Skocz do zawartości
IGNORED

Prof. Jan Tomasz Gross

graaf

Rekomendowane odpowiedzi

e tam, żadną ostatnią, bartoszewski, gross

to są święte krowy, ludzie którym wszystko wolno, i nikt w odpowiednio masowym wymiarze się nie ośmieli zgłosić sprzeciw wobec tych "ludzi z piękną kartą"

graaf, 22 Sty 2008, 12:29

>Dziękuję Panie Profesorze!

>kropla drąży skałę

>dyskusja wokół Pańskiej książki stała się tą ostatnią kroplą

Chyba się popłaczę. Wzruszający wpis.

Tak, tak. Pan profesor codziennie czytuje namiętnie audiostereo.

Gross to arbuzMC.

Re: Horst, 22 Sty 2008, 12:32

>e tam, żadną ostatnią, bartoszewski, gross

>

>to są święte krowy, ludzie którym wszystko wolno, i nikt w odpowiednio masowym wymiarze się nie

>ośmieli zgłosić sprzeciw wobec tych "ludzi z piękną kartą"

jaki sprzeciw? po co mieszać w to Bartoszewskiego?

jaki "masowy wymiar"?

• Redaktorzy

"kropla drąży skałę dyskusja wokół Pańskiej książki stała się tą ostatnią kroplą"

Bardzo pięknie, ale nie napisałeś, co nastąpiło po wydrążeniu? Odpadła ci jakaś ważna część ciała, jak temu chłopczykowi z dowcipu, co to miał złotą śrubkę w pępku?

Re: muls, 22 Sty 2008, 13:03

>graaf..ty tak z przekąsem,czy z przekonaniem.Tak czy siak oberwie ci sie .A ja popatrze.Ale ja z

>przekonaniem-Niech zyje prof.Groos.

ja też z przekonaniem! :-)

Re: jozwa maryn, 22 Sty 2008, 13:03

>"kropla drąży skałę dyskusja wokół Pańskiej książki stała się tą ostatnią kroplą"

>

>Bardzo pięknie, ale nie napisałeś, co nastąpiło po wydrążeniu? Odpadła ci jakaś ważna część ciała,

>jak temu chłopczykowi z dowcipu, co to miał złotą śrubkę w pępku?

tak (zrozum sobie jak chcesz)

graaf, 22 Sty 2008, 12:29

>Dziękuję Panie Profesorze!

>

>kropla drąży skałę

>dyskusja wokół Pańskiej książki stała się tą ostatnią kroplą

Nie wiedziałem, że kibel jedną kroplą można spuścić...

>>kropla drąży skałę

>>dyskusja wokół Pańskiej książki stała się tą ostatnią kroplą

>

>Nie wiedziałem, że kibel jedną kroplą można spuścić...

pisałem "skała" nie "kibel"

co Ty z tym kiblem?

chyba że "kibel" miałby być metaforą tego co mi "odpadło" (="zostało spuszczone")

no faktycznie niezły "kibel"

ale kropel potrzeba wiele, ostatnia dyskusja to była ostatnia kropla

dlatego lepsza jest metafora łba zakutego jak skała - i ta skała w końcu pęka

tak, konkretnie oświeciło mnie kiedy na prof. Grossa rzucili się nawet Życiński i Olejnik "ręka w rękę" z Radyjem

a k. Dziwisz z o. Rydzykiem w jednym stanęli domku!

to było "coś niesamowitego"

oj chyba większy - bo temat "zgody" większy

tak czy owak zadziałał u mnie zwykły u mnie mechanizm podejrzenia - "wszyscy się rzucają na tego gościa - to niechybny znak, że on może mieć rację i to cholernie ważną rację!"

a szarże poprowadzą k. Dziwisz i o. Rydzyk jadąc na jednym wierzchowcu, oczywiście białym?

prof. Gross zjednoczył kościół polski toruńsko-krakowski i cały toruńsko-krakowski (jak dwie kiełbasy - toruńska i krakowska) "Polski Naród" od Moniki Olejnik do Jerzego Roberta Nowaka

cud cud cud polskości!

Re: muls, 22 Sty 2008, 14:20

>aaaaaaaaa rozumiem graaf.Groos spasował ci jako siła wreszcie ktora wreszcie połaczyła siły.Taki

>wspólny wróg?A nie to co napisał.

to nie tak, to że "siły się połączyły" to było dla mnie "światełko alarmowe"

zadałem sobie pytanie - dlaczego?

oczywiście, że ważne jest to o czym pisze, a także to o czym mówi i o czym mówią i piszą jego krytycy i dlaczego to robią

Graaf,

Nie miałem zamiaru żartować w tym wątku. Przywołanie n.p. MuppetShow w odniesieniu do kreowania Grossa na medialną gwiazdę, jest moim

zdaniem uprawnione. Zastanawiasz się w swoim wątku dlaczego Gross tak zjednoczył wiele osób ? Uważam, że tak samo jak jednoczy wiele osób, we wspólnej ocenie, facet biegający z siusiakiem na wierzchu, w środku miasta. Wyczuwam tutaj nie chęć rzetelnego przypomnienia Polakom ich historii tylko raczej symptomy autopromocji i zrobienia kasy na cudzym nieszczęściu.

Z pozdrowieniami

Gustaw

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeżeli tak dalej pójdzie to prof. Gross będzie bardziej literacko płodny od Lenina.

Prawdziwy altruista. Czy całość honorarium przeznaczy na ofiary konfliktu Izrael-Palestyna czy też wpłaci na własne konto ?

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Przypomnę ci, Gustaw, że Gross nie zaczął się od "Sąsiadów". Pisał już wcześniej o polskiej opozycji i generalnie ma zasługi i wiedzę w tej dziedzinie. I jeszcze jedno - nie mylmy Grossa z jakimś obywatelem Izraela. To nasz człowiek, polski emigrant. Nikt tak nie przywali Polakom jak drugi Polak. Gdyby to był jakiś Niemiec, Amerykanin czy (niech tam) izraelski sefardyjczyk, to by tak nie zabolało. Tylko nasz zna nas tak dobrze. A że jest trochę mantyka (co widać po gębie, nie chciałbym mieć zajęć z takim profesorem), to pojechał w sam nerw, bez krępacji. Se la wi.

Re: Gustaw, 22 Sty 2008, 14:55

>

Ukryta Zawartość

>

>Jeżeli tak dalej pójdzie to prof. Gross będzie bardziej literacko płodny od Lenina.

>Prawdziwy altruista. Czy całość honorarium przeznaczy na ofiary konfliktu Izrael-Palestyna czy też

>wpłaci na własne konto ?

a co to ma do rzeczy? a zwłaszcza "Izrael-Palestyna" i konto Grossa?

a p. Rowling na co wpłaciła za Pottera?

a producenci filmu "Pasja" zarabiający na wierze prostych ludzi i na "Męce Pańskiej"?

na co poszły pieniądze z "Pasji"? na fantasmagorię "Apokalypto"? zawsze mnie to ciekawiło jak widziałem cały ten "Pasyjny" szoł-biznes

i najważniejsze - co to wszystko ma do rzeczy?

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.