Skocz do zawartości
IGNORED

porównanie wzmaków

szelodh

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

ma zapytanie. Chodzi o dwa wzmacniacze NAD 352 oraz Denon 1500. Wg cen dystrybutorów różnica w cenie jest dość spora lecz mozna zakupic Denona z niemiec i cena oscyluje w okolicy 2300 złotych a więc porównywalnie do ceny nowego Nad'a. I tu moje pytanie. Który z wyzej opisanych wzmaniaczy jest ciekawszy. Przyznam szczeże że wzorniczo Denon mi bardziej odpowiada ale ne o to tu chodzi i gdyby lepszy był NAD wziąłbym właśnie jego.

pozdrawiam,

https://www.audiostereo.pl/topic/39555-por%C3%B3wnanie-wzmak%C3%B3w/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ,czy ktos sluchał i moze cos powiedzieć warto czy nie warto sie zainteresować?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

albo tak jak radzi McG lampowca. Ostatnio pare osób tu na forum ciepło pisze o chińskich Music Angel... ale (jeśli byś rozważał taką opcję) to uważaj na ceny, bo w Polsce chcą za niego prawie 2x drożej niż np. w amerykańskich sklepach internetowych.

>Angel... ale (jeśli byś rozważał taką opcję) to uważaj na ceny, bo w Polsce chcą za niego prawie 2x

>drożej niż np. w amerykańskich sklepach internetowych.

plus tjuning oczywiscie!!! bo inaczej nie gra...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

tego musicangela to nie sluchalem ale sceptycznie podchodze do info ze ze sklepu gra kiepsko a maly tuning robi z niego ekstra wzmacniacz, mialem kilka takich sprzetów na tej zasadzie i nigdy sie to nie sprawdzilo,oczywiscie w tym prszypadku moge sie mylic. Music angel okazal sie za kiepski np. zeby wystapić na audio show!?

McG - Nad 352 jest w tej chwili na aukcji za 1400 pln. Obecnie słucham na amplitunerze Denona więc i tak byłoby to lepsze jak chodzi o jakość dźwięku. Nie jestem "może na razie" audiofilem i nie oglądam sie za lampowcami. Chciałbym kupić wzmacniacz, który zagra lepiej od obecnego ampl.

z nowych wzmakow rozejrzyj sie tez za Rotelem 04. Gra inaczej od NADa - dobry wzmacniacz.

Z Angelem jest taki problem ze malo kto go slyszal, i wielka szkoda ze nie gral na AS tylko stal. Wyglada ladnie, nawet fotke sobie cyknalem:) jesli gra jak wyglada to byloby super. Z drugiej strony troszke przeraza mnie fakt ze nie mogl zagrac na AS bo nie gral dobrze, skad wtedy pewnosc ze u mnie w domu by akurat zagral, dlatego jest to jednak spore ryzyko dla kupujacego bez odsluchu ( wieksze niz w przypadku sprawdzonych przez gros osob innych nawet tranzystorowcow).

jeszcze jedno pytanko - kilka osób twierdzi że wzmaków stereo do 2000-2500 nie ma sensu kupować. Czy zatem amplituner Denona AVR-3806

Ukryta Zawartość

zagra jakościowo podobnie do w/w wzmacniaczy

Ukryta Zawartość

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

...a ja do znudzenia.....

http://cgi.ebay.co.uk/NVA-AP50-Integrated-amplifier_W0QQitemZ270202811549QQihZ017QQcategoryZ3280QQtcZphotoQQcmdZViewItem

.....placisz- przysylaja -podoba sie-zostawiasz-rezygnujesz-odsylasz-pieniadze wracaja...proste ?

*ALL* OF OUR PRODUCTS ARE SUPPLIED TO YOU ON A *TRIAL* BASIS. BECAUSE OF THE LOGISTICS INVOLVED YOU HAVE TO PAY INITIALLY. THIS IS TO ENSURE YOU ARE A SERIOUS CUSTOMER WITH THE WHERE WITH ALL. IF YOU ARE THEN UNHAPPY IN *ANY* WAY WITH THE PRODUCT YOU CAN RETURN IT FOR A FULL REFUND, OR IF YOU LIKE WHAT YOU HEAR AND WANT MORE YOU CAN CONTINUE TO DO THE SAME UP THE RANGE UNTIL YOU ARE FULLY SATISFIED.

Po prostu kup tego NADa za 1400, o którym pisałeś i będzie GIT. Jak Ci nie przypasi to za dwa dni go sprzedasz za tyle samo. Za 2300 rzeczywiście można kupić coś zdecydowanie wyższej klasy, natomiast w tych pieniądzach nie ma co szukać fajerwerków. Chyba wszyscy wiedzą, że za rok czy półtora i tak zaczniesz szukać czegoś z wyższej półki:)

Bardzo proszę:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (nie mam z tą aukcją nic wspólnego, podaję ją jako przykład)

kilka godzin temu AA sprzedał Audiolaba w takich samych pieniądzach. Nie wiem, czy nie ciekawsza propozycja od NADa nawet. Trzeba szukać, słuchać i kupować:) Dzięki temu można trafić coś fajnego a przy okazji człowiek dowiaduje się bez postowania jakiego dźwięku potrzebuje:)

