Skocz do zawartości
IGNORED

Co byście kupili za ok 3 tys zł do 13 m2

Gość Angela

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Angela

(Konto usunięte)

Czesc:) W sumie te tematy sie juz powtarzaly,ale co tam:) Mam 13 m pokoik,jest wąski ale długi i chciałabym kupić jakis fajny niedrogi sprzet :) tak do 3 tys.Myślałam o wzmacniaczu DENON PMA-495R i kolumnach DALI Blue 3003.Czy dobrze wybrałam?Czy to pasuje do siebie?Jaki do tego tani odtwarzacz?Nieznam sie na tym za bardzo.Co wiecie o firmie dali?czy to dobry sprzet?Przepraszam za te pytania,wiem,ze są nudne,ale nie wszyscy sie na tym muszą znać:]

Przyzwoite "niebieskie" Dali zaczynają się od 5005. Niżej nie warto mierzyć, szkoda pieniędzy. Z drugiej strony do 13m2 będą trochę za duże i bas może się wzbudzać. Jeśli na sprzęt i kolumny możesz wydać razem nie więcej niż 3tys. to radzę Ci zapomnieć o dzielonych segmentach, bo za te pieniądze trudno coś sensownego zebrać. Na Twoim miejscu pomyślałbym o Yamaha Piano Craft. To taka miniwieża z audiofilskimi aspiracjami. Wygląda i brzmi naprawdę dobrze. Do trzynastu metrów jak znalazł.

Pzdr.

P.S. Warto by jeszcze napisać, czego słuchasz i jaki dźwięk preferujesz.

przydało by się jeszcze podać dokładniej rodzaje muzyki jakiej słuchasz, co najbardziej lubisz w muzyce (czy np. przestrzeń i dźwięczne wysokie tony, czy wielki bas, czy największe znaczenie mają śpiewający wokaliści itd) Pozatym czy w pokoju jest dużo mebli, dywan i coś na ścianach, czy to raczej gołe ściany, oraz ile od siebie i od ścian, oraz na czym będą stały kolumny. Wtedy teoretycznie powinien posybać się grad rad i porad.

Gość Angela

(Konto usunięte)

Mini wieża...hmmm.sama niewiem.Lubie naprawde głośno słuchac muzy,i potrzebuje cos naprawde z kopem:)Ja juz sama niewiem co kupić;( tyle tego,a nie chciałabym kupować jakiegoś badziewia,co by po 3 latach poszło na śmietnik.A co do muzy,to słucham dużo techno,czyli muzi mieć ten BASSSIK:)Ale też rock,punk,w sumie to prawie wszystko.Czyli ten sprzet co wymieniłam jest do niczego?A jeżeli chodzi o wieże to co myślicie o tej?Wygląda solidnie:) http://www.technics.com.pl/tech_item.php?id=128

No a co Wy byście kupili na moim miejscu?:>

"wsm" ja też czasem jadę na gramofonie "party-stereo" z wkładką za 30zł więc luzik ;)

Jeśli chodzi o basik i technołomot to chyba jakiś NAD z paradigmami 3 byłby najlepszy w 13m powiedziałbym nawet że da kopa :)

Skoro lubisz dużo basu, możesz pomyśleć o monitorach Paradigma. Oferta jest szeroka i na pewno znajdziesz coś na swoją kieszeń, a kanadyjskie monitory mają to do siebie, że brzmią jak podłogowce, zwłaszcza jeśli chodzi o dynamikę i rozciągnięcie niskich rejestrów. Do techno i punk-rocka jak znalazł. Do tego dobra byłaby elektronika Harman/Kardon, tylko nie zmieści się chyba w budżecie. Technicsa odradzam - za parę miesięcy znów myślałabyś o zmianie sprzętu. Z dwojga złego juz lepszy Denon, bardziej pasuje do Twoich muzycznych upodobań. Oprócz tego wziąłbym jeszcze pod uwagę klocki Yamahy.

P.S. Płytki mogę przynieśc własne, a pokój posprzątamy. We dwoje...

Angela proponuje:

Wzmacniacz Yamaha AX-496 - cena na allegro 1060 zł nówka

Odtwarzacz Yamaha CDX-496 - cena na allegro 800 zł nówka

Kolumny mogą to być podstawkowe JBL LX 2002 ok. 1200 zł nowe

Eltax Liberty 5+ - ok. 1300 zł nowe

Jeśli wygospodarujesz jeszcze z 500 zł możesz kupić JBL LX 2004, chyba że gutten poleci ci miniwieże ....suks

Angela> posłuchaj mężczyzny starszego i doświadczonego, który wie czego naprawdę potrzebuje istota tak wrażliwa jak ty. Z emocji z którą mówisz o basie wnioskuję że twój nieokiełznany temperament domaga sie czegos więcej niż po prostu Technicsa, antycypuję w sposób niemal dotykalny, że wspomniana przez Guttena Yamacha Piano Craft byłaby idealnym wyborem. Dokonując takiego wyboru jednym kamyczkim trafiasz dwa ptaszki, z jednej strony doskonałe jak na sprzęt tego rodzaju brzmienie w panieńskiej rozumiem alkowie z drugiej zaś Yamaha zaspokoi też naturalne poczucie estetyki i wyglądac będzie pięknie postawiona wprost na wykładzinie lub parkiecie (zrozumiałem, że nie masz płytek więc parkiet lub wykładzina). Zgodzę sie również z Guttenem, że nic jednak nie zastąpi osobistej ekspertyzy.

