Skocz do zawartości
IGNORED

opinie o marantz cd6002

radark

Rekomendowane odpowiedzi

wpisz w wyszukiwarke, a napewno dostaniesz odpowiedz. Temat byl juz poruszany.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

• 2 tygodnie później...

Porównywałem go z moim Samsungiem HD-950 (dałem za nówkę 350 zł) i różnica była minimalna na korzyść Marantza (który kosztuje chyba 5x więcej). Z tym, że Samsung obsługuje format SACD i tym wg mnie "bije" 6002 na łeb;)

Bardzo typowy ( dla mnie ) dzwięk dla Marantza . Przyzwoita analitycznośc , lekko wycofane całe pasmo słyszalne . Nautralnosc kosztem mikrodynamiki . Generalnie urządzenie "uniwersalne" dla róznego rodzaju dynamiki. Odnosze wrażenie ze działanie HDAM ( w porównaniu z cd-6000 i cd-7300 ) zostało mocno ograniczone. Postęp wobec cd-5400 ( znanego jako cd-5001) oraz denonka 700.

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

CD-6002 mam od 3 tygodni, kupiony do systemu słuchawkowego. Dla mnie wart jest tych 1350 zł (MFE), dodatkowo ze względu na świetny wzmacniacz słuchawkowy, który gra z klasą niezależnego, w pełni neutralnego wzmacniacza, serwując tyle ciepła średnich tonów ile ich jest w nagraniu.

Moje K701 po 500 godzinach grają z CD-6002 wyśmienicie. Bas jest jędrny i głęboki, mimo że to tylko 18 mW/32 Ohm. Świetna, niemęcząca szczegółowość.

Mam tylko wątpliwości co do zdolności napędu do niezakłóconego odczytywania źle tłoczonych płyt. Jest to albo ułomność tego urządzenia, albo ma to coś wspólnego z odczytem płyt zabezpieczonych.

Nie da słuchać CD Możdżera "The Time". Trzaski są co kilkanaście sekund.

• 3 tygodnie później...

Pytanie do uzytkownikow . Czy cd posiada wyjscie regulowane tzn czy mozna regulowac za pomoca pilota sile(glosnosc) sygnalu?

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Nie , analog ma stałe napięcie

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

• 2 lata później...
  • 3 lata później...

Jak pamiętam , chyba najbardziej bezosobowy odtwarzacz jaki miałem , przy tym był nieco ostry zbyt jazgotliwy na górze i jakby zimny w brzmieniu ...może z gorącą nasyconą barwami lampą ? ...byłby dobrym rozwiązaniem ....chyba ....cd 6000 bardziej ciepły i słodki ...trochę zamula i zawęża stereofonię , ale po otwarciu " , czyli zdjęciu ograniczników tuż przed wyjściem analogowym / czyli 4 kondensatorki i 4 tranzystorki + lepsze gniazda / ...otrzymujemy przekaz ; otwarty , nieskrępowana przestrzeń ze świetnym wglądem w stabilne wydarzenia na scenie , szczegółowość , kontury i smak raczej prawdziwych barw oraz trochę ciepła i słodyczy ... nawet samemu można to wykonać , potrzebna jest lutownica kawałek srebrnego pręcika / np 0,80/ od złotnika i nowe gniazda ....efekt może być zadziwiający , szczególnie z dobrym towarzystwem "

Jak pamiętam , chyba najbardziej bezosobowy odtwarzacz jaki miałem , przy tym był nieco ostry zbyt jazgotliwy na górze i jakby zimny w brzmieniu ...może z gorącą nasyconą barwami lampą ? ...byłby dobrym rozwiązaniem ....chyba ....cd 6000 bardziej ciepły i słodki ...trochę zamula i zawęża stereofonię , ale po otwarciu " , czyli zdjęciu ograniczników tuż przed wyjściem analogowym / czyli 4 kondensatorki i 4 tranzystorki + lepsze gniazda / ...otrzymujemy przekaz ; otwarty , nieskrępowana przestrzeń ze świetnym wglądem w stabilne wydarzenia na scenie , szczegółowość , kontury i smak raczej prawdziwych barw oraz trochę ciepła i słodyczy ... nawet samemu można to wykonać , potrzebna jest lutownica kawałek srebrnego pręcika / np 0,80/ od złotnika i nowe gniazda ....efekt może być zadziwiający , szczególnie z dobrym towarzystwem "

Sam robiłeś? Możesz zdradzić jak to się robi? Ewentualnie wykonałbyś taką modyfikację?

Jak myślisz że tranzystorki mute oraz kondensatory separujące spowodują cytuję "...przekaz ; otwarty , nieskrępowana przestrzeń ze świetnym wglądem w stabilne wydarzenia na scenie , szczegółowość" to się chyba jakiegoś niezdrowego SciFi naczytałeś :)

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.