Ukryta Zawartość

no właśnie i stanie się chłopak "prawdziwym" audifilem... bo przecież nie oto chodzi aby złapać króliczka tylko aby go gonić :D

ps. ja pierwszy wzmak w życiu miałem chyba z 10 lat, drugi 8, trzeci 1 rok... co dalej... znacie jakąś poradnię AA (znaczy sie Anonimowych Audiofili), podobno pierwszy krok do wyleczenia to uświadomić sobie, że ma się problem (zapytam w wątku czy audiofilizm jest uleczalny) :D

w tej cenie znowych i tak nic dobrego nie kupisz, moze warto by zaryzykować tego NVA- nie wiem. albo uzywke inaczej tak czy siak za kilka miesiecy bedziesz zmieniac sprzet wiec warto zaoszczedzic sobie ten czas.

H.Himler, 20 Sty 2008, 16:08

>tego musicangela to nie sluchalem ale sceptycznie podchodze do info ze ze sklepu gra kiepsko a maly

>tuning robi z niego ekstra wzmacniacz, mialem kilka takich sprzetów na tej zasadzie i nigdy sie to

>nie sprawdzilo,oczywiscie w tym prszypadku moge sie mylic.

... zależy. Music Angel XD800MK III w stanie fabrycznym gra już przyzwoicie, na poziomie Jolidy 502. A po tuningu (wcale nie takim małym, choć stosunkowo "mało inwazyjnym") gra znakomicie.

>Music angel okazal sie za kiepski np.

>zeby wystapić na audio show!?

Nie. To nie wzmacniacz był kiepski. Pomieszczenie okazało się "dziwne". Mieliśmy ze sobą dwa różne lampowce na KT88 (w tym Music Angela). Żaden z nich nie zagrał przyzwoicie w tych warunkach, natomiast wszelkie triodowce jakie ze sobą mieliśmy pokazywały klasę. Często narzekacie na to, że nawet słynne, legendarne marki na Audio Show brzmią kiepsko. Teraz, po doświadczeniach z listopada to nawet się nie dziwię. Pomieszczenia są jakie są, a czasu na przygotowanie na miejscu mało. Instalujesz się w piątek po południu, a w sobotę od rana już pokaz. Z tego co się przywiozło trzeba w ciągu jednego wieczoru i ewentualnie nocy poskładać dobrze grający system. A co wtedy, gdy nic się nie zgrywa z pomieszczeniem? Klapa. My mieliśmy to szczęście, że pozabieraliśmy triodowce, a te się sprawdziły.

Arek__45, 20 Sty 2008, 19:01

>...malo tego--chcesz kupic po roku,dwoch np AP 80-odslylasz AP50 doplacasz roznice...i po

>klopocie...jaka firma jeszcze ma taka opcje ?

...nasza firma. Zakupione u nas kolumny zawsze można za dopłatą wymienić na wyższy model. No, chyba że są "sfatygowane".

Szelodh, kup coś z drugiej ręki. Jak się nie spodoba, to sprzedasz za takie same pieniądze jak kupiłeś, bez strat. A jak kupisz nowego Denona PMA1500AE, to w razie czego za ile go sprzedasz? Za 1500zł?

Słuchaj kolegów... używka.. czasem przesadzają i mówią o rzeczach audiofilskich, ale trudno sią z nimi nie zgodzić.

i zapomnij o ampli.. Przerabiałem kiedys temat: wzmak albo ampli do kina..

Kupiłem jakiegoś przyzwoitego Harmana/Kardona AVR i powiem krótko - w stereo chyba nawet stare diory lepiej brzmią. Dzwięk płaski, bez dynamiki... jak z miniwieży.. nawet nie wnikałem dlaczego.. szkoda mi było czasu na analizy. spakowałem i od razu wysłałem dalej. Wyleczyłem się z kina momentalnie...

Może drogie modele za 6000 zł jakoś brzmią w stereo, ale nie budżetówka za 2500zł...

Zna ktoś tego WANGINE??

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

nad 352 to świetny wzmak, pod warunkiem że jestes fanem muzyki, bo jeśli słuchasz dźwięku to kup od razu wzmak za 10 tys. bedziesz miał superaudiofilsky kloc na którym dasz radę posłuchać moze z jednej płyty w kolekcji, po pozostałych się po prostu nie da, płyty audiofilskie można policzyć na palcach jednej ręki no może dwóch, tylko po co ktoś to produkuje, skoro zdecydowana większość muzyki jest nagrywana standardowo i audiofilsky sprzęt tylko rozdziobuje ją na kawałki których się nie da słuchać, po co to komu to nie wiem, słuchałem wzmaków za 5-6 tys i dźwięk był z nich koszmarny sorki ale często to zabiegi napedzające fanatyków audiofilizmu z czego na pewnym etapie trzeba się już leczyć, mam kolegę który wymienia sprzęty bardzo często i to bardzo drogie, a płyt u niego w kolekcji aż pięć i gdzie tu logika,

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.