seba> yamaha piano craft to nie jest jakaś tam miniwieża

> Angela >Rockfanolder

Otóż to! Osobista ekspertyza. To jest to, czego Ci trzeba oprócz upragnionego sprzętu, który by Twoje duchowe i estetyczne potrzeby zaspokoił. Pomiary wykonać należy, panele akustyczne zainstalować, pułapki basowe na ścianach rozmieścić, a i kable wprawną ręką do trzpieni podłączyć. Bez męskiej pomocy ani rusz.

Przestrzegam Cię jednak przed Rockfanolderem, który choć w sztuce audiofilskiej obeznany jest, to bałamutny strasznie i na niedoświadczone audiofilki łasy. Na Audio Show zamiast dźwiękiem sie napawać, za hostessami co rusz wzrokiem wodził, a wzrok dziki miał jakowyś, obłąkany i nieobecny. Mówi, że wiekowy i doświadczony, a toć każdy na forum wie, że gołąwąs to jeszcze, na osiemnastą wiosnę mu dopiero idzie. Gutten za to audiofilem jest w kwiecie wieku, postawny, barczysty, do pomocy skory, ze sprzętem osłuchany. A i w techno i w punk-rocku rozsmakowany, każdy na forum poświadczyć może...

rockfanolder ja rozumiem że piano craft to nie jakaś tam wieża, ale ludzie nie rozumiem Was jak możecie porównywać zestaw dzielony yamahy + jbl lx lub eltax liberty do pianocrafta, przecież to aż 3000 zł, nie bądzcie pederastami !! znam przypadki kiedy znajomi kupowali lepszy dźwięk od pianocrafta za 2000 zł, wiem że 13m2 to niedużo dlatego JBL LX 2002 były by bardzo dobre, lub Liberty 5+, ja mam w 16m2 B&W 9NT, ..tak tak wiem tragedia bas dudni....figa

Pzdr

oczywiście ubawiła mnie "rozmowa miedzy wierszami" guttena i rockfunoldera:)

chłopaki: 5+

a proopos gutten - sądzę, że seba ma rację - jeśli płoche dziewczę oczekuje czegoś więcej to propozycja seby wydaje mi się lepsza. Poza tym zwróc uwagę ile miałbyś do podłączania... a potem dobór kabli, kolców, standów, sieciówek, kondycjonerów czy czego tam jeszcze... a potem upgrade... i wymiana płyt... - gutten - toż to raj;)

Angela>>> kup sobie z drugiej ręki Cambrige Audio A 500, Cambrige Audio D500 SE i monitory Paradigma a pójdziesz w tą wlaściwą strone dżwieku. Aha i nie daj się podrywać przez tych dwół cwaniaczków bo są strasznie łase jak widać, słychać i czuć.

Gość Angela

(Konto usunięte)

hihi dzięki chłopaki,w sumie to niewiem na co się jeszcze zdcyduję,bo karzdy z Was radzi mi coś innego :),a ja troche niezdecydowana jestem.Jedak niewiem czy się zdecyduję na piano,zresztą musiałabym ją usłyszeć:)Jak spadnie mi peruka to znaczy,że warta swej ceny hihi:p

Nie będę kupować z drugiej ręki bo chcę mieć nowy sprzęt, nie urzywany:]hihi pomoc w składaniu i podpinaniu sprzętu by się przydala,bo jedyne co podpinałam to video do tv hihi;)

No proszę, ja tu serce na dłoni, a koledzy pode mną dołki kopią...

Seba, Parmenides, Filip - toż ja się nie upieram przy Piano Craft, parę wpisów wcześniej zasugerowałem dzieloną Yamahę, a nawet Harmana/Kardona, który jako żywo mini-wieżą nie jest.

I bardzo proszę mnie tu nie wyzywać od kochających inaczej. Kolczyki noszę wprawdzie w obydwu uszach, ale zainstalowano mi je na wniosek mojej byłej, i to w kraju Wikingów - mężczyzn z krwi i kości, którym jak wiadomo testosteronu nie brakuje.

Gość Angela

(Konto usunięte)

Ok. zdaję się na Waszą znajomość w tym temace.Po sprzęt będę jechać do technotronika w pabianicach albo Arwek'a-tez z Pabianic.Mają niezły wubór.Zobaczymy co z tego bedzie...Kolorowych snów:)

jedno jest pewne: jakbym chciał uzyskac porade na tym forum co sobie kupić do 3-5k pln to bym sobie wybrał nicka 'agusia', 'monique', 'kasia22-wawa' 'niedoswiadczona-nieosłuchana' lub gorącą(muza)_zaprosi_na_noc':)

SATYSFAKCJA GWARANTOWANA

a było, było, w drugim wpisie koleżanki. biedne kolumienki yamaszki tylko by świszczały swoim wątłym bassrefleksikiem. ale jeśli Angela miała by dzięki nim przestawić się z techno na kameralistykę, to może jednak warto polecić? ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.