Skocz do zawartości
IGNORED

Audionova Galatea MK3 wie ktoś coś onim?

Karol_Szymanowski

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam dobrego w miarę taniego do 300 zł interkonekta z pośród gąszcz kabelków zainteresował mnie ten Audionova Galatea MK3 mam tylko pytanie czy ktoś o nim słyszał chciał bym uzyskac więcej basu oraz tylko rozjasci wysokie tony !

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-17632-100002150 1201459222_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zakup 2 X Belkina i po kłopocie.

Lepszego kabla do 800 zł nie znajdziesz.

pzdr

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Audionovę sobie daruj. Szkoda kasy. Kabelki robię przeciętne + dobry marketing i tyle. Szkoda kasy.

Niestety nie doradzę Ci kabelka, nawet nie wiem z czym to ma zagrać. A nie z każdym sprzętem uzyskuje się ten sam efekt przy pomocy tego samego kabelka

Polecam phobos , ponoc wielu go chwalilo.

Audionova robi solidne kabelki , ja tam nie wierze w magiczne dzialanie kabli , po prostu autosugestia.

Gdyby kabelki mialy az takie znaczenie to ludzie by masowo je kupowali zamiast dobrego sprzetu hifi.

Slepe testy zazwyczaj wszystko weryfikują.

kabelki nie grają. Za to mogą wiele zepsuć. Szukamy takich , które jak najmniej psują.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Interkonekt PROTEUS Silver Edition.

Izolacja zewnętrzna wykonana jest z bardzo elastycznej i żywotnej powłoki PVC.

Aby utrzymać jakość interkonektu w każdym calu, zdecydowaliśmy się na zastosowanie końcówek najwyższej jakości (lifetime guarantee) pokrytych solidną warstwą złota. Sprawia to, iż technologicznie i optycznie PROTEUS staje w ścisłej czołówce światowego HI-ENDu. BRZMIENIE: Efekt jest niesamowity, Proteus wcale nie jest ostry jak to bywa z reguły ze srebrem... co powiecie nato ?????????? dobrze sie zapowiada jest sens to kupować ??????

Interkonekt PROTEUS miałem tem kabelek i załuje że go zbyłem lecz za ta cene kupisz używkę SONUS OLIVA obecnie takową mam i wcześniejsza rozpacz mija i to szybko

Sprawdź tylko ile kosztuje ten kabelek sprzedawany pod nazwą Alphard. Zdaje się że zaoszczedzisz trochę, a recenzje w prasie będziesz miał lepsze. Byc moze sprzedają go jeszcze pod innymi markami ale to cieżko wysledzi.

Pozdrawiam

Sory odnosnie dźwięku- poprawia się zdecydowanie rozdzielczośc, namacalnośc instrumentów świetna, wysokie tony nabieraja wybrzmienia. Gorąco polecam w wersji Alphard.

asfanter z tym alphardem mówiłeś poważnie czy tylko jaja sobie robisz ja już jestem tak skołowany że sam nie wiem co wybrać :) ale widząc po waszych opisach to audionove nie za brdzo wypada w waszych opiniach :)

Oczywiscie że serio. Poczytaj recenzje w HiFi- kable Alpharda sa rekomendowane a sprzedawcy upieraja się że to to samo tyle że pod różnymi nazwami żenią, nie wiem sam co sie dzieje ale kabli Alpharda sluchałem i glosnikowych i IC i graja jak napisałem.

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Oczywiście tak serio to pojęcia nie mam co do faktycznego pochodzenia tych wszystkich kabli, sprzedawcy twierdzą że to jedna fabryka w Chinach wszystkich zaopatruje, sam chetnie dowiem się czegos więcej. W sklepach są jeszcze pod innymi nazwami, ale faktycznie najwyzej oceniane sa chyba Alphardy, ale to pewnie jeszcze sprawa miedzy dystrybutorem i redakcja itd.

