Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki najlepszy wzmacniacz pod gramofon ?

dropson123

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się nad kupnem porządnego wzmaciniacza do słuchania muzyki elektronicznej.

Waham się pomiędzy dwoma modelami :

MARANTZ PM-80

PIONEER A-705R

Który z nich będzie grał lepiej pod gramofon TECHNICS SL-QD3 luc odtwarzacz CD ??

https://www.audiostereo.pl/topic/39998-jaki-najlepszy-wzmacniacz-pod-gramofon/

wydaje mi się, że lepiej aby nie grał pod, tylko obok ;o) no i dobrze, że nie nad, bo by było ciężko klapę otworzyć ;o)

przepraszam, nie mogłem się powstrzymać ...

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

• 4 lata później...

Podnosze bo ciekawy temat sie zapowiadał i umarł.

Z ciekawości powiem ze miałem podłączony gramiak do amplitunera Denon avr-3802, po zakupie sony TA-F500ES jakość dźwieku z gramofonu o wiele lepsza i poziom głośnosci z CD I Phono taki sam ,gdzie w avr-3802 gramiak grał dużo ciszej.

Róznica dźwieku miedzy tymi dwoma urządzeniami przy sygnale z CD niewielka, ale z sygnałem z gramofonu bardzo duża.

Prosty wniosek że kiedys bardziej sie przykładali do przedzmacniaczy gramofonowych.

Ciekawe jak inne wzmacniacze? Ponoc luxman L-410 jest dobry ale nie słyszałem. Z drozszych audiolab 8000, ale to tylko z opinii innych.

Atoll IN200 Signature, CD-Primare CD-31, Pioneer PL30LII, preamp Buphono, Kolumny-Tannoy XT8F, Kabel gł.-Tellurium Q Ultra Blue, DAC SMSL SU-9, Streamer Raspberry Pi

Ja jestem bardzo zadowolony z mojego Rotela RA-06. Ciągnie sygnał z gramofonu Dual 505-4. Największym problemem to są u mnie teraz... stare zniszczone i smażące płyty, do których niestety mam sentyment ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.