Skocz do zawartości
IGNORED

Moda męska

saczek_XTRM

Rekomendowane odpowiedzi

Tak a propos pozwolę sobie zauważyć, że żadna dbająca o "opinię" suczka nie zamieni nawet słowa z kolesiem wystrojonym w tego typu koszulaka, najlepiej jeszcze wpuszczonego w spodnie, bo z wypuszczonym nawet selekcja na bramce "modela" odprawi z płaczem do domu.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

moda męska 2008 - sezon wiosenny

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-29-100000824 1202599354_thumb.jpg

post-29-100000825 1202599354_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

moda część II - styl biurowy

Ukryta Zawartość

post-29-100000822 1202599418_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

oraz coś dla melomanów / audiofilów

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Klasyka:

Ukryta Zawartość

post-1494-100000805 1202601740_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

Ale okulary to prawda (chyba jedyna u freaków) - w mojej grupie wszyscy oprócz mnie (! ;) noszą okulary - ale tylko jeden wygląda na frika (i to nierozpoznawalnego z dalszej odległości)

a nawet nie spodziewacie się, że programista może wyglądać jak prawie Pudzian ;)

to jest już klasyka obuwia ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ech chłopaki... gadacie głupoty, że aż szkoda gadać...

NIGDY nikt z Was nawet NIE SPRÓBOWAŁ nałożyć na siebie coś innego, tylko to co sąsiad

W Polsce panuje moda "globalna". Najlepiej pokazać to na kilku przykładach... kilkanaście miesięcy temu, jak pojawiły się w sklepach jednolite, niebieskie koszule to był szał ch*ja (za przeproszeniem). WSZYSCY nosili dokładnie to samo - czarny gajer+oczywiście niebieska koszula no i 50/50 z żółtym krawatem. I tak to trwało, trwało, aż w końcu się przejadło.. bo ile można nosić to samo?

Nie ginąca "moda" to czarne spodnie, czarna marynarka, czarny T-shirt (którynawiasem mówiąc pasuje tutaj dokładnie tak samo jak te białe trampki do garnituru - dobrze wyglądają póki z daleka patrzysz) czyli podsumowując moda "na grabarza". "Urozmaiceniem" powyższej mody jest dodanie jebitnego srebrnego krawatu i już jesteśmy elegantcy. Na to nikt nie mówi, że jest do dupy tylko, że na czasie i luzackie ;-). Inny klasyk to standardowy czarny gajer, biała koszula i wiśnowy krawat. I tak never ending story....

No, ale krata jest blee - najlepiej rzucić kilka fotek gości bez gustu i już swoją rację udowodniliśmy ;)

PS. Jak dobrze się w necie poszuka to takie same foty idzie znaleźć z koszulami w paski!

Więc co ... zostaje teraz tylko nałożyć obcisłego T-shirta z napisem "Titanic" i wyskoczyć na miasto!

A propos polskich butów... rok temu kupiłem przypadkiem coś z polskiej marki, co mogę tu śmiało polecić - "Wojas".

Saczek, ale dokładnie to samo dzieje się teraz z koszulami i spodniami...

Nastała moda na kratki i prążki wiec teraz wszyscy producenci produkują koszule w kraty (i to nie na lato), koszule i garnitury w prążki oraz porteczki z pasem na jajach.

Oczywiście nadal możesz kupić koszule i marynarki gładkie oraz normalne spodnie... Ale w cenach dwa razy wyższych od tych MODNYCH - powszechnie produkowanych (bo te tanie z wyprzedaży się już skończyły)...

Wychodzi na to, że MODNIE - >na czasie< ubierają się wyłącznie szmaciarze, którzy mogą kupić ubrania taniej od tych ubrań obecnie >niemodnych

Ale jeszcze jedno... We wpisie z 8 Lut 2008, 01:36 zamieściłes pośród zdęjć >szmaciarzy< ostatnie zdjęcie własnie eleganckiego ubrania w klasycznym stylu. Podobnie pierwsze zdjęcie kolejnego Twojego wpisu - ubranie w kolorze jasnym...

Wiec nie rozumiem na czym ma polegać ta modna inność, o której napisałeś?

Pewnie zarwałeś jakąś laskę, która czaczęła Cię "ubierać" ;)

>>Qubric, 10 Lut 2008, 09:45

>Saczek, ale dokładnie to samo dzieje się teraz z koszulami i spodniami...

>Nastała moda na kratki i prążki wiec teraz wszyscy producenci produkują koszule w kraty (i to nie na

>lato)

No dokładnie, dobry przykład. My jesteśmy w Europie chyba już na samym końcu przewodu pokarmowego....

>Wiesz, Saczek - może to nie jest MODNE, ale tak wygląda ELEGANCJA.

WYGLĄDA, ale tylko wygląda. Dokładniej mówiąc facetom wydaje się, że tak właśnie powinna wyglądać.

BTW. Nie, to nie żadna laska, poprostu obserwacje z Zachodniej Europy, gdzie faceci bardziej dbają o własny wygląd i nie boją się nałożyć czegoś innego niż czarna marynara.

...równie ważne jest przestrzeganie granicy, za którą elegancja przechodzi już tylko w ekstrawagancję...

Poza tym - te szare czy czarne - "bezpieczne" garnitury ze stonowanymi koszulami i dodatkami są często po prostu wymagane lub niejako "wymuszane" przez okolicznosci spotkania, osoby Kontrahentów itp... Taki styl ubierania budzi zaufanie, "odważne" zestawienia kolorystyczne niekoniecznie.

Co do mężczyzn w krajach Europy - jakie sytuacje miałeś konkretnie na myśli? Przeciętny Niemiec czy Włoch widziany przeze mnie na ulicy jakoś nie wzbudził pozytywnych skojarzeń, podobnie rozczarowałem się będąc w Paryżu...

Jedynym miejscem, gdzie rzeczywiście zaskoczył mnie urozmaicony i przemyślany styl ubierania (ale kobiet!) - byl Wiedeń.

Ale Saczek, jak patrzę na zdjęcie tego bezguścia w rózowej szmacie, wymietej koszulinie i przedartych jeansach to też bym sie bał cos takiego załozyć... Nie dlatego że rózowe (choć ten kolor mi nie pasuje) a dlatego że wygląda jak z lumpeksu w dodatku bez chocby próby wyprasowania :)))

Wiem, bo usiłowałem nosić takie bawełniane marynarki letnie (bez podszewki ale w nieco lepszych kolorach) i niestety nie nadaja sie one do koszuli (takie akurat pasuja do koszulek typu t-shirt, ale też nie tych typowych "chińskich" po 40 centów za TIRa;)

Dwa zdjecia Garniaków, które zamieściłes stanowczo bardziej mi się podobają... A na mniej zobowiązujące okazje można zastapić koszulę półgolfem i też będzie elegancko wyglądało. Elegancja jest (stety, albo niestety) bardzo konserwatywna.

a tak mi się wymskło na klawiaturze...

poza tym WCALE nie czepiam się. Chciałem zaczerpnąć trochę wiedzy od kogoś z klasą. W końcu uczyć się trzeba od mistrzów. I jeszcze jakieś ubranie na rąsie by się przydało...

Qubric, 10 Lut 2008, 10:44

>Ale Saczek, jak patrzę na zdjęcie tego bezguścia w rózowej szmacie, wymietej koszulinie i

>przedartych jeansach to też bym sie bał cos takiego załozyć...

Przede wszystkim zupełnie inaczej będzie odbierany na przykład Brad Pitt, David Beckham czy model na wybiegu (nawet w tej różowej szmacie) a całkiem inaczej anonimowy przeciętny Kowalski na ulicach Poznania czy na randce z większością normalnych lasek mieszkających w Polsce a nie w Paryżu i żyjących w Polsce a nie w katalogach mody, Bravo Girls i cukierkowych serialach. Poza tym jeśli już o laskach mowa, to po pierwsze raczej słabe wrażenie na nich robią wypacykowani gogusie, zwłaszcza faceci bez pomysłu na siebie bezmyślnie kopiujący aktualne trendy, a tym bardziej te już nieco mniej aktualne, bo tak zwana "moda" ma to do siebie o czym pisał Qubric i to nie tylko w temacie ubierania się, ale ogólnie pseudo stylu życia, który jest cool i trendy w danym sezonie. Większość (fajnych) lasek już tym rzyga i jest zwyczajnie znudzona kolejnym "takim samym" kolesiem, który tak samo wygląda, to samo robi, tak samo gada, tak samo się zachowuje czy nawet tak samo się rusza, bo właśnie się ocknął z zimowego snu, tyle że nieco za późno i jeszcze o tym nie wie, że jest pół roku albo rok do tyłu za potencjalną "konkurencją" ;) Ona już na pierwszej randce wie albo przynajmniej się domyśla co może być dalej, bo prawdopodobnie nie raz i nie dwa już ten temat przerabiała, więc taki pacjent jest dla niej atrakcyjny, pociągający i nieprzewidywalny jak... jak program telewizyjny na Święta Bożego Narodzenia czy dla nas na przykład kolumny podłogowe za 999PLN stojące w supermarkecie. Tak samo dla lasek modni chłopcy z żurnala, bo fajna dupa sama przyciąga adoratotów i większość amantów już "tego" na nich próbowała, więc... więc próby bycia modnym i stworzenia własnego wizerunku na podstawie fotek w necie czy kolorowych gazetkach prawdopodobnie skończą się na byciu jednym z wielu i kolejnym takim samym czyli nudy krótko mówiąc, a nudy to raczej ostatnie o czym marzy większość fajnych lasek na tej planecie, no tak czy nie?

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

>>Staszek_s, 10 Lut 2008, 10:38

Zdziwiłem się Twoim wpisem.. Włosi to chyba jeden z najlepiej ubranych narodów Europy (przynajmniej wg mnie). Potrafią się ubrać z klasą i chociaż może tego aż tak bardzo nie widać w okresie zimowym o tyle np. w pierwszej lepszej restauracji (nie jakiejś mocno wyszukanej) można zobaczyć, że ubierają się z klasą. Oczywiście pod swój styl. Kolory żywe są tam bardzo modne.

Niemcy ubierają się bardziej stonowano, niemniej jednak z gracją i na pewno nie monotonnie na jedno kopyto. We Francji nie byłem.

>>Parantulla

Moim zdaniem jesteś w błędzie. Właśnie przeciętny Kowalski ubiera się przeciętnie i nic ponad przeciętnego nie ma na pierwszy rzut oka sobą do zaoferowania. Żeby zaciekawić drugą osobę trzeba mieć coś (w sobie, na sobie, whatever) co zainteresuje i odróżni Ciebie od reszty.

parantulla, 10 Lut 2008, 11:45

>Qubric, 10 Lut 2008, 10:44

>

>>Ale Saczek, jak patrzę na zdjęcie tego bezguścia w rózowej szmacie, wymietej koszulinie i

>>przedartych jeansach to też bym sie bał cos takiego załozyć...

>

>Przede wszystkim zupełnie inaczej będzie odbierany na przykład Brad Pitt, David Beckham czy model na

>wybiegu (nawet w tej różowej szmacie) a całkiem inaczej anonimowy przeciętny Kowalski na ulicach

>Poznania czy na randce z większością normalnych lasek mieszkających w Polsce a nie w Paryżu i

>żyjących w Polsce a nie w katalogach mody, Bravo Girls i cukierkowych serialach.

saczek_XTRM, 10 Lut 2008, 16:23

>>>Staszek_s, 10 Lut 2008, 10:38

>

>Zdziwiłem się Twoim wpisem.. Włosi to chyba jeden z najlepiej ubranych narodów Europy (przynajmniej

>wg mnie). Potrafią się ubrać z klasą i chociaż może tego aż tak bardzo nie widać w okresie zimowym o

>tyle np. w pierwszej lepszej restauracji (nie jakiejś mocno wyszukanej) można zobaczyć, że ubierają

>się z klasą. Oczywiście pod swój styl. Kolory żywe są tam bardzo modne.

przepraszam, galiano to wyjątek potwierdzający regułę? :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

TomekL3, 10 Lut 2008, 16:32

>dokładnie

hm, istnieje wyraźna różnica jak się na ciebie kobiety patrzą kiedy jesteś

lepiej ubrany a jak w dzień przeciętniejszy

trudna do przeskoczenia dla wyobraźni jest róznica w stylu wybiegu dla modeli

a w normalnym ubieraniu się- ciężko trafić na odpowiednie zdjęcia

>>Horst

nie piszmy o "twórcach" mody, bo to nie ma sensu - oni robią dobre ciuchy dla takich osób jak Madonna i cała reszta show biznesu. Tam trzeba wylecieć z czymś niecodziennym, nie koniecznie ładnym.

>>a_men, 10 Lut 2008, 16:31

Żadna laska na szmaty nie poleci, prędzej już na Twój portfel. Ale zawsze lepiej wyglądasz niż przeciętny Kowalski. Widać, że dbasz o siebie a to już dla kobiet sporo znaczy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.