Pozdrawiam

słuchałem tego wynalazku alpharda. Występuje też chyba pod nazwą MRS... mam zdanie zupełnie przeciwne - ten kabel to szkodnik. Ale to moje zdanie - może komuś w jakiś psosób się w system wkomponował.

może będę tendencyjny, ale Anti przy obecnym kursie $ to fajna propozycja - moze ktoś z posiadaczy z poprzedniego dużego zamówienia chciał by się pozbyć. Polecam. Kabelek zdaje się nie wnosić nic. Nie muli w przciwieństwie do wielu kabli.

Karol_Szymanowski, 30 Sty 2008, 22:42

>Kupiłem na allegro Koltz LaGrange GY107 R-Audio zobaczymy jak to zagra napisze odpowiem za 3 dni

>paczka przyjdzie .....

Zagra marnie, choć w tej cenie to całkiem niezły kabelek. Tak na marginesie sporo taniej wychodzi jak samemu kupisz kabel wtyki i polutujesz.

Co do Audionovy to IMHO bardzo fajne kable - przynajmniej w swoim przedziale cenowym. Miałem Proteusa - dobrze spisuje się w ciemnym albo lekko zamulonym systemie, w którym trzeba trochę wyeksponować "górę". W tej chwili używam Galatee MK3 i jestem bardzo zadowolony. Galatea jest przeciwieństwem Proteusa - wygładza trochę dźwięk ale go nie zamula - pasuje raczej do jasnego toru.

Seba- napisałem że oficjalnie kable alpharda dostały mocne rekomendacje, a kto to produkuje i czy Audionova to to samo to juz inna sprawa - nie moja. Faktem jest że gdyby kosztowały po kilka. czy kilkanascie tysięcy za sztuke to nikt by się nie zdziwił. fajnie w sumie z tą produkcja w Chinach mozna miec za grosze takie zabawki.

>Karol_Szymanowski,

Nie poczekałeś i kupiłeś na Allegro kabel w ciemno. Typowy błąd.

Po pierwsze nie napisałeś z jakim sprzętem ma to grać. Kupowanie droższych kabli przy sprzęcie do ok. 3000 pln za urządzenie w moim pojęciu MIJA się w ogóle z celem. Różnice są naprawdę marginalne. Wywody kolegów w tym temacie pominę milczeniem.

Ja sprawdzałem kilkanaście kabli na swoim MF i droższych i taniszych. Generalnie jest tak że miedź łagodzi, a srebro wyostrza dźwięk. Co do kalbi Audionova:

- Phobos (ktoś o nim wspominał), tani jak barszcz (nie wiem czy jeszcze produkują). Daje aksamitny, przyjemny diźwięk, nic nie wyostrza, ale też nic specjalnie nie tłumi. W moim pojęciu wart swojej ceny. Co ciekawe to właśnie on został u mnie w domu.

- Proteus - nie podobał mi się ten kabel od początku. Wykonanie nardzo dobre, ale dźwięk ? Wyraźnie wyostrzona góra, słaba kontrola wyższych tonów. Być moze w jakimś zamulonym zestawie się sprawdzi, generalnie nie polecam.

Jeśli Proteus według Ciebie NIE wyostrza dźwięku to nie mam bladego pojęcia jaki zestaw masz w domu. Musi być maksymalnie zamulony (bez urazy).

W przyszłości NIGDY nie sugeruj się opiniami z forum i NIE kupuj nic w ciemno. Szkoda kasy.

deep

Powiem tak stwierdziłęm iż mnóstwo jest opinii zachwalających cudo Koltza la grande 107 i również dużo sprzeciwów do jego jakości. Stwierdziłem sam to przetestować na własniej skurzę : człowiek najlepiej uczy sie jednak na błędach następny kabel pewnie będzie bardziej przemyślany ....czekam na paczkę z kabelkiem zobaczymy jak zagra na Denon DCD-1460+wzmacniacz słuchawkowy lampowy+ Senheizer HD600 słuchaweczki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.