasu na pisanie wypracowań. Jak wspomniałem inteligentna osoba czytając twoje niektóre wypowiedzi wyraźnie widzi z kim ma do czynienia i to wystarczy.

Odpowiedz jeszcze tylko na pytanie:

Co bierzesz za podstawę, jak wyznaczasz ile za coś warto dać a ile nie. Bo jak do tej pory to w twoich "wycenach" zauważyłem pełną dowolność. Oświeć nas Miszczu, skoro ty znasz lepiej wartość sprzętu niż wyznacza go rynek to co to za pewna podstawa na której się wspierasz szacując ceny na rynku wtórnym?

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

clo2 gdzie napisalem ze rynkowa cena za 770 ES jest za niska? Jesli tak (a watpie) to przyznaje Ci racje ze tak nie jest. To bardzo wysoka cena jak za ten klocek. Co do owej kasety to chcialem sie Ciebie zapytac jakie masz doswiadczenie z deckami? Napisz mi na privie ile ich miales (modele marki) i jakich kaset najczesciej uzywales bo jakos w watku Kasjela "Magnetofon" nie widac Cie. Ja tylko zaprotestowalem (i nadal protestuje) przeciwko cenom 20-letnich kaset tzw "normalek" a wiec miernej jakosci ktore sa wiecej niz 10-krotnie wyzsze od ceny wyjsciowej sprzed wielu lat i jako czlowiek nieco w tym temacie zorientowany mam do tego prawo. Ciekaw jestem dlaczego moi owczesni oponenci takze nie wypowiadali sie nigdy w owym watku a nagle na temat kasety mieli duzo do powiedzenia. Pewnie jak zwykle chodzilo tylko o to zeby mi dopiec. Tylko ze ja to wszystko mam w glebokim powazaniu. Nie jestem na tym forum postacia anonimowa. W przeciwienstwie do wielu sa tutaj moje dane wlacznie z imieniem i nazwiskiem jest tez moje zdjecie. Jesli ktos ma ochote na prawdziwa polemike zapraszam na piwo